131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

3 Temmuz 2018, Salı 06:35

     


Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili seçilen Hamza Dağ, Fehmi Alpay Özalan, Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar partilerinin Aliağa İlçe Başkanlığı’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

24 Haziran’da Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili seçilen Hamza Dağ, Fehmi Alpay Özalan, Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar partilerinin Aliağa İlçe Başkanlığı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti İzmir 2. Bölgeden Milletvekili Adayı olan Musa Çevik ve Fatma Nur Gündüzpolat da ziyaret heyetinde yer aldı. Ziyaret ekibini, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım’ın yanı sıra kalabalık bir partili grubu karşıladı. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın’ın ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etmesinin ardından söz alan İzmir 2. Bölge Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

“Stresli bir ülkeye uyanