131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SERKAN ACAR’DAN YANIT: “HAVET”

1 Mart 2017, Çarşamba 07:23

     


Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesinde anayasa referandumu ile ilgili görüşlerine yer verilen Aliağa belediye Başkanı Serkan Acar, bu kez de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak tercihini belirtti.

Egede Son Söz isimli haber sitesinde 13 Şubat tarihinde yer alan habere göre Acar’ın “Bizim bir genel merkezimiz var. Biz oranın talimatlarıyla bağlıyızdır. O konuda biz genel merkezimizden talimat alırız. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur. Milletimiz her zaman doğruyu yapmıştır, yine yapacaktır.” dediği belirtilirken, aynı haberin devamında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Remzi Taktakoğlu’nun da Acar ile ilgili söylediği “Serkan Acar da şu an, kurultaydaki muhalif noktasında. Biz hiç bir zaman tek adamlıktan yana taraf olmadık. Serkan Başkan da öyle... O bölgedeki başkanlar da o şekilde...” ifadelerine yer verilmişti.

“MİLLETİN TERCİHLERİ ÜZERİNDE ETKİ YAPMAMALI”

Geçtiğimiz günlerde Aliağa’daki siyasi çevrelerden de Acar’ın referandumda kullanacağı oy ile ilgili değişik yorumlar gelmesi üzerine, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili tercihini açıklamayacağını duyurdu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 3 yıllık dönemde hiçbir zaman siyasi tercihini bir yönlendirme argümanı olarak kullanmadığını ve bundan sonra da kullanmayacağını belirttiği açıklamanın tam metni şöyle: “Malumunuz üzere 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik üzerine Referandum yapılacaktır. Bu referandum süresince şahsımın tercihinin ne yönde olacağı merakla beklenmekte olup, maalesef milletimizin tercihleri şahsımın üstünden etkilendirilmeye çalışılmaktadır. Böyle bir dönem içerisinde hiçbir Belediye Başkanının Milletin tercihleri üzerinde etki yapmaması gerektiğini düşünmekteyim.”

“SİZLERE VE TERCİHLERİNİZE GÜVENİYORUM”

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki milletimizin tercihleri ne yönde olursa olsun, konu ne olursa olsun, geldiği nokta neresi olursa olsun, SANDIĞIN milletin önünde olması, tercihin MİLLET’e bırakılması en önemlisi de SEÇİM YAPILABİLİYOR olması tarafımca memnuniyetle ve olgunlukla karşılanmaktadır. Mazbatamı aldığım 2014 yılı 6 Nisan günü basın önünde rozetimi çıkartarak “bugünden itibaren ben bütün Aliağa’nın Belediye Başkanıyım” açıklamamdan itibaren 3 yıllık dönemde ben hiçbir genel siyasi tercihimi Aliağalıya bir baskı unsuru, bir yönlendirme argümanı veya bir siyasi simülasyon unsuru olarak kullanmadım, bundan sonrada kullanmayı düşünmüyorum. Şuana kadar tüm partilerin ortak söylemi olan “Milletimize Güveniyoruz” ifadesini fazlasıyla içinde sindirip uygulayabilen bir Belediye Başkanı olarak, EVET ve HAYIR tercihini kullanacak tüm Aliağalıların 17 Nisandan itibaren de Belediye Başkanı olarak kalmayı tercih etmekteyim. Ben sizlere ve tercihlerinize güveniyorum.”

“KİMSEYİ TERCİHİ SEBEBİYLE YARGILAMAYIN”

Tercihlerinizden dolayı sizlere olan sevgi, saygı ve muhabbetimde bir değişiklik olmayacaktır. Ama bu süreç içerisinde sizlerden ricam şudur; Lütfen şahsi tercihinizi, partilerden ve şahıslardan etkilenerek değil; maddeleri inceleyerek, araştırarak, akıl ve vicdan muhasebesi yaparak hür iradenizle ÜLKE’miz adına veriniz, her zaman olduğu gibi…

Ve etrafımızdaki eş, dost, akraba, mesai arkadaşı, esnaf kardeşimiz’i tercihleri sebebi ile kırmadan ve yargılamadan bu süreci atlatalım…

Aliağa’dan, İzmir’den, Türkiye’den çıkacak sonuç her ne olursa olsun, VATAN’ımıza MİLLET’imize ve DEVLET’imize huzur mutluluk ve bereket getirsin inşallah…

Selam ve Dua ile…”

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler