131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Yaza Özel Tatlı Tarifleri

18 Mayıs 2018, Cuma 16:16

     


Yaz aylarının gelmesi ile beraber sütlü ve meyveli hafif tatlılar bir kez daha ön plana çıkıyor. Sıcak yazlarında insanın içini ferahlatan tatlılar birbirinden farklı meyveler ile her damak zevkine hitap ediyor. Üstelik yaz aylarında sıkça tüketilen bu serin ve lezzetli tatlıların, geleneksel şerbetli tatlılara göre en büyük avantajı ise oldukça kısa bir süre içerisinde hazırlanabilmesi. Bu tatlı tarifleri ile damaklarda bir lezzet patlaması yaşatabilirsiniz.

 

Karamelli Çikolatalı Sütlü Tatlı

Kup şeklinde hazırlayabileceğiniz karamelli çikolatalı sütlü tatlı günün her saati dolaptan çıkarıp kaşıklayabileceğiniz mükemmel bir lezzet demeti.

 

Gerekenler:

 

1 paket Pakmaya Çikolatalı Puding

6 su bardağı süt

1 orta boy yumurta sarısı

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı buğday nişastası

 

Hazırlanışı:

 

İlk olarak geniş bir çırpma kabına süt, nişasta ve yumurtayı koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra şekeri çelik tencereye dökün ve kısık ateşte karamelize oluncaya kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra hazırladığın karışımı üzerine ekleyerek pişirin. Bir tarafta pudinginizi hazırlayın. Sütlü karışım kaynamaya başladığında altını kapatın. Karışımlarınız hazır olduktan sonra tatlı kaselerine ya da kuplarına her iki karışımdan da birer ya da ikişer kepçe olacak şekilde dökün. Hazırladığınız tatlılar bir süre oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alabilirsiniz. Servis ederken isterseniz üzerine çikolata rendeleri serpebilir ya da çilek veya muz dilimleri ekleyebilirsiniz.

 

Nescafeli Muhallebi

Kahve yanında tatlı olmadan yapamayanlar için ideal olan bu tatlı size her iki zevki de bir arada sunuyor.

 

Gerekenler:

 

1 paket Pakmaya Muhallebi

2 su bardağı süt

3 orta boy yumurta

125 gr margarin

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı nescafe

Yarım su bardağı şeker

 

 Hazırlanışı:

 

İlk olarak muhallebinizi paketin üzerinde yer alan talimatlara göre hazırlayın. Muhallebinizi hazırladıktan sonra tabaklara alarak soğumaya bırakın. Daha sonra muhallebinin üzerine süsleyeceğiniz nescafe sosu için margarini sosluğa koyun ve kızarana dek ocakta bekletin. Bir çırpma kabına şekeri boşaltın ve üzerine margarini ekleyerek çırpın. Hazırladığınız karışıma daha önceden kırmış olduğunuz 3 yumurtayı ekleyin ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca eklediğiniz yumurtaların pişmemesi için yüksek devirde çırpmaya devam edin. Çırpma kabının içerisinde kakao tozu ve nescafeyi ekleyip karışımınız pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin. Nescafe sosunu hazırladığınız muhallebilerin üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde dökün ve buzdolabına dinlenmeye bırakın.

 

Portakallı Muhallebi

Geleneksel muhallebiye portakal da ekleyerek sıcak yaz günlerinde ferah ferah tüketebilirsiniz.

 

Gerekenler:

 

1 paket Pakmaya muhallebi

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 su bardağı su

Yarım çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

 

Hazırlanışı:

 

İlk olarak muhallebinizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğuması için tatlı kaselerine dökün. Muhallebiniz soğurken su, şeker ve portakal suyunu çelik bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Başka bir kaba nişasta ve çeyrek su bardağı suyu hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın. Daha sonra hazırladığınız nişastayı ocaktaki karışımınıza  ekleyin. Portakal suyu karışımı koyulaşıncaya kadar iyice karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışım koyu bir hale geldikten sonra ocağın altını kapatın ve 3-4 dakikalığına soğumaya bırakın. Karışımınızın üzeri hafif kabul bağlamaya başladıktan sonra muhallebilerin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerine koyduğunuz portakal peltesi de oda sıcaklığına geldikten sonra hazırladığınız tatlıları buzdolabına alabilirsiniz. Tatlılarınızı servis etmeden önce üzerine rendelenmiş portakal kabukları ekebilir ya da tercihinize göre tatlınızı portakal dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler