131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP ALİAĞA’YA ÇİFTE KARDEŞ

2 Aralık 2016, Cuma 07:08

     


CHP İzmir İl Yönetimi’nin İzmir’de kaybedilen 8 ilçeye yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Aliağa’ya yardımcı olmak üzere Menemen ve Foça Belediyeleri kardeş ilçe seçildi.

2014 yerel seçimlerinde parti içindeki bölünmeler ve çekişmeler nedeniyle kaybedilen Aliağa’yı tekrar kazanmak üzere İzmir İl Başkanlığı tarafından bir çalışma başlatıldı. Kaybedilen 8 ilçe için kurulan komisyonlarda yardımcı olmak üzere belirlenen kardeş belediyeler de yer aldı. Buna göre, Aliağa için de Menemen ve Foça Belediyeleri kardeş ilçe olarak tespit edildi.

Dün sabah bir araya gelen komisyon üyeleri, basına açık düzenledikleri kahvaltının ardından çalışmalarına başladı. Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “CHP İzmir İl Başkanlığı’nın yeni başlattığı çalışmalar çerçevesinde, kaybedilen 8 ilçenin yeniden kazanılması için komisyonlar oluşturulmuştur. Çalışmalarımıza katılacak olan Aliağa’dan sorumlu İl Başkan Yardımcımız Selim Utku Gümrükçü’nün yanı sıra diğer İl Başkan yardımcılarımız Salih Özçiftçi, Dilek Bilgin, Hatice Tatlı, Serpil Yıldırım, Hasan Ali Oray da Aliağa Komisyonu olarak görev yapacaklardır. 8 ilçenin kaybının yarattığı derin üzüntünün dayanışma ihtiyacı olarak Menemen Belediye Başkanımız ve Foça Belediye Başkanımız da bundan böyle Aliağa ile daha yakın ilişkiler kurmak, Aliağa’yla daha yakın iletişim içinde olmak, Aliağa’nın ihtiyaçları konusunda daha çok Aliağa’yla beraber olmak için bizlerle birlikte olacak. Esasen böyle bir görevlendirmeye ihtiyaç yoktur ancak bundan böyle resmi olarak da böyle bir görev verilmiştir. Biz hem Menemen hem de Foça Belediye Başkanımızla zaten hayatın akışı çerçevesinde çok güçlü bir şekilde dayanışma içindeydik. Biz çalışmalarımızı bundan sonrası için, bahsettiğimiz organizasyonun koordinasyonuyla, sinerjik etkisiyle sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte Aliağa siyaseti için yeni, daha önce yapılmamış ve gerçekten sonuç getireceğine inandığımız çalışmalarımız olacak. Bugün bu çalışmaların çerçevesini çizeceğiz, neler yapacağımızı konuşacağız. Buradan ortaya çıkacak hedefler doğrultusunda önümüzdeki dönemde siyasi çalışmalarımızı şekillendireceğiz.” şeklinde konuştu.

“8 İLÇE BİZİM YARAMIZDIR”

CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Aliağa’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Selim Utku Gümrükçü de projenin hazırlanış amaç ve hedeflerine değinerek “CHP’nin gözbebeğidir İzmir. İzmir ve ilçelerine ayrı bir önem veriyoruz, fakat İzmir’de 8 ilçe var ki bizim yaramızdır. Çoğunlukla kendi hatalarımız yüzünden kaybettiğimiz yerlerdir bunlar. İzmir’de 30 ilçenin 30’unu da alma hedefimiz var. Bu amaçla bu 8 ilçemize özel komisyonlar kurduk ve kardeş belediyeler belirledik. Aliağa, Bakırçay’ın gözbebeği, İzmir ve Türkiye ekonomisinin büyük bir kısmını karşılayan bir önemli merkez. Bu merkezin bizim için önemi büyük. Bu nedenle, her ilçede bir belediye başkanı görevli ama Aliağa’da iki belediye başkanımız yardımcı olacak çalışmalara. Yaklaşık sekiz il başkan yardımcısı arkadaşımızla buradayız. Başka programı olmasaydı İl Başkanımız da katılacaktı ancak en kısa sürede o da burada olacak. 2004’te kaybettik Aliağa’yı. Ben o zaman da il yöneticisi olarak bu bölgeye bakıyordum. Dolayısıyla, benim için de şahsi olarak büyük bir acı. O zaman hatırlarsanız üçe bölünmüş bir CHP vardı, bunun sonucunda kaybettik. 2014’te de benzer bir tablo yaşadık. Bir kısım arkadaşlarımız DSP’ye, bir kısım arkadaşlarımız MHP’ye oy verdiler. Bu bölünmüşlüğü gidermek bizim birinci hedefimiz. İlçe örgütümüz bu işi iyi bir noktaya taşıdı. Yüzde 42’lere ulaşan bir oy oranımız var Aliağa’da. Bunu daha iyi nasıl yaparız, yüzde 50’leri nasıl yakalarız, birinci amacımız bu. Bu noktada nasıl çalışmalar yapacağımızı belediye başkanlarımızla birlikte onların tecrübe ve çalışmalarıyla, hem de il örgütündeki belediyeden sorumlu yönetici arkadaşlarımızın geçmiş tecrübeleriyle, ilçe örgütümüzün, meclis üyelerimizin ve kadın kollarımızın birikimiyle harmanlayacak ve bir yol haritası çıkaracağız. Bu toplantı hem tanışma hem de ilerleyen süreçlerde neler yapabileceğimizi tartışma amaçlıdır. Menemen Belediye Başkanımız ve Foça Belediye Başkanımız da Aliağa’nın dostu, Aliağa’nın yeni yönetim kurulu üyesi gibi burada örgütle birlikte özellikle kırsalda güzel çalışmalar yapacaklardır.” dedi.

