131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AKBULUT: “ALİAĞA BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA”

1 Mayıs 2017, Pazartesi 07:14

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporuna göre Aliağa Belediyesi’nin 3 yılda 22 Milyon TL borçlandığını belirterek mevcut yönetimin belediyeyi borç batağına sürüklediğini söyledi.

Şahsi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Aliağa Belediyesi’nin güncel borç durumunu analiz eden Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, rakamlarla geçmiş yıllardan kalan borç ve mevcut belediye yönetiminin borçlanma miktarı hakkında bilgiler verdi. Aliağa Belediyesi’nin her geçen yıl borç batağına battığını söyleyen Akbulut, “30 Mart 2014 yılında belediyenin borcu 31 milyon 136 bin TL’ydi. Şimdi ‘az laf çok iş’ diyenler var ve belediyenin borcu 53 milyon 513 bin TL. Yani 3 yılda ek Aliağa'ya borç kamburu 22 milyon 377 bin TL” dedi.

“MÜTEAHHİTLER PARALARINI ALAMADIKLARINI SÖYLÜYOR”

“Bunun karşılığındaki yapılan yatırımlar nerede?” diye soran Yaşar Akbulut, yaptığı paylaşımda “Bütçesi bazı illerden ve tüm ilçelerin aşağı yukarı tamamından fazla olan bir Aliağa Belediyesi ve büyük sanayi kuruluşlarının bu kadar yoğun olduğu, eğer hizmet etmek için kullanılırsa sponsor olabileceği bir ilçemiz var. Avcı Ramadan ve Ağa Park’ı sponsorlar ile ‘yapacağız ve yaptık’ dediniz. ‘Sponsorlardan aldığınız paralar ne kadar?’ dedik cevap vermediniz, veremediniz. O parkları yapan müteahhitler ve oralara malzeme verenler paralarını alamadıklarını söylüyorlar. Ki hangi yasal yollarla bu işler verildi.” İfadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK KONU VAR, TEK TEK AÇIKLAYACAĞIM”

Bahsettiği borç durumunun Denetim Komisyonu Raporu’ndan alındığına dikkat çeken Ak Parti İlçe Başkanı Akbulut, “Kıymetli Aliağalılar, Denetim Komisyon Raporundaki daha birçok konu var, onları da karışmaması için, bir kaç gün ara ile tek tek açıklayacağım. Bu konu ile ilgili raporun ilgili kısmını paylaşıyorum. Aliağa halkının hakkını korumak için benim, meclis üyelerimizin ve tüm teşkilatımın nefesi arkalarında olacaktır. Hemşerilerimizin şüphesi olmasın.” diyerek Denetim Komisyonu Raporu’nun ilgili bölümünün görselini de sayfasında paylaştı. Akbulut paylaşımında ayrıca, belediyelerin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesine göre kurulan Denetim Komisyonu tarafından her yılın sonunda denetlendiğini ve rapor oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler