131019098
29 Mart 2024, Cuma

Gerçek kombi bakımı nasıl yapılmalı?

27 Mart 2017, Pazartesi 14:13

     


Gerçek Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı başlığı altında sunduğumuz bilgiler ile bilgilendireceğiz. Makalemizi okumaya devam edin.

Vaillant kombi kullanan bireyler olarak cihazımızla ne derece ilgileniyoruz? Çoğu kullanıcımız (ben de dahil) cihazımızda arıza olmadan bakım gibi uygulamaları yaptırma gereği duymuyoruz. Fuzuli masraf olarak düşünürüz ve genelde yaptırmak istemeyiz. Tabi sonrasında arıza oluştuğunda bakımın ne derece önemli olduğunu anlarız. Bakım Vaillant kombi için önemli bir uygulama tabi ki fakat bunu yapan kişi de ne derece uzman ya da ne derece bilgili bunu da önemsemek gerekir.

Vaillant kombimi 10 yıldan fazladır kullanıyorum ve en fazla 4 kez bakım yaptırmışımdır. Bu aslında doğru kullanım açısından yanlıştır. Fakat size yaşadığım deneyimleri anlatmak isterim. Bakım için her seferinde farklı firmalardan yardım aldım. Nasıl oldu ise her bir firmanın yaptığı iş aynı olmadı. Kullanıcı olarak nelerin yapıldığını da tam olarak bilemediğimiz için aslında işi uzman olarak gördüğümüz ekiplere bırakıyoruz ve biz sadece ücretini ödüyoruz.

Bu yıl bakım için Vaillant Servisi’nden yardım aldım ve asıl bakımın nasıl yapıldığını çok iyi öğrendim. Bizzat şahit oldum ve çok da memnun kaldım. Sizi de Vaillant kombi kullanıcıları olarak Gerçek Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı başlığı altında sunduğum bilgiler ile bilgilendireceğim. Makalemi okumaya devam edin.

Gerçek Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Vaillant servisi uzman ekibinden öğrendiğim kadarı ile sizlere gerçek kombi bakımında nelerin yapıldığını aşağıdaki yazımda anlattım. Bilgileri okuyarak sizler de bakımın eksiksiz doğru olarak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz…

  • Cihazın kapağı sökülerek içindeki tozlar ve pislikler elektrikli süpürge ile çekiliyor
  • Tesisatta bulunan su tamamen boşaltılıyor
  • Yanma odası denilen yer hafif nemli ve yumuşak bez ile temizleniyor
  • Yanma odasının orada bulunan ateşleme ve iyonizasyon çubukları temizleniyor
  • Brülör kısmı tozlardan arındırılıyor
  • Hava akımına yardımcı olan fan sökülüp temizleniyor yeniden yerine takılıyor
  • Üç yollu vana sökülüp temizleniyor yeniden yerine takılıyor
  • Cihazın altındaki kalorifer dönüş borusunun içindeki filtre sökülerek fırça yardımı ile temizleniyor yeniden yerine takılıyor
  • Isıtma sistemine bağlı olarak gerekir ise gaz ayarı yapılıyor
  • Cihaza en başta boşaltılan su 1,5 bar kadar yeniden basılıyor
  • Cihaz petek ve sıcak su konumunda çalıştırılarak deneniyor ve bir sorun görülür ise ya da arızalı parça mutlaka bilgi veriliyor.

Doğru ve gerçek kombi bakımı diye ben buna derim. Kombi Bakımı sırasında uygulanan işlemler bu şekildedir. Ben bu yardımı aldığım ve hem servis öncesinde hem de servis sonrasında desteğini esirgemeyen Vaillant servis ekiplerine teşekkürlerimi sunarım, Vaillant kombisine bakım yaptırmamış ve yaptırmak isteyen herkese de tavsiye ederim…

 

 







 
Son Eklenen Haberler