“İŞİMİZ ALİAĞA, GÜCÜMÜZ ALİAĞA”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de konuşmasında iletişimin önemine değinerek “İl yönetimimiz gayet başarılı bir işe imza atıyor. Bu başarıda kimin payı varsa hepsini tek tek kutluyorum. İletişimin son derece önemli olduğu bir süreç yaşıyoruz. Birbirimizle sürekli iletişim halinde olmamız gerektiğini ben şahsım adına her fırsatta dile getirdim. İl Başkanımız ve yöneticilerimiz böyle bir güzel karar almışlar. Kaybedilen 8 ilçemizde daha önemli ve stratejik çalışmalar yapmak üzere kardeş ilçe olarak Menemen ve Foça’yı Aliağa’da görevlendirmişler. Aliağa bu konuda biraz daha şanslı. Foça Belediye Başkanımla birlikte, birimiz üç dönem, birimiz dört dönem edindiğimiz tecrübelerle Aliağa’ya hep birlikte eğileceğiz. Eskiden işimiz Foça gücümüz Foça idi, eskiden işimiz Menemen gücümüz Menemen’di; şimdi bir de işimiz Aliağa, gücümüz Aliağa olacak. Komşu ilçe olarak İl Yönetiminin bizi bu şekilde görevlendirmesi bizim için de ayrı bir onur. Ben 30 ilçeyi de gezen biri olarak ciddi bir çalışma başlatmıştım, şimdi İl Yönetimi resmi olarak görev verdi bize. Ben de çok mutlu oldum. Buradaki stratejiyi belirlerken bizim de ufak tefek katkılarımız olacaktır. Akıl akıldan üstündür. Ben de onlardan bir takım akıllar alacağım. Belki de benim yapamadığım işler bu masada çıkacak, gidip onu kendi ilçemde de uygulayacağım. Birbirimizle karşılıklı iletişim kurarak inşallah yerel seçimlerde 30 ilçenin 30’u da CHP’nin olacak diye düşünüyorum. Bunu başaracak güçteyiz. Çalışmaktan yorulmadık, şimdi de Aliağa için çalışmaktan yorulmayacağız.” dedi.

“HEDEFİMİZ CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK”

Foça belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise CHP’nin günümüzde en çok ihtiyaç duyulan parti olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “İl başkanımız ve değerli yönetiminin almış olduğu kararla buradayız. Bize böyle bir görev tevdi edildi. Öncelikle bize bu güvenlerinden dolayı Genel Merkezimize ve İl teşkilatımıza teşekkür ederiz. Yarın hangi seçim olursa olsun, çok iyi şekilde bir refleksi harekete geçirerek birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Bir parti çatısı altında olmadan hiçbir makam ve mevki olmuyor. Ulu önderimiz Atatürk’ün deyişiyle ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük ihtiyacı olan parti’ konumundayız. Yarın seçim olma noktasında yakın komşumuz Aliağa ile istişare halinde olacağız. Değerli İlçe Başkanımız, meclis üyesi arkadaşlarımız zaten bölgeyi yakinen tanıyorlar. Bizler de komşu olarak yakından biliyoruz. Büyük bir coğrafyada örgütümüzle beraber el ele verip yarın hangi seçim olursa olsun iktidar ve yerel seçimlerde de belediyeyi almak için buradayız. Bizim de üzerimize düşen ne varsa, İl başkanımızın ve yönetimin talimatıyla, onların direktifine göre burada olacağız. Yorulmak yok. Bizim için hedef CHP’yi iktidara taşımak. Böyle bir oluşumu düşünüp hayata geçiren İl başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. En kısa zamanda hep beraber el ele emekçi Aliağa’yı iktidara taşıyacağız.” (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler