131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BERTİ “HAMLET” İLE KAPALI GİŞE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

29 Kasım 2017, Çarşamba 06:32

     


Bergama’nın Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte bir yıl önce kurulan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BERTİ) geçen ay prömiyerini yaptığı William Shakespeare’in ‘Hamlet’ adlı eseri kapalı gişe oynamaya devam ediyor.

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet ile ikinci kez tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan tek perdelik komedi yorumu kapalı gişe oynadı.

Oyuna olan ilgiden memnun olduklarını dile getiren Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Sinan Küçüköz; “İkinci kez sergilediğimiz oyunumuzda Bergamalı tiyatroseverlerin ilgisi bizi oldukça memnun etti. 2500 Yıllık tarihi geçmişe sahip Bergama tiyatro için çok önemli bir şehir. Nesilden nesile aktarılan bu kültür bugün halen yaşamaya devam ediyor. Sadece bizim oyunumuza değil, kentimize gelen diğer oyunlara olan ilgi de bunun bir ispatı” dedi.

William Shakespeare tarafından 1599 ile 1601 yılları arası yazılan ve temasında trajediyi işleyen oyun Sinan Küçüköz tarafından farklı bir yorumla yönetildi ve tek perdelik bir komedi olarak sahneye yansıtıldı. Açelya Savaşgan, Bulut Pençe, Can Mesur, Ceren Kayar, Duygu Şahin, Fulya Nur Alp, Gizem Yiğit, Selçuk Özdemir, Umut Aslan, Vedat Aytimur ve Yağmur Ekin Karayelli’nin oyuncu olarak görev aldığı oyunun ışık tasarımını Emre Açık, dekorunu Berkay Yeniçocuk, müziklerini Hakan Gürbüz, makyajını Kübra Güven, kostüm tasarım ve uygulamasını ise Meliha Bolel Balıkçı gerçekleştirdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler