131019098
29 Mart 2024, Cuma

SENFONİ’DEN YENİ YIL “BİRLİK VE KARDEŞLİK” KONSERİ

30 Aralık 2016, Cuma 06:29

     


İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), düzenleyeceği 2016 yılının son konserinde tüm Türkiye’ye “Birlik ve Kardeşlik” mesajı verecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 30 Aralık Cuma gecesi İzDSO ve Konak Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek konser saat 20.30’da başlayacak.

Yeni yılın son ve bir o kadar anlamlı olacak konserinde şef Alexandru Samoila yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na, solist olarak Nurdan Küçükekmekçi, Asude Karayavuz, Ayhan Uştuk, Serhat Konukman ve Tobav Cumhuriyet Çocuk Korosu eşlik edecek. Ülkemizin son dönemde yaşadığı olaylar ve Şehitlerimiz için Senfoni Orkestrası bu haftaki konserine J.S. Bach’in “Air” eseriyle başlayacak. Programda, solistlerin seslendireceği opera eserlerinden seçme arya ve düetlerin yanısıra, J.Strauss "Yarasa Üvertürü", P.I.Tchaikovsky Kuğu Gölü Bale Süiti'nden "Vals" ve Fındıkkıran Bale Süiti'nden "Çiçeklerin Valsi" eserleri yer alacak. Konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com) ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilecek.

Alexandru SAMOİLA (Şef)

St.Petersbourg"Rimski-Korsakov"Konservatuari (Prof.V.Stoller ve Prof.A.Jansons) ve daha sonra Ekaterinbourg "Moussorgsky"Devlet Konservatuari`ndan(Prof.M.Paverman) mezun oldu. 1981`denitibaren Moldova Ulusal Operası’nin baş orkestra şefi ve sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

Nurdan KÜÇÜKEKMEKÇİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümüne girerek altı yıllık solistlik eğitimini sınıf atlayarak beş yılda tamamladı. Konservatuvar ve üniversite birincisi olarak mezun oldu. İstanbul’ da yapılan Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı Şan Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. İtalyan Bariton Licinio Montefusco’nun Master Class Sınıflarına katıldı ve konserler verdi. 1999 da Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde göreve başladı. 2015 yılında Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından verilen “yılın en iyi kadın opera sanatçısı” ödülüne layık görüldü. 2016 Ödülleri Andante dergisinin Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında "Yılın Kadın Opera sanatçısı" ödülüne layık görüldü.Şan çalışmalarını 2001 yılından bu yana aralıksız olarak Polonya’lı şan pedagogu Tenor Roman Werlinski ile sürdürmektedir.

Asude KARAYAVUZ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı’nda Payam Koryak’ın öğrencisi oldu. 21 yaşında iken İstanbul Devlet ve Bale sahnesinde Yekta Kara’nın sahneye koyduğu ‘’Figaro’nun Düğünü’’ oyununda Marcellina rolü ile ilk kez sahneye çıktı. Siemens Opera yarışması’nda ikincilik ödülü ile Salzburg Mozarteum yaz okuluna gitmeyi hak kazandı. Bu süre içerisinde dünyaca ünlü şan pedagogları Edith Matis, Kurt Widmer Edda Moser ‘in masterclass’larına katıldı ve bire bir çalıştı. Mozarteum sahnesinde konserler verdi.

Ayhan UŞTUK

Ayhan Uştuk müzik eğitimine İzmir’de küçük yaşlarda aldığı özel klasik gitar dersleriyle başladı. 1986 yılında İzmir Devlet Konservatuarı Şan Opera sanat dalında Prof. Müfit Bayraşa’nın öğrencisi olarak eğitimine başlayan sanatçı iki yıl sonra Bilkent Üniversitesine geçiş yaparak Prof. Mustafa Yurdakul ile çalışmalarını sürdürdü. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden ‘Yüksek Şeref’ derecesi ile bölüm birincisi olarak mezun oldu. Bu süre içinde Sergio Segalini, RodolfoCelletti , Mario Melani , Alberto Zedda, Antonio Tonini , Nicola Giusti , HarrietLowson gibi çok değerli eğitmenlerle çalışma fırsatı bulan sanatçı , akademik eğitimine devam ederken Avrupa'nın bir çok önemli opera merkezlerinde ve festivallerde konserler ve opera temsilleri gerçekleştirdi.

Serhat KONUKMAN

Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Bölümü'nden 2005 yılında mezun oldu. Lisans programı boyunca, Dan Konstantin ve Prof. Pekin Kırgız'la şan çalışmalarına devam etti. 2005 yılında kabul edildiği Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Yüksek Lisans programı süresince ve sonrasında Oylun Davran Erdayı ile şan çalışmalarını sürdürdü.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler