131019098
29 Mart 2024, Cuma

TÜRKİYE’NİN “EN SAĞLIKLI” FUARI AÇILDI

27 Nisan 2017, Perşembe 06:07

     


Organik ürünler ve zeytin sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’de bir araya geldi. Bu yıl “Gurme İzmir” başlığı altında süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşen Olivtech ve Ekoloji İzmir’in açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki fuarın her geçen gün hem katılımcı, hem ziyaretçi hem de iş kapasitesi ile güçlendiğini söyledi. İzmir, organik ürünler ile zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünlerinin buluşma noktası oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez "Gurme İzmir" başlığı ile organize edilen “Olivtech -7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile “Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı” açıldı. Canan Karatay, Sahrap Soysal ve Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü isimlerle renklenecek fuar, 29 Nisan'da sona erecek. Fuarlara ziyaretçiler, 28 - 29 Nisan'da ücretsiz giriş yapabilecek.

Fuar İzmir’de gerçekleşen açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Olivtech ve Ekoloji İzmir Fuarı'nın hem katılımcı hem ziyaretçi hem de iş kapasitesiyle her geçen gün büyüdüğünü hatırlatarak, bu yıl Olivtech fuarına süt ve süt ürünlerini de ilave ettiklerini söyledi. Kentin kalkınması, turizm ve hizmet sektörünün büyümesi için yola çıktıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, başarıya ulaşacaklarını belirtti. Fuara katılan KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise organik tarıma büyük önem verdiklerini, tarım master planı hazırladıklarını söyleyerek, adaya gelen suyun tarım suyu olarak kullanılmasıyla Kıbrıs'ta ürettikleri organik ürünleri dünyaya sunmayı planladıklarını ifade etti. Organik tarım bilgisini, teknolojisini öğrenmek için mühendislerle birlikte her iki fuarı ziyaret edeceklerini belirten Çavuşoğlu, "Olivtech ve Ekoloji fuarları her geçen gün gelişiyor. Mühendislerimiz bu iki fuardan en yüksek seviyede faydalanacaktır" dedi. B ve C hollerinde düzenlenen her iki fuarı da gezerek katılımcılarla sohbet eden Başkan Kocaoğlu, stantlarda ikram edilen zeytin ve zeytinyağının tadına baktı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standında künefenin üzerine şerbet dökerek konuklara ikram etti. Başkan Kocaoğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte zeytinyağı üretim makinelerini inceledi.

Sektörün tek ihtisas fuarı

Sektöründeki tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl “Gurme İzmir” başlığı altında, yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturdu. Mevcut ürün yelpazesi süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşti. “Gurme İzmir” Olivtech Fuarı’da zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuarları; “Gurme İzmir” Ekoloji İzmir Fuarı’nda ise sertifikalı organik ürünler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları bulunuyor.

Katılımcı sayısı arttı

Ürün grubuna zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve şarabı da ekleyerek büyüyen Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firmayı bir araya getirdi. Geçtiğimiz yıl İtalya ve Hindistan’dan 6 yabancı katılımcının stant açtığı fuarda, 12 ilden 248 yerli katılımcı yer almıştı. Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 8. Ekoloji İzmir ise bu yıl 25 il ve 3 ülkeden toplam 124 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturuyor. Organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı fuara geçtiğimiz yıl 22 ilden 113 firma katılım sağlamıştı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler