131019098
29 Mart 2024, Cuma

AKBULUT: “BELEDİYENİN MALI DENİZ…”

3 Şubat 2017, Cuma 06:26

     


Köy ve esnaf ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ziyaret ettiği yerlerde aldığı tepkiler ile belediyecilik hizmetlerini değerlendirdi. Akbulut, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hem de Aliağa Belediyesi’nin hizmet eksikliğinden dolayı büyük eleştiriler aldığını söyledi.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ilçe esnafını ve köyleri ziyaret ederek vatandaşın sıkıntılarını dinliyor. Esnaf ziyaretlerini yıllardır gelenek haline getiren Akbulut, vatandaşlar ile birebir temas kurarak dinlediği sıkıntıları çözüme ulaştırmak için emek sarf ediyor. Bugüne dek yaptığı ziyaretlerde aldığı olumlu-olumsuz tepkileri ve halkın belediyecilik hizmetlerine olan bakışını Aliağa Ekspres’e değerlendiren Akbulut, vatandaşların sıkıntılarının çözüme kavuşturulması noktasında kendilerine teşekkür ettiğini ancak hem Büyükşehir hem de Aliağa belediyesinin hizmetlerinden şikayetçi olduklarını dile getirdi.

“BU ZİYARETLERİ YILLARDIR YAPIYORUM”

Bir siyasi parti başkanının, belediye başkanının, başkan unvanı olan herkesin halkla iç içe olması gerektiğini söyleyen Yaşar Akbulut, “Biz bunu yıllardır yapıyoruz. Bazı ziyaretlerimizi sosyal medyadan paylaşınca sanki bunu yeni yapıyormuşuz gibi görünüyor ama ben bunu ilçe başkanı olmadan önce de yıllardır yapıyordum. Biz burada köprü vazifesi görüyoruz. İlçe yönetiminde MHP var, Büyükşehir’de CHP var, genel iktidarda da Ak Parti var. Dolayısıyla bu durum Aliağa’ya çok büyük ivme kazandırabilir. Bunun için de halkla iç içe olup, sorunları tespit edip, herkesin kendi alanıyla ilgili gereken yerlere bunu bildirmesi lazım. Bizim bunu Aliağa’da başardığımızı düşünüyorum. Halkın sorunlarını baştan beri tespit ettik; eğitim dedik, okullar ile ilgili inşaatlar başladı; sağlık dedik, sağlıkla ilgili yavaş yavaş son aşamaya geliyoruz, hastane yapıyoruz. Konut sıkıntısı dedik, TOKİ ile başladık. Trafik sıkıntısı dedik, alt geçit ve üst geçidi yapıyoruz. Otoban konusu çok büyük bir sıkıntıydı, dolayısıyla onu da çözdük. Bu ay ihalesi yapılıyor.” dedi.

“SABAHLARI 5-6 ESNAFIMIZI ZİYARET EDİYORUM”

Bu sorunların gidip insanları dinleyince ortaya çıktığını söyleyen Akbulut, “Bu anlamda yine geçen hafta Şakran’da esnaf ziyaretleri yaptım. Helvacı’ya ara ara gidiyoruz. Aliağa’nın içerisinde sabah iş yerime gelmeden önce saat 08.00 ile 11.00 arası en az 5-6 esnafımızla oturup sohbet ediyorum. Onların sorunlarını dinliyorum. Bu noktada hükümete aktarılması gereken, TBMM’ye aktarılması gereken konuları not alıyoruz. Onları oraya aktarıyoruz. Böyle bir çalışmamız var, bu da başarıyı getiriyor devamında. Yine köylerimizde aynı çalışmalarımız devam ediyor. Akşamları arayıp evlerine davet ediyor insanlar, oraya komşularını da topluyorlar. Gidiyoruz, komşuları ile bir araya geliyoruz. Onları dinliyoruz.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR VE ALİAĞA BELEDİYESİ İLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR”

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde halktan gelen talepler doğrultusunda bir çok hizmeti Aliağa’ya kazandırdıklarını vurgulayan Akbulut, “Hastaneyle ilgili ciddi bir sıkıntı vardı. Bu sıkıntı artık çok şükür çözüme ulaşıyor. Limanlar faaliyete geçtikçe Aliağa git gide kalabalıklaşmaya başladı. Trafik yoğunluğu artmaya başladı. Ondan dolayı sorunlar vardı. Şimdi de projeler yeni başladığı için ihaleler yeni yapılıyor. Bu sıkıntıyı da çözeceğiz. Bizimle ilgili olarak bu tip sorunlar ve taleplerle karşılaşıyoruz. Bunların da zaten çözüm aşamasına geldik. Ama vatandaşın en büyük sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin ve İlçe Belediyesi’nin yerel yönetimi ile ilgili. Mahallelere gittiğimizde yollar berbat durumda. Yolu sorunu ile ilgili biri topu birine atıyor, öbürü öbürüne atıyor. İnsanları kandırmaya gerek yok. Herkes hakkıyla görevini yerine getirmek zorunda. Bu maalesef yapılmıyor. Aliağa’da, İzmir’de bu işler yürümüyor maalesef. Çok farklı şekilde eleştirilere maruz kalıyorlar. Traji-komik bir durum ortaya çıkıyor. İnşallah bu eksikliklerini en kısa sürede tamamlarlar.” dedi.

“123 MİLYON TL NEREDE?”

Akbulut, ziyaret ettikleri köylerde vatandaşların; “Köylere gelip de o köylerin girişlerine bir kaç tane lamba koymakla, oralara çit yapmakla belediyecilik olmaz” diyerek Aliağa Belediyesi’ni eleştirdiklerini söyledi. Bu eleştirilere kendisinin de katılarak destek verdiğini kaydeden Akbulut, “Aliağa Belediyesi’nin 123 Milyon TL bütçesi var. 2016 bütçesi 123 Milyon TL idi. Bu bütçe uygun bir şekilde kullanılmıyor. Bunu Aliağa halkı da hep dile getiriyor. Siz Aliağa’da iki tane park yaptınız. Yaptığınız o iki parkta da belediye bütçesinden 5 kuruş çıkmayacak dediniz. Bunu sponsorlar aracılığıyla yaptık dediniz. Ama o sponsorların kaç para verdiğini, kimlerin para verdiğini şeffaf bir şekilde söylemiyorsunuz. Ayrıca müteahhitlere ihale yaparak vermediniz o işleri, işi verdiğiniz kişiler de şu an paralarını almadığından şikayetçiler. Böyle garip bir ortam var. Bu 123 Milyon TL nerede? Buna şaşırıyoruz. Bu bütçeyi nasıl kullanıyorsunuz? Bu da bizi şaşırtıyor. Ben Kemalpaşa örneğini hep veriyorum. Kemalpaşa Belediyesi’nin yıllık bütçesi 50 milyon TL. Birkaç gün önce Kemalpaşa Belediye Başkanı bir sunum yaptı. O projeleri dinlerken ağzımız açıkta kaldı. 41 Milyon TL borç almışlar, şuan 3 yılda o borcu 19 Milyon TL’ye düşürmüşler. Bunun yanı sıra da devasa projeler yapmışlar. Kemalpaşa Belediye Başkanımız Arif Uğurlu’yu Aliağa’ya getireceğiz. Yaptığı projeleri teşkilatımıza, Aliağa halkına uygun bir zamanda gelip anlatacak. Yine Kınık’ta da Sadık Başkan çok başarılı hizmetler yapıyor. Orada da aynı şekilde altyapı sorunu var. Büyükşehir altyapıyı yapıyor ama yollar ile ilgili hiçbir şikayet gelmiyor Kınık’taki vatandaşlardan. Çünkü Başkan onun gereğini yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN DERDİ HİZMET ETMEK DEĞİL”

Mahalle yollarının altyapı çalışmalarından dolayı perişan halde olduğunu, Aliağa Belediyesi’nin ise kazılan yolları asfaltlamak için beklediğini ve büyük tepkiler aldığını söyleyen Yaşar Akbulut, “Geçenlerde bir açıklama vardı. “Gayriresmi” kişilerden. Diyorlar ki ‘Biz 22 milyon TL gibi bir masraf yapacağız asfalt çalışmalarına. Onun için şimdi yapmak istemiyoruz.’ Siz 22 milyon TL masraf etmeyin o zaman; şu an ince bir asfalt dökün, en azından çukurları kapatın. Vatandaşın arabası zarar görmesin. Ben bunu bir bahane olarak görmüyorum. Büyükşehir Belediyesi altyapısı biten bir caddeyi size teslim eder, siz de arkasından gider asfalt çalışması yaparsınız. Veya bir mahalleyi bitirir arkasından siz gider oraların asfaltını atarsınız. Bunlarda böyle bir anlayış yok. Çünkü bunların derdi hizmet etmek değil. Kafalarının arkasında başka şeyler var. Bunu da gayet iyi biliyoruz. Bunu Aliağa halkının vicdanına bırakıyorum. Buralarda kul hakkı da var.” diye konuştu.

“BELEDİYENİN MALI DENİZ…”

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan, Belediye’nin arsa satışlarında oluşan kamu zararı konusuna da değinen Akbulut, “Geçenlerde bununla ilgili bir haber yapılmıştı. Bunu tekrar dile getirmekte fayda var. Siz Avcı Ramadan bölgesinde belediye şirketine ait olan iki tane arsayı değerinin üçte biri, yaklaşık 2,5’ta bir oranında fiyata satıyorsunuz. Bu kul hakkıdır. 91 bin Aliağalı’nın hakkını yemektir. Yarın öbür dünyada bunun hesabını ne Allah’a verebilirsiniz, ne de bu dünyada bunun hesabını insanlara verebilirsiniz. Bu arsalar bu fiyata niye satıldı? Rayiç bedelini herkes biliyor. Aliağa’da buranın emsal değerini herkes biliyor. Avcı Ramadan bölgesindeki o arsaya 16 tane daire sığıyor. 16 dairenin bir daireye düşen arsa payına baktığınızda 180-200 bin TL. 200 bin TL ile çarptığınızda oranın en aşağı 3 milyon TL etmesi lazım. Ama siz bunu 1 milyon 175 bin TL’ ye satıyorsunuz. Belediyenin malı deniz, yemeyen bilmem ne hesabı yapıyorsunuz.” dedi.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ RANTIN ÖNÜNE GEÇTİ”

Çaltılıdere’de de benzer bir arsa durumunun yaşandığını sözlerine ekleyen Akbulut, “Çaltılıdere’de yine son meclis toplantısında gündeme getirilen, toplamda 1 milyon 578 bin metrekare olan, 1 milyon 134 bin metrekaresi belediyeye ait yeri tek bir şahsa satmak istiyorsunuz. Burada da çok manidar şeyler var. Aliağa’nın hakkını bu meclis üyeleri size yedirmeyecektir. 2 senedir Ak Partili meclis üyeleri mecliste rantın önüne geçmiştir. Oluşacak olan yaklaşık 200 milyon TL civarında rantın önüne geçmiştir bu meclis üyeleri. Allah hepsinden razı olsun. Bu ranta mani oldular, oluşmasına engel oldular. Bu da Aliağa halkı adına sevindirici bir durum.” İfadelerini kullandı.

“MİLLETİN EKİBİ’NİN NEYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL”

Meclis üyelerinin çoğunluğunun farklı partilerden olmasının Aliağa halkı açısından sevindirici bir durum olduğunu dile getiren Akbulut, “Ben şuna da şükrediyorum. Aliağa halkı seçimde öyle bir tablo çıkardı ki. Belediyede bir başkan var, ama onun meclis üyelerini Ak Partili ve bir kısmını da CHP’li olarak belirledi. Bunu yapılması rantın önüne geçilmesi noktasında çok faydalı oldu. Eğer meclis üyelerinin çoğunluğu bu şekilde olmamış olsaydı ben Aliağa’nın son halini düşünemiyorum. Aliağa halkını belediyeden men etti bu adam. Vatandaş belediyeye gittiği zaman ‘Size dönüş yapılacak’ diyerek belediyenin kapılarını halka tamamen kapattı. Halkın sorunları dinlenmiyor. Milletin Ekibi diye aldatmaca, algı operasyonu yapılarak bir ekip oluşturulmuş durumda. Bunların da neye hizmet ettikleri belli değil. Şakran’da bir çok örneği var. 2 yıldır biz bunu Şakran’da yaşıyoruz. Şimdi de Aliağa’da ve Helvacı’da yaşamaya başladık. Gittikleri evlerde ‘Ak parti bizi engelliyor ve biz hizmet edemiyoruz’ diyerek yanlış bir algı oluşturma peşindeler. Belediyenin parasıyla tuttukları insanlarla, altına verdikleri arabalarla belden aşağı siyaset yapıyorlar. Bu doğru değil. Aziz Aliağa halkı bunun cevabını verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

“SEÇİMİ KAYBEDERLERSE ALİAĞA’DA KALACAKLARINI SANMIYORUM”

Belediye Başkanı Serkan Acar ve yönetiminin oturdukları makam kalıcıymış gibi davrandığını, 5 yıllık görev süresi hiç dolmayacakmış gibi hareket ettiğini söyleyen Yaşar Akbulut, “O koltuğa oturduklarında zannediyorlar ki 5 yıl hiç geçmeyecek. 5 yıl çabuk bitiyor. Bu makamlar geçici. Yarın bu makamlardan indiğinizde vatandaşın, halkın yüzüne nasıl bakacaksınız o nu da bilmiyorum. Ama şunu da biliyorum ki mevcut yönetim seçimlerde kaybettiğinde Aliağa ile bir bağları zaten yok, Aliağa’da da kalacaklarını zannetmiyorum. Onun için de kendi söylediğimi kendim çürütmüş oluyorum. Bunların zaten öyle bir derdi olamaz. Kazanırlarsa çark devam edecek, kazanamazlarsa da zaten çekip gidecekler. Bu acı bir tablo. Ama bizim demokrasiye olan inancımız hiçbir zaman bitmedi. Halk 2014 yılında böyle takdir etti. Biz de bunun gereğini yerine getirdik. Doğru bildiğimize evet dedik. Ama yanlış bildiklerimize, halkın menfaatine olmayan konularda da hep hayır dedik. Vatandaş da bunu yaptığımız esnaf ziyaretlerinde birebir bize anlatıyor zaten.” dedi.

“BUNLARIN GERÇEK YÜZÜNÜ HALKA ANLATACAĞIZ”

Bu süreçte, Belediye’nin kendi partilerinde olmamasına rağmen hizmet etmekten geri kalmadıklarını vurgulayan Akbulut, “Ben ve Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı, Avcı Ramadan ve Ağapark’ın tahsisini yaptırmayabilirdi. Ama biz bununla ilgili gerekli çalışmayı yaptık. Ankara’da kulislerini yaptı ve oraları belediyeye tahsis ettirdi. Bu hizmetlerimizin takdirini, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın toplayacağını biliyorduk. Ama yapılacak olan hizmete de engel olmazdık, olamazdık. Bizim anlayışımızda, makam için, mevki için kesinlikle hizmete engel olma anlayışı yoktur. Biz, ‘Balık bilmezse halik bilir’ anlayışı ile hareket ederiz. Aliağa’da da o şekilde hareket ettik. Bundan sonra da o şekilde hareket etmeye devam edeceğiz. Bunların gerçek yüzünü, Büyükşehir Belediyesi’nin de, Aliağa Belediyesi’nin de yapmadıkları hizmeti halka tek tek anlatacağız. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız ve gereğini de yerine getireceğiz.” diye konuştu.

“SAYIŞTAY VE SAVCILIK GEREĞİNİ YAPMALI”

Avcı Ramadan Bölgesi’nde satışı yapılan arsa meselesinde kamu zararı olduğunu vurgulayan Yaşar Akbulut, “Burayla ilgili Sayıştay’ın, Savcılığın gereğini yerine getirmesi gerekir, getireceklerine de inanıyorum. Yasal boyutta ne gerekiyorsa yapılması lazım. Bu aynı zamanda buradan bir suç duyurusudur. Aliağalı bir vatandaş olarak, aynı zamanda teşkilatım adına gereğinin yapılmasını istiyorum. Biz Aliağa’da kimsenin hakkını yedirmeyiz. Köylerin mallarını tek tek insanlara peşkeş çekiyorsunuz. İhale de yapmıyorsunuz, burayı satışa çıkarırken bir tek isim belirleyip o isim üzerine satış yaptırıyorsunuz. Biz buna müsaade etmeyiz. Ben iktidar partisinin ilçe başkanı olarak, Yaşar Akbulut olarak, hiç kimseden çekineceğim, korkacağım hiçbir şey yok. Ticaretimde en ufak bir hata ve yanlış yok. Dolayısıyla bizi sıkıştırabilecekleri hiçbir argümanı bulamazlar. Biz sonuna kadar hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağız. Bu yapılanların her zaman karşılığını vereceğiz. Kamuoyuna duyuracağız. Önlerinde daha iki yıl var. 2 yıl az bir süre değil. Bu 2 yılda inşallah yanlışlarını görürler, bu yanlışlarından dönerler, hizmet etmek için çaba ve gayret gösterirler. Gösterirlerse onların faydasına olur. Ama göstermezlerse de biz de bunun gereğini yerine getiririz.” İfadelerini kullandı.

“HALI SAHA KONUSU BÜYÜK HİZMETLERİN GÖLGESİNDE KALDI”

Ziyaret ettikleri yerlerde halkı dinlerken, iktidarın, hükümetin çözeceği ne varsa bunları çözmek için söz verdiklerini vurgulayan Akbulut, “Biz bununla ilgili yaptıklarımızın hepsini zaten kamuoyuna duyurduk. En son, mezbaha olayında da aynı şekilde çözümü biz bulduk. Belki diğer büyük projeleri açıklayınca bunların gölgesinde kaldı ancak halı sahalar konusu da önemliydi. İzmir’e 2017 yılında 14 tane halı saha sözü verildi. 30 ilçe arasından bu 14 halı sahanın 3 tanesini Aliağa olarak biz aldık. Bu çok büyük bir başarıdır. Kalabak’taki yer belli olduğu için ihalesi yapıldı. Karakuzu’ ya da aynı şekilde halı saha yapılacak. Arsa tahsisleri bitirilecek. Onun da bir iki aylık süresi kaldı. Çıtak’ın da ödeneğini çıkarttırdık. Çıtak’ta da tahsisler yapıldıktan sonra belirlenen araziye halı sahayı yapacağız.” dedi.

“BELEDİYE BİZDE OLMADIĞI HALDE BU HİZMETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Projelerinin bu güne kadar yaptıkları ile sınırlı olmadığını, önümüzdeki günlerde yapacakları diğer hizmetlerin müjdesini kamuoyuna açıklayacaklarını kaydeden Akbulut, açıklamasını şu sözlerle noktaladı, “Çözümün adresi belli. Çözümün adresi Ak Parti. Biz bunun da gereğini yerine Aliağa da yerine getirdiğimize inanıyorum. En küçük sorundan en büyük soruna kadar hepsinin çözümü konusunda altına imzamızı attık. Birkaç sorun daha var. Bir iki projemiz daha var. Bu projeler de yine rayında gidiyor. Onların da olurlarını almadığımız için net bir açıklama yapamıyorum ama onlar da Aliağa’nın ihtiyacı olan şeyler. Bizim bu anlamda Aliağa’da yaptıklarımız takdir de topluyor. Belediye yönetimi bizde olmadığı halde bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Hani diyorlar ya ‘Eğer belediye hükümettense oraya yatırım gider’ diye, biz bu tezi Aliağa’da çürütmüş oluyoruz. Öyle bir şey yok. Belediye bizim partimizde olmadığı halde buraya her türlü yatırımı yapıyoruz. Belediyenin hangi partide olduğunun bizim açımızdan hiçbir önemi yok. Biz burada hizmetleri en üst seviyede yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler