131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MERAL AKŞENER, “BU YENİ BİR SİYASET TARZI”

3 Şubat 2020, Pazartesi 06:25

     


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aliağa’ya gelip çeşitli temaslarda bulundu, esnafı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Akşener, “Esnafımızı, kadınlarımızı, mağdurları dinliyoruz. Seslerini kamuoyuna duyurmak için yeni tarz siyaset belirledik” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Aliağa’ya geldi. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının açılışını yapan Meral Akşener esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Ziyarete İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, parti ilçe parti yönetimi ve partililer katılım gösterdi. Ziyarette ilk olarak İYİ Parti Aliağa ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi.

“Esnafımızı, kadınlarımızı, mağdurları dinliyoruz”

Daha sonra makamda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Meral Akşener, “Sayenizde hem sosyal medyada hem yaygın medyada haberlerimiz çıktı. Çok özel anları tespit etmişsiniz. Size çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Perşembe gününden itibaren İzmir’imizin ilçelerini dolaşıyoruz. Esnafımızı, kadınlarımızı, mağdurları dinliyoruz. İşsiz gençleri dinliyoruz. Ve bu bir yeni siyaset tarzı. Önce Antalya’da başladık. Şimdi İzmir’de devam ediyoruz. Haftaya İstanbul 3. Bölgede aynı sistemle çalışacağız. Buralardan aldığımız talepleri grup konuşmamın içerisine koyuyorum. Ondan sonra da milletvekili arkadaşlarımız, genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız onlarla ilgili mecliste kamuoyuna mal edebilmek için soru önergeleri, araştırma önergeleri veriyorlar. Böyle bir yöntem uyguluyoruz. Bu yeni bir siyaset tarzı. Çünkü uzunca bir zamandır, milletin sesi ne mecliste yakılanabiliyor ne de kamuoyu gündemine gelebiliyor. Çünkü en problemsiz konular siyasetçilerin birbirine ne dediği üzerinden dönüyor. A partisinin genel başkanı b partisinin genel başkanına hakaret etti. C partisinin genel başkanına soru soruluyor ‘siz ne düşünüyorsunuz?’. Bunu yıkmak için buradayız. Bizi ilgilendirmez onun ona ne dediği. İlgilendirmesi gereken nedir iktidarıyla muhalefetiyle? İzmir ilçelerinin esnafının geçen sene bugünle bu sene bugün arasındaki iş yerlerine gelen elektrik parasının iki ile çarpılmış olması. Geçen sene 500 lira gelmişse bu sene bin lira geliyor. Sanayicilerle bir araya geliyoruz. Onlarda yatırım yapmakla ilgili büyük bir güvensizliğin söz konusu olduğunu söylüyor. Yani ürettiklerini ihraç etmek üzerine üretim yapan sanayicinin derdi ise bu ihracatı yaparken doların inmesi çıkması üzerine ihracatta bile zarar edildiği.” İfadelerini kullandı.

“Bu memleket bizim”

Yapısal reform konusunda ihtiyaçların olduğunu belirterek sözlerine devam eden Meral Akşener, “Gördüğüm şey şudur, demokrasi tam uygulanmadığı, hukukun üstünlüğü oluşmadığı, adalet tesis edilmediği zaman insanlar mağdurdur. Bundan sonra bu memleket bizim, bu millet bizim diyerek Anadolu’nun her ilçesini her şehrini dolaşarak aldığımız bilgileri, talepleri, eksiklikleri yani sizin sesinizi kamuoyuna duyurmak için yeni tarzı siyaset belirledik. Bu yüzden buradayız.” Şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener esnafın sorunlarını dinleyip notlarını aldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler