131019098
29 Mart 2024, Cuma

SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

31 Aralık 2016, Cumartesi 07:04

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Proje Ekibi, PETKİM sponsorluğunda ilçe genelindeki tüm ilk ve ortaokullardan 101 öğrencinin katılımıyla satranç turnuvası düzenledi.

Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen turnuvanın ödül törenine İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, ALTO Başkanı Adnan Saka ve öğrenci velilerinin arasında bulunduğu birçok davetli katıldı.

MAMMADOV: DESTEK VERMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ

Öğrencilerin yaptığı gösteri maçıyla başlayan ödül törenin açılış konuşmasını yapan Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, böyle bir projeye destek vermekten çok mutlu olduklarını söyledi. Satranç sporunun önemine dikkat çeken Mammadov, öğrencilerin hızlı karar verme ve rasyonel düşünme becerilerini geliştirmenin çok önemli bir spor olduğunu belirtti. Turnuvaya katılan öğrencilere başarılar dileyen Mammadov, öğrencilerin yeni yılını da kutladı.

YILMAZ: SATRANÇLA İLGİLENİN

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Petkim'in eğitim alanında Aliağa'ya yaptığı katkılardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Turnuvaya katılan gençlere nasihatler veren Yılmaz, "Siz gençler, bilgisayar, internet ve cep telefonunuzu bir kenara bırakın, boş zamanlarınızda satranç gibi yararlı sporlarla ilgilenin" dedi.

DERECEYE GİRENLER

İlkokul kategorisinde, birinci PETKİM İlkokulu'ndan Özgü Örcük, ikinci TOKİ İlkokulu'ndan Arda Kara, üçüncü PETKİM İlkokulu'ndan Eftal Öztürk oldu. Ortaokul kategorisinde birinci Atatürk Ortaokulu'ndan Atakan Mert Biçer, ikinci TED Koleji Ortaokulu'ndan Berke Develi, üçüncü Helvacı Ortaokulu'ndan Mert Kemal Övet oldu. En başarılı kızlar kategorisinde de ödül verilen turnuvada Petrokimya İlkokulu'ndan Zeynep Kuş ve Petrokimya Ortaokulu'ndan Aslıhan Şimşek'e mansiyon ödülü verildi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler