131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BAŞBAKAN YILDIRIM; “ALİAĞA’NIN TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI ÇÖZECEĞİZ”

2 Haziran 2016, Perşembe 06:42

     


Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valiliği tarafından sivil cemiyet temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Kuzey Çevre Yolu'nu Çandarlı Limanı’na kadar yap, işlet ve devret modeliyle uzatacaklarını, böylece İzmir ekonomisinde önemli yeri olan Aliağa bölgesindeki trafik sıkışıklığını çözeceklerini söyledi.

Yeni görevine gelmesinde kendisine büyük destek veren İzmir Halkına teşekkürlerini ileten Başbakan Binali Yıldırım, onurlu ancak ağır sorumluluğu olan bir göreve geldiğini kaydetti. Yıldırım, yemekte yatığı konuşmada, “İzmir, beni belediye başkanı seçmedi. Demek ki uzağı görüyor İzmirliler. İzmir’e bir teşekkürüm daha mevcut. Ana muhalefet partisi lideri ‘İzmir başbakan çıkaracak’ dedi. Onu da utangaç etmedik, ona da teşekkür ediyorum. Şehrime karşı sorumluluğumun çok daha arttığının farkındayım. Ama bugüne kadar size utangaç olmamak için mevcut gücümüzle, arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla çalıştık. Bundan sonra daha fazlasını yapacağımızdan zerre kadar tereddütünüz olmasın. Bizim için sıfatlar gelip geçicidir, İzmir’e, Türkiye’ye hizmet etmek kalıcıdır” dedi.

“KUZEY ÇEVRE YOLU, ÇANDARLI LİMANI’NA KADAR UZATILACAK”

Yıldırım, İzmir Kuzey Çevre Yolu'nu da Çandarlı Limanı’na kadar yap, işlet ve devret modeliyle uzatacaklarını, böylece İzmir ekonomisinde mühim yeri olan Aliağa bölgesindeki trafik sıkışıklığını çözeceklerini söyledi. İzmir’deki başka projelere değinen Yıldırım, “Daha fazlasını da yapmamız lazım, ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve kardeşlik. Bunu sağlarsak önümüzde kimse duramaz. Türkiye’nin potansiyeli yüksek. En büyük potansiyel ise genç ve dinamik nüfusu. Allah kimine olanak vermiş, kiminde petrol, kiminde doğalgaz mevcut. Bizde ise adam mevcut. Doğal kaynağı olan Venezuela, Libya, Irak. Ama orada istikrar yok, fakirlik mevcut, basiretsiz yöneticiler yüzünden halkları perişan” ifadelerini kullandı. Yıldırım konuşmasını, "Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz, yolları böleriz memleketi böldürtmeyiz" sözleriyle tamamladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler