131019098
29 Mart 2024, Cuma

DURMAZ ADAY OLACAK MI?

2 Kasım 2017, Perşembe 06:51

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partideki kongre süreci ve ilçe başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Durmaz, belediye başkanlığına da aday olacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Geçtiğimiz günlerde delege seçimlerini tamamlayan CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda kongre süreci devam ediyor. Süreç hakkında Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Durmaz, kongrenin 9 Aralık’ta yapılacağını belirtti. Durmaz, “Delege seçimlerimizi tamamladık. Aliağa İlçe Kongresini de 9 Aralık Cumartesi günü yapacağız. Tarih bilgisini İl Başkanlığımız ile paylaştık ve onların da olurunu aldık. Kongremizi Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda yapacağız. Kongremize partimizin üst düzey yöneticilerinin de katılımı olacaktır. Bu konudaki davetlerimizi de yaptık. Süreç bu şekilde işliyor.” dedi.

‘DELEGELERİMİZLE TOPLANTI YAPACAĞIZ’

İlçe başkan adaylığı ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan Durmaz, “Farklı yönde iddialar vardı ama bu doğru değil, ben ilçe başkan adayı olacağım. Delegelerimizle temaslarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde bir hafta sonu, delegelerimizle kahvaltılı toplantıda bir araya geleceğiz. Bunun dışında, birkaç gün içinde, her akşam bir mahallede delegelerimizle buluşacağımız toplantılar yapacağız. Toplantılarda onların görüş, öneri ve isteklerini alacağız. Aldığımız beklenti ve isteklerle, yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkan değerlendirmeler sonucunda ilçe yönetimini şekillendireceğiz.” diye konuştu.

‘ŞU AN BAŞKA ADAY YOK’

Durmaz, şu an için tek adayın kendisi olduğunu ifade ederek, “Bu demokratik bir yarış. Parti içindeki bu yarışın kazanını, kaybedeni yok. Delege seçimlerinde liste çıkartan arkadaşlarımızın bu yarışa katılıp katılmayacaklarını bilmiyorum. Nihayetinde delegeler her ne kadar beyaz listeden seçilmiş olsa da CHP’nin delegeleridir. Ben aday olacağımı beyan ediyorum. Delegeler, aday olacağını beyan eden diğer arkadaşlarımızın da durumuna bakarak destek verip vermeyeceklerine karar verirler. Ben bir başka aday çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Çıkarsa da ben o arkadaşımıza şimdiden peşinen başarılar diliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla şu anda benim dışımda çalışma yürüten bir arkadaşımız yok.” dedi.

‘ANKETTEN BENİM ADIM ÇIKARSA BELEDİYEYE ADAY OLURUM’

Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki iddialara da açıklık getiren Özcan Durmaz, “Aliağa önemli bir ilçe. Partimiz de Aliağa’yı yeniden kazanma arzusu içinde. Biz de önümüze bu hedefi ciddi bir biçimde koymuş durumdayız ve Aliağa’yı da yeniden kazanacağız. Aliağa’da kimin belediye başkan adayı olacağını partimizin üst yönetimi belirleyecek. Parti üst yönetimi bunu yaparken ön seçim, eğilim yoklaması, anket gibi çeşitli yolları ve yöntemleri kullanabilir. Parti, Aliağa’yı kazanmak için en doğru isim kim ise onu görevlendirecek. Ben bundan adım kadar eminim. Bu isim o günkü ilçe başkanı da olabilir. Parti ‘Aliağa’yı kiminle kazanabiliriz’ diye bir çalışma yapacak ve en sonunda bir isim ortaya çıkacak, ona görev verilecek. Bu çalışmaların sonunda benim adım ortaya çıkarsa ve bana da ‘sen uygunsun’ denilirse tabii ki partimin verdiği bu görevi severek kabul ederim. Ben partinin tek ölçüsünün ‘Aliağa’yı kiminle kazanabiliriz’ olduğunu biliyorum.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler