131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HELVACI’NIN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA

30 Ocak 2021, Cumartesi 06:29

     


Aliağa Belediyesi, Kent Arşivi Projesi kapsamında Helvacı Mahallesi için tarih ve kültür araştırması başlattı. Projeye katkı sunmak isteyen vatandaşlardan Helvacı ile ilgili eski fotoğraf, belge ve eşyalar toplanıyor.

Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan Helvacı Tarih ve Kültürünün araştırılması çalışmaları, kendisi de Helvacılı olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Halkbilimci Dilek İşler ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Antropolog Dr. Onur Hayırlı tarafından sürdürülüyor. Helvacı Tarih ve Kültürü çalışmalarını yürüten akademik heyet ve Aliağa Belediyesi Kent Arşivi personeli saha çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kitaplaştırılacak

Araştırmalar sonunda Helvacı’nın sözlü kültür mirası, giyim, kuşam ve barınma kültürü, ritüeller ve kutlamalar ile mutfak kültürü gün yüzüne çıkarılacak. Aliağa Belediyesi, Helvacı tarih ve kültür çalışmalarını kitaplaştıracak.

Eski fotoğraf, belge ve eşyalar toplanıyor

Aliağa Belediyesi, proje kapsamında Helvacı’nın tarihine ışık tutan eski fotoğrafları Kent Arşivi’nde topluyor. Projeye katkı sunmak isteyen vatandaşlar, ellerindeki Helvacı ile ilgili eski fotoğrafları, arşiv niteliğindeki belgeleri, eski eşyaları Aliağa Belediyesi Helvacı Hizmet Birimine ya da merkez hizmet binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne elden teslim edebilecekleri gibi kentarsivi@aliaga.bel.tr adresine de e-posta ile gönderebilecekler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler