SALGIN DENETİM KOORDİNASYON MERKEZİ 570 BİN TALEBİ YERİNE GETİRDİ
22 Aralık 2020, Salı 06:26Tweet |
İzmir'de Valilik bünyesinde yaklaşık 6 bin 500 kişilik ekiple görev yapan İl Salgın Denetim Koordinasyon Merkezi, 10 ayda 645 bin çağrı alarak yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) sosyal mücadelede adeta merkez üs haline geldi.
İzmir'de 23 Mart’ta Bornova'daki 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Vefa İletişim Merkezi kuruldu. Vatandaşların taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi telefonları aracılığıyla alan merkez, istekleri kaymakamlıklar bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Gruplarına iletmeye başladı. Salgının başından bu yana Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezi olarak görev yapan merkez, 20 Ağustos'tan itibaren illerde salgın denetim merkezlerinin kurulmasının ardından bu amaçla da görev yapmaya başladı. Merkez yaklaşık 6 bin 500 kişilik ekibiyle hastalığın yayılımının önlenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için çaba gösteriyor. Merkez öncelikli olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve evlerinde karantinada olması gerekenlerin kontrol edilerek taleplerinin karşılanmasına ağırlık veriyor. Kovid-19 testi pozitif çıkan ya da temaslı olduğu belirlenenlerin mahalle ekipleriyle evlerinde denetimlerini sağlayan merkez görevlileri, vatandaşlardan gelen seyahat belgesi gibi talepleri de yanıtlıyor. Salgınla mücadele konusunda vatandaşların ilk başvuru noktası olan İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Müdürü Tuncay Volkan Bayat, AA muhabirine, Vali Yavuz Selim Köşger tarafından kurulan merkezde yoğun bir mesainin devam ettiğini söyledi.
"Salgın sürecinde devletin tüm kurumlarıyla vatandaşın yanında olduğunu göstermek istiyoruz" diyen Bayat, 7 gün 24 saat esasıyla hizmet verdiklerini, vatandaşlardan gelen geri dönüşlerin memnuniyet verici olduğunu aktardı. Bayat, şu bilgileri verdi: "Salgın Denetim Koordinasyon Merkezi'ne Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezi'ne yapılan başvurular da dahil olmak üzere şu ana kadar 645 bin talep telefonu geldi. Biz bunlardan 570 binini yerine getirdik. Son aylarda ilçe kaymakamlıkları bünyesinde kurulan ilçe salgın denetim merkezlerini de koordine etmeye başladık.
Testi pozitif çıkan ya da temaslı kişileri, önce telefonla daha sonra ise adreslerine giderek denetliyoruz. Vatandaşlara salgınla mücadelede izolasyonun önemini, uymadıkları takdirde cezai işlem uygulanacağını anlatıyoruz. " Koordinasyon merkezine başvurmasının ardından Karabağlar ilçesinde bulunan evine vefa sosyal destek ekipleri tarafından ihtiyaçları getirilen 84 yaşındaki Güzide Yalvaç ise engelli kardeşiyle yaşamını sürdürdüğünü, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle dışarıya çıkamadığını söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezini aramasının ardından ekiplerin aynı gün içinde evine geldiğini anlatan Yalvaç, "Allah devletimize zeval vermesin. Beni ve kardeşimi yalnız bırakmadı." diye konuştu.
(AA)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyasından faydalanan 28 bin 999 kişi,

Türkiye'nin Ege ili İzmir'in 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

Son dönemde etkili olan sağanak yağışlarla şebeke suyunun sağlandığı barajların

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Bergama, Kınık

Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda,

Aliağa Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güzelhisar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 9-11 Eylül’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren

Çin’den getirilen CoronaVac aşısı Aliağa’da sağlık personeline

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da TOKİ Sosyal Konutları,

Aliağa’da Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Dikili ilçesine 70

Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar ve İl Sağlık Müdürlüğü

İşveren ile iş talebinde bulunan vatandaşları bir araya getiren Aliağa Belediyesi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Aliağa’ya gelerek bir dizi

Yenilenen Menemen Belediye Başkan Vekilliği kura çekiminde Belediye Başkan

Aliağa Belediyesi ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17.Haftasında Aliağa Petkimspor, deplasmanda

Menemen Belediyesinde yenilenen kura çekimi sonucu Belediye Başkan Vekili olarak

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, yaptıkları il yönetim

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde

Türkiye'nin kışlık sebze üretim merkezilerinden İzmir'de hasat,

Merhaba ben psikolojik danışman Beril Özsoy. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Limanlarda elleçlenen konteyner ve yük miktarları Aralık 2020'de arttı.

İstenmeyen kılları almak için tıraş, cımbız veya ağda yapmaktan memnun değilseniz,

Menemen’de belediye başkan vekilinin belirlenmesi için dün yapılması

Ege Üniversitesinin (EÜ), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı koruma