131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BİR ÇOCUK BİR DÜNYA PROJESİ

30 Kasım 2016, Çarşamba 06:44

     


İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Bir çocuk bir dünya" projesi kapsamında 49 bin 500 öğrenci ile doğrudan temasla genel güvenlik ve güvenli internet bilgilendirmesinin yapıldığını bildirdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin kapanış resepsiyonu, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Resepsiyonun açılışında konuşan Aşkın, çocuklar huzurlu, mutlu ve güvenli bir yaşam sürebiliyorsa dünyada her şeyin güzelleştiğini belirterek, "Suriye'de, Irak'ta, dünyanın savaş ve kıtlık bölgelerinde çocukların bombalanmadığı, aç kalmadığı, suça karışmadığı, hep mutlu olduğu bir dünyadan güzel daha ne olabilir?" dedi.

Aşkın, suçun olduğu yerde en büyük mağduriyeti yine çocukların yaşadığını, bunun önüne geçmek amacıyla İzmir'de 500 personel ile 800'den fazla okulda çocukların güvenliğini sağlamaya, çocukları uyuşturucu belası ve terörden korumaya çalıştıklarını ve bundan sonra da en çok çocukların güvenliği için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün bu projesinin büyük başarı kazandığını vurgulayan Aşkın, proje kapsamında 2016 yılında 531 bilgilendirme toplantısının gerçekleştirildiğini, 49 bin 500 öğrenci ile doğrudan temasla genel güvenlik ve güvenli internet bilgilendirmesinin yapıldığını, kişisel gelişim, aile içi iletişim, sınav kaygısı, akran zorbalığı ve özel hayatın gizliliği konularında da 3 bin kişiye seminerler verildiğini anlattı.

Aşkın, çocukların daha huzurlu ve mutlu olmalarını sağlamak için bu tür projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Gecede, proje kapsamında müzik kursunda yer alan öğrenciler mini bir konser verdi, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler