131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Akbulut: “ÖNCE BORÇ ALDIĞINIZ PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİN”

3 Mayıs 2017, Çarşamba 07:02

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Aliağa Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu’nu inceleyerek görüşlerini paylaşmaya devam ediyor.

Akbulut, bu kez de Başkanlık Makamı tarafından verilen yemek masraflarını yorumladığı açıklamasında işin içinden çıkamadığını belirtti. Akbulut “Başkanlık makamınca, yani Serkan Acar tarafından misafirlerine verilen Yemek miktarı 533.210 TL (Beşyüz Otuz Üç Bin İki Yüz On TL). Bu kadar parayla ne çeşit yemekler yendi, dünyanın neresinden, nasıl çeşitli şeyler geldi, ben inşaat bölümü mezunu yani sayısal mezunu olarak işin içinden çıkamadım.” dedi.

 

GÜNLÜK 411 LİRA İKRAM

Yine başkanlık makamında harcanan ikramlık malzeme kalemine de değinen Akbulut “Başkanlık makamınca, yani Serkan Acar’ın makama gelen misafirlere ikramlık malzeme (çay, su, meşrubat,kuruyemiş v.b.) 108.655 TL (Yüz Sekiz Bin Altı Yüz Elli Beş TL). Çay, su, meşrubat ve kuruyemiş malzemelerinin, günlük olarak düşünürsek; 30 günün cumartesi, pazarı çıkaralım 22 gün yani Günlük 411 TL (Dört Yüz On Bir TL)'lik çay, su, meşrubat ve kuruyemiş yenmiş. Bu kadar ikramlık malzeme yenilip içilebilmesi için günde yüzlerce insanın Belediye Başkan Makamı’nı ziyaret etmiş olması lazım. Takdir Aliağa Halkının.” şeklinde konuştu.

 

KADRO DA VERDİK BORÇLANMA YETKİSİ DE

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sık sık tekrarladığı borçlanma ve kadro konusunda engellendiği iddialarını da yanıtlayan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut “Borçlanma yetkisi vermiyorsunuz, kadro vermiyorsunuz diye sızlanlıyorsun. Halbuki 2016 yılı Temmuz Meclisi'nden yapacağınız projelere karşılık (Yeni Şakran; Pazaryeri, sahil düzenlemesi, Helvacı; Pazaryeri ve Belediyeye alınacak araçlar) 7.000.000 TL (yedi milyon TL) istediniz, biz size borçlanma yetkisini verdik. Yine 2016 Temmuz ayı Meclisinde 5 adet mimar-mühendis kadrosu talep ettiniz ve Meclis bu talebinizi onayladı. Daha önce Avukat kadrosu istediniz verdik. Şimdi bu gerçekler ortadayken ve Aliağa’nın 53.500.000 TL (elli üç milyon beş yüz bin) toplam borcu varken, hala bizden kadro ve borçlanma istiyorsunuz. Proje karşılığı aldığınız borçlanmayla, projelerinizi gerçekleştirin bir görelim.” diye tepki gösterdi.

Denetim raporu ile ilgili paylaşımlarına devam edeceğini belirten Yaşar Akbulut, Aliağa halkının hakkını kimseye yedirmeyeceklerini ifade etti.

 







 
Son Eklenen Haberler