131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ÜÇ MEHMETİN DANSI URLA'DA

31 Ocak 2017, Salı 06:00

     


Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. “Üç Mehmetin Dansı” isimli fotoğraf sergisi Urlalı sanatseverlerle buluştu. Veyis Polat, Nejat Gündüç, Erdal Türkoğlu, Adil Alpkoçak’ın kadrajlarından çıkan 24 fotoğraftan oluşan sergiye Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Meclis Üyesi Ertan Certel de katıldı.

Üç Mehmet’in Dansı sergisi Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri ve Ekin Dans Topluluğu’nun sahneye koyduğu aynı adı taşıyan dans gösterisinde çekilen fotoğraflardan oluşuyor. Ege’nin Efeleri Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin yaşantılarından kesitlerin dansla anlatıldığı eserin fotoğrafları Urlalı sanatseverleri büyüledi.

Fotoğraf Sanatçılarına teşekkür belgesi ve çiçek taktim eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, fotoğraf sanatını Urla’da hep birlikte yaşatmanın mutluluğunu duyduğunu dile getirdi. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise “hayatımın 3 yılını Aydın’da geçiren bir Kaymakam olarak Efe kimliğinin Kurtuluş Savaşında ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Benim için çok anlamlı olan bu sergi için sanatçılarımızı kutluyorum.” Sözlerine yer verdi.

Yönetmenliğini Abdurrahim Karademir ve Şahin Ünal’ın yaptığı ve 100 dansçının görev aldığı Üç Mehmet’in Dansı oyunun sergisini 17 Şubat tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. Urla Fotoğraf Sanat Evi’ne sabah 08:00-12:30 ve 13:30-18:00 saatleri arasında uğrayabilir mevcut sergiyi gezebilirsiniz. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler