131019098
29 Mart 2024, Cuma

CHP, ALİAĞA’DAN ADALET İÇİN HAREKET EDECEK!

1 Temmuz 2017, Cumartesi 07:16

     


17 gündür devam eden Adalet Yürüyüşü’nü ve Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütünün yürüyüşe katılımını İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile konuştuk.

Adalet Yürüyüşü planlanan yolu yarıladı. Nasıl devam ediyor?

-Adalet yürüyüşü sizin de izlediğiniz gibi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde toplumun bütün kesimlerine açık bir şekilde sürdürülen bir yürüyüş. Bu yürüyüş sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin sahiplendiği ya da CHP ile sınırlı kalan bir yürüyüş değil. Toplumun her kesiminden, genel başkanımızın da defalarca söylediği gibi “hak, hukuk arıyorum” diyen herkesin katılabileceği ve katkı koyabileceği bir yürüyüş. Türkiye’de adaletin ortadan kaldırıldığına bir dikkat çekme yürüyüşü ve bu anlamda da son derece başarılı bir şekilde sürüyor. Her gün toplumun değişik kesimlerinin, simge isimlerinin katılımlarıyla Adalet Yürüyüşü başarıyla devam ediyor. Bu akşam itibariyle de 400 km’lik etabın 200 km’lik kısmı bitmiş, yürüyüş yarısına ulaşmış olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü ne zaman katılacak?

-Toplumun farklı kesimlerinin katılımı olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütlerinden de katılımlar sürüyor. İzmir’den daha önce de yürüyüşe katılımlar oldu. İzmir İl Örgütümüz bu katılımları belirli bir sıra içerisinde yapmak amacıyla ilçelerin kendi istedikleri günleri de göz önünde alarak bir program hazırladı. Bu çerçevede Aliağa ilçe örgütümüze de sıra geldi. 3 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.30’da parti örgütümüzün önünden kalkacak araçlarla hareket edeceğiz. 4 Temmuz Salı sabahı Genel Başkanımız ile Sapanca kavşağında buluşup, Karşıyaka ve Aliağa ilçe örgütleri olarak 20 km günlük yürüyüşe katılacağız. Yürüyüşümüzü gerçekleştirip oradaki toplantılara katıldıktan sonra geriye döneceğiz.

Diğer taraftan yürüyüşün son hedefi Kartal Cezaevi yani Maltepe olacak. Maltepe’de 9 Temmuz günü saat 17.30’da yürüyüşün bittiği noktada tüm Türkiye’den çeşitli kesimlerin katılımları ile bir miting düzenlenecek. Biz de Aliağa’dan bu mitinge güçlü bir katılım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunun içinde hareket saati belirli olmasa da 8 Temmuz akşamı ilçemizden araçlar kaldırılacak.

3 Temmuz akşamı kalkacak otobüsler Aliağa halkının katılımına açık mı?

-Tabi ki tüm halkımız yürüyüşümüze davetlidir. Bizimle beraber yola çıkmak için ilçe binamızın önünde olmaları yeterli olacaktır. Biz sosyal medya hesaplarımızdan çağrı yapmıştık bir kez daha gazeteniz vasıtanız ile de duyurmuş olalım. Hak, adalet ve hukuk yürüyüşüne katılmak isteyen, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olan herkesi 3 Temmuz akşamı birlikte yola çıkmak için bekliyoruz.

Yürüyüşe farklı kesimlerin desteği nasıl?

-Bizler bu yürüyüşü Genel Başkanımızın başlattığı için tüm il ve ilçe örgütlerimiz ile güçlü bir şekilde sahipleniyoruz. Ancak günlerdir süren yürüyüşe Saadet Partisi’nden tutunda tüm sol çevrelere kadar destek verenler, yürüyüşe bizzat katılan önderler oldu. Ayrıca güzergâh içerisinde kalan halkımızda yürüyüşe kendi özgünlükleri ile katıldı. Farklı sanat çevrelerinden ve aydınlardan hatta Sosyalist Enternasyonal’den de bu yürüyüşe destek geldi. Bizler olumsuz bir tepki ile bizzat karşılaşmadık. Destekler çoğalırken sosyal medyada eleştiriler duyuyoruz. Devlet yetkilileri de tehdide varan açıklamalar yaptılar. Gazete manşetlerine yansıdı bunlar. Ancak bu eleştiriler dişe dokunur eleştiriler değil. Referandum sürecinde de ‘Hayır diyenler, teröristtir’ yaklaşımları olmuştu. Şimdi bu yürüyüş için de aynı tepkileri veriyorlar. Türkiye’de son yıllarda terör yandaşı olmak, terörist olmak kolayca insanların üzerine atılan bir suçlama oldu. Ancak biz bu lafları dikkate almıyoruz. Adalet arayışı bu kapsama girmiyor.

İzmir yerelinden destek açıklamaları oluyor mu?

-İzmir Demokrasi Platformu bileşenleri de geçtiğimiz günlerde “Adalet Nöbeti” başlattılar. Bu nöbete İzmir İl Örgütümüz destek verecek. Ayrıca Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu da bizimle aynı tarihte buradan yürüyüşe destek için yola çıkacağını duyurdu. Güzel bir tesadüf oldu. Güçlenerek hep birlikte Adalet çağrımızı yükselteceğiz.

Nuriye ve Semih öğretmenler de Türkiye’deki adaletsizliğe dikkat çekmek için açlık grevindeler. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

-Bizler Türkiye’de bütün adaletsizliğe uğrayan insanlar için olduğu gibi Nuriye ve Semih öğretmenler için de yürüyoruz. Onların bugün yaşadığı adaletsizlik Türkiye için büyük bir utanç ve bizler için de endişe verici bir durum. Açlık grevleri sonrası yaşanacaklar bedelleri çok ağır sonuçlar doğuracaktır. Tutuklu vekiller bırakılır, her adaletsizlikten geri dönülebilir ancak onların ödediği bedel hepimizden fazla. Bu haramilik sonsuza kadar sürmeyecek ancak iki eğitimcinin hayatı ile ölçülmesi kabul edilir gibi değildir. Bir an evvel taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler