131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞA DEVLET HASTANESİ’NE “E-REÇETE” TEŞEKKÜRÜ

30 Eylül 2017, Cumartesi 07:06

     


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerin ‘’e-reçete’’ oranının % 95’in üzerinde olması nedeniyle Aliağa Devlet Hastanesi’ne teşekkür belgesi gönderdi.

Aliağa Devlet Hastanesi’ne Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından ‘E-Reçete Uygulaması Teşekkür Belgesi’ gönderildi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘Dijital Dönüşüm Uygulamaları’ arasında yer alan ‘E-İmzalı E-Reçete’ uygulaması kapsamında Temmuz 2017 döneminde Aliağa Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler tarafından düzenlenen reçetelerin ‘E-İmzalı e-Reçete’ oranı % 95’in üzerinde gerçekleşti. Hekimlerin göstermiş olduğu bu hassasiyet ve uygulamaya vermiş olduğu destekten dolayı kuruma ‘’Teşekkür Belgesi’’ verildi.

Aliağa Devlet Hastanesi yönetimi tarafından yakından takip edilen E- Reçete uygulaması çalışmasında öncelikle sistemin çalışması için en iyi hizmet alt yapısının oluşturulduğunu belirten Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, “En iyi hizmet alt yapısının oluşturulmasının ardından hekimler ile birebir görüşmeler yaptık. Görüşmeler esnasında kendilerine ilgili bilgiler verilerek konuya hassasiyet göstermelerini istedik. Bu hassas ve dikkatli çalışma sayesinde E-Reçete uygulama sisteminde reçetelerin başarılı bir şekilde düzenlendiği görüldü. Bu sistemle birlikte hastanemizde hekimlerin iş gücü ve zaman kaybı ortadan kaldırılarak hastalara da reçetelerini daha pratik bir şekilde alma imkanı sağlandı.” dedi.

Kurum olarak yenilikçi ve kolaylık sağlayan sistemi benimseyerek ilerlediklerini vurgulayan Başhekim Yalvaç, “Bu iş ekip ruhuyla bu noktaya geldi. Amacımız en son teknolojik gelişmeleri ve bilimi kullanarak en üst düzeyde sağlık hizmetini, sağlıkta kaliteyi sunarak, sağlığınızı korumak ve memnuniyetinizi sağlamaktır.’’ diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler