131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP’DE DANIŞMA KURULU TOPLANIYOR

1 Ağustos 2018, Çarşamba 06:45

     


Olağanüstü kurultay tartışmalarının devam ettiği CHP’de, partinin İzmir İl Başkanlığı danışma kurulu toplantılarını başlattı. CHP Aliağa İlçe Danışma Kurulu Toplantısı da Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimleri sonrası olağanüstü kurultay tartışması yaşanmış, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partinin aldığından daha fazla oy alması sonrası İnce’nin Genel Başkan olmasını isteyenler imza kampanyası başlatmıştı. Tüzüğe göre imza toplanması için 15 günlük süre doldu. Yeterli imzanın toplanıp toplanmadığı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Muharrem İnce destekçileri kurultay için yeterli imzayı topladıklarını ve imzaları Perşembe günü Genel Merkez’e teslim edeceklerini duyurdu.

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken danışma kurulu toplantıları başladı. Ülke genelindeki tüm parti teşkilatlarında yapılacak olan danışma kurulu toplantıları İzmir’deki parti teşkilatlarında dün itibariyle başladı. İlk olarak Seferihisar, Balçova ve Menemen’de danışma kurulu toplantıları gerçekleştirildi.

CHP Aliağa İlçe Danışma Kurulu toplantısının ise Perşembe günü 19.00’da parti ilçe binasında yapılacağı öğrenildi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, basına kapalı olarak gerçekleştirilecek olan toplantıda, 24 Haziran’daki seçim sonuçlarının değerlendirmesinin yapılacağını, toplantıya partinin il yöneticileri ve milletvekillerinden de katılım olacağını, seçim sonuçları üzerinde partililerle görüş alışverişinde bulunulacağını ve buradan çıkan sonuçların da il başkanlığı ile paylaşılacağını söyledi. Öte yandan, İzmir’in ilçelerindeki danışma kurulu toplantılarının 10 Ağustos’a kadar tamamlanacağı öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler