131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

HEM’DE YIL SONU SERGİSİ

30 Mayıs 2015, Cumartesi 10:12

     


Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sonu sergisi Halk Eğitim Merkezi (HEM) binasında açıldı. Yıl sonu sergisinin açılışına Kaymakam Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Fevzi Bayır, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR”

Kurum Müdürü Fevzi Bayır açılışta yaptığı konuşmada sergi hakkında bilgiler verdi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursiyerlerin yaptıkları çalışmalarla özgüvenlerinin daha da geliştiğini vurgulayan Fevzi Bayır; “Bakanlığımızın başlattığı bir proje var. Bu proje, Girişimde Öncü Kadın Projesi. Bundan sonra bu ürünlerini internet üzerinden pazarlayabilecekler. Bu da yeni başlamış bir proje. İnşallah bu projeyle bütçelerine de bir katkı sunmuş olurlar. Şimdi gezeceğimiz sergide çok farklı ürünler göreceksiniz. İnşallah beğenirsiniz” diye konuştu.

“HALK EĞİTİM ÇAĞA AYAK UYDURDU”

Kaymakam Bayram Yılmaz ise açılışta yaptığı konuşmada Halk Eğitim’in çalışmalarından övgü dolu sözlerle bahsetti. Kaymakam Yılmaz; “Halk Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları yıl içerisinde planlı bir şekilde ama sessiz sedasız gider. Esas sürprizi biz sene sonunda sergilerde yaşarız. Ben 25 yıllık idareciyim. Başlangıçta bu tür çalışmalar dikiş-nakış, el işi gibi sergilerle başlamıştı. Fakat her geçen yıl, her geçen gün, buradaki kursların sayısı ve çeşidi arttı. Katılımcıların eğitim seviyesi arttı. Dolayısıyla çağımızın, insanımızın ihtiyacı olan hangi meslekler varsa Halk Eğitim ona çok iyi bir şekilde ayak uydurdu. Çağı yakaladı. İlk başlardaki diniş-nakış kursları günümüzde, bilgisayara, İngilizceye, muhasebeye, el sanatlarına, ağaç oymaya, makineye, taş işçiliğine, bakır işçiliğine, krom işçiliğine, takı işçiliğine dönüştü. Ben her seferinde daha büyük bir hazla bu sergileri geziyorum” diye konuştu.

“BIRAKSALAR BENDE KURSİYER OLURUM”

Buradaki kursların cezbedici olduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz, ilerleyen zamanlarda sanayi tesislerinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirme konusunda da Halk Eğitim’in çalışmalarının olacağını açıkladı. Yılmaz; “Hakikaten bıraksalar bende gelip burada kursiyer olacağım. Bir gün belki duyabilirsiniz Kaymakam Halk Eğitim’de kursiyer oldu diye. Burada insanı cezbeden çalışmalar var. Bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum. Yıl boyu onlara rehberlik eden, onlara yol gösteren usta öğreticilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi de tebrik ediyorum. Bu gün burada göreceğimiz ürünler Aliağa Halk Eğitim’in yıl boyunca ürettiklerinin sadece bir örneği. Aliağa bir sanayi şehridir. Sanayinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirme konusunda da arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları var” dedi.

PROTOKOL SERGİYİ GEZDİ

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları serginin açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından Kaymakam Bayram Yılmaz eşliğinde sergiyi gezen ilçe protokolü sergideki ürünler hakkında Kurum Müdürü Fevzi Bayır ve kursiyerlerden bilgi aldılar. Sergideki tüm stantları gezen protokol mensupları el emeği ürünleri hayranlıkla incelediler. Serginin gezilmesinin ardından Konferans Salonu’nda düzenlenen gösterileri izlemek üzere protokol mensupları ve diğer davetliler buraya geçtiler. Öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterileri protokol ve öğrenci velileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisi, 29 Mayıs Cuma ve 30 Mayıs Cumartesi günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde, 8 Haziran Pazartesi, 09 Haziran Salı ve 10 Haziran Çarşamba günü Şakran Kapalı Düğün Salonunda, 10 Haziran Çarşamba,11 Haziran Perşembe ve 12 Haziran Cuma günü ise Helvacı düğün salonunda devam edecek. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler