131019098
29 Mart 2024, Cuma

AKBULUT, “UTANMAZ ARLANMAZLAR”

1 Ağustos 2017, Salı 07:20

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, FETÖ yapılanmasının Ak Parti iktidarları döneminde büyüdüğünü iddia edenlere ateş püskürdü.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, sosyal medya hesabında paylaştığı yazıyla, FETÖ yapılanmasının Ak Parti iktidarları döneminde büyüdüğünü iddia edenlere cevap verdi. Akbulut, “Utanmaz Arlanmazlar” başlığıyla paylaştığı yazıda, FETÖ yapılanmasının tarihi hakkında kısa bilgiler vererek bu yapılanmanın Ak Parti iktidarlarından önce de var olduğunu söyledi.

“YA KAPATILDI, YA DA DEVLETİN ELİNE GEÇTİ”

Örgütün özellikle medya yapılanmasının yıllar önce kurulduğuna dikkat çeken Akbulut, paylaştığı yazıda; “FETÖ Ak Parti döneminde mi büyüdü? Bunu FETÖ'nün sacayaklarını ele alarak inceleyelim. FETÖ’cü medya kurumlarından Zaman Gazetesi 3 Kasım 1986’da, Samanyolu TV 13 Ocak 1993’te, Sızıntı Dergisi Şubat 1979’da, Aksiyon Dergisi 14 Aralık 1994’te, Cihan Haber Ajansı 1 Ocak 1994’te, Nokta Dergisi 1 Nisan 1982’de kurulmuş. Örgütün medya ayağı AK Parti'den yıllar önce kurulmuş ve ulusal basında yerini almış. Zaman Gazetesi’nin 1999'lardaki tirajı 1 milyon düzeyine dayanmış. Ak Parti döneminde tirajda bir artış durumu da yok. Diğer taraftan bu kurumların hepsi Ak Parti döneminde ya kapatılmış, ya da devletin eline geçmiş.” ifadelerini kullandı.

“DERSHANELERİ 1994’TE KURULDU”

Paylaştığı yazıda, FETÖ'nün eğitim kurumları ve dershanelerinin kuruluş tarihlerine de değinen Akbulut, “ FEM ve bağlı dershaneler 1994-80'lerde farklı isimlerle faaliyet gösteriyordu. 1996 yılında İstanbul’daki FEM Dershanesi binasının üzerindeki branda da şu yazıyordu, ‘Yine birincilik yine FEM!’ O sene, FEM Dershanesi’nin hemen karşısındaki Kültür Dershanesi kayıt için 800 Lira talep ederken FEM Dershanesi tam 2 bin 500 Lira talep ediyordu. Çünkü FEM daha o yıllarda markaydı, diğer dershaneler onunla rekabet edebilmek için sadece fiyat kırabiliyorlardı. O yıllarda FETÖ öyle güçlenmişti ki finans ayağında kolay kolay kimsenin adım atamayacağı bankacılık sektörüne girerek 24 Ekim 1996'da Bank Asya'yı kurdu. Bir banka kurmak için nasıl bir güce sahip olmanız gerektiğini siz düşünün. Bank Asya da AK Parti'den yıllar önce kuruldu ama onun da sonu Ak Parti döneminde geldi.” ifadelerine yer verdi.

“YA İYİ GEÇİNMİŞ, YA DA DARBEYLE ORTADAN KALDIRILMIŞ”

FETÖ'ye destek veren şirketlerin kuruluşlarının ise çok daha eskiye dayandığını belirten Akbulut, paylaştığı yazıyı şu ifadelerle sonlandırdı, “İstikbal Yatak ile akla gelen Boydak Holding 1957'de kuruldu. 50 yıl ticaret yapan bir şirketin Ak Parti döneminde güçlendiğini iddia etmek normal bir ruh haline sahip olan birinin yapacağı bir şey değildir. Gelelim TSK'ya: TSK'da Yüzbaşı olmak için geçen süre şu şekilde; 4 yıl harp okulu, 3 yıl teğmen, 6 yıl Üsteğmen. Yani normal şartlarda 13 yıl, performans ile bu süre belki 11-12 yıla düşebilir. Binbaşı olmak için ise 6 yıl daha gerekiyor. Ak Parti iktidara gelir gelmez TSK'daki FETÖ yapılanmasına destek vermiş olsa bile bugün en fazla bir kaç yüzbaşı sızmış olurdu. Hâlbuki bu yapı komuta kademesine kadar sızmış. En az 30 yıllık bir süreç gerekiyor bunun için. Peki, bunlara o yolu kim açtı? Aslında tüm bunlara bakıldığında şu gerçek karşımıza çıkıyor; Ak Parti'den önceki iktidarlar ya bu yapıyla iyi geçinmiş ve büyütmüş ya da Refah-Yol Hükümeti gibi darbeyle ortadan kaldırılmış. Bu yazıyı okuyan bir iktidar muhalifiyseniz öncelikle kendinize şu soruyu sormalısınız; ‘Kendime karşı dürüst olup gerçeği kabul edecek miyim yoksa sırf ideolojim uğruna gerçeği reddedip bozuk plak gibi, siz büyüttünüz, mü diyeceğim?"

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler