131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YAZARLAR ANLATTI ÇOCUKLAR DİNLEDİ

31 Mart 2017, Cuma 06:29

     


Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bayraklılı öğrenciler şair ve yazarlarla buluşuyor. Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde yazarlar; barış, dostluk, kardeşlik, doğa ve insan sevgisini çocuklara anlattı hem de kitaplarını imzaladı.

Bu yıl 53’üncüsü gerçekleştirilen kütüphane haftası etkinlikleri Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla kutlanıyor. Kitapseverler ve öğrenciler Bayraklı Belediyesi’nin 15 farklı mahallede açtığı kütüphanelerde ve kültür merkezlerinde birbirinden değerli şair, yazar ve edebiyatçılarla bir araya geldi. Program kapsamında Bilsen Başaran, Dilge Güney, Suat Çağlayan, Ahmet Günbaş, Hüseyin Yurttaş, Toprak Işık Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinde öğrencilerle buluştu. Yazarlar çocuklara barış, dostluk, doğa ve insan sevgisi temalı söyleşiler gerçekleştirdi. Aynı zamanda kitaplarını anlattı. Etkinlik sonrası öğrencilere imzalı kitap armağan eden yazarlar, çocukları her gün kitap okuması için teşvik etti. Öte yandan 31 Mart’ta Handan Gökçek, Hüsnan Şeker kitapseverlerle bir araya gelecek

HERKES MEMNUN KALDI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu ülkenin temeli çocuklardır” sözlerini hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Araştırmayan, okumayan, sorgulamayan toplumlar güçsüz toplumlardır. O bakımdan biz üzerimize düşeni belediye olarak yapmaya çalışıyoruz ve yarınlarımız dediğimiz çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ancak Atatürkçü, çağdaş, laik, cumhuriyetçi okuyan, iyi eğitim alan, sorgulayan bireyler yetiştirerek, ulaşabiliriz. Bu tür haftalar kitap, doğa, insan sevgisi aşılama, eğitime, öğretime yönlendirme açısından da çok önemli. Etkinliklerimizde yazarlarımızla çocuklarımız bir araya geldi. Hem yazarlarımız hem de etkinliklere gelen çocuklarımız memnun kaldı” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler