131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

İZMİR SANAT’TA TEZHİP VE MİNYATÜR SERGİSİ

30 Aralık 2016, Cuma 06:22

     


“Tezhip ve Minyatür’ü AŞK ile Altınlamak” adlı sergi, İzmir Sanat merkezinde sergilenmeye başladı. Şeyda Dereli ve Semra Karacan’ın eserlerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi görüyor.

“Tezhip ve Minyatür’ü AŞK ile Altınlamak” adlı serginin açılışı 23 Aralık tarihinde gerçekleşti. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi, sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerin üzerinde bulunan işlemelerde ferman ve tuğra motifleri yer alıyor. Şeyda Dereli ve Semra Karacan’a ait özgün tasarımların yer aldığı eserler satışa açık olarak sergileniyor. Şimdiden birçok eser sanatseverler tarafından satın alınmış durumda. Eserlerde ağırlıklı olarak Osmanlı motifleri ve şehir siluetleri işlenirken soyut çalışmalar da yer alıyor. İzmir Sanat Sorumlusu Emine Uysal Berger, sergiye günün her saatinde yoğun ilgi olduğunu belirtti. Sergi, 6 Ocak 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

SEMRA KARACAN VE ŞEYDA DERELİ KİMDİR?

Semra Karacan, 1960 İzmir doğumlu. Üniversite yıllarında yağlı boya resim dersleri aldı. 2009 yılında emekli olduktan sonra Rengahenk grubuyla Minyatür, 2012 yılında Tezhip eğitimine başladı. 2014 yılında Narlıdere Halk Eğitim Merkezinde Çini eğitimine başladı. Hala Minyatür, Tezhip ve Çini çalışmalarına devam ediyor. Şeyda Dereli, 1960 İzmir doğumlu. Kara kalem çalışmalarıyla resme başladı. Uzun yıllar karakalem ve yağlı boya çalıştı. 2007 yılında Tezhip sanatıyla tanıştı. Kültür Bakanlığına bağlı İzmir Resim ve Heykel Müzesinde Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Tezhip eğitimi ve sertifikası aldı. 2009 yılında minyatür eğitimine başladı. Aynı yıl Kültür Bakanlığının Sanat Eserleri Belirleme Komisyonunun “Eser niteliği” belgesini aldı. 2009-2014 yılları arası arkadaşlarıyla kurmuş oldukları Rengahenk grubunda çalışmalarını sürdürdü. Sanatçı, 2014 yılından itibaren çalışmalarına bireysel olarak devam ediyor.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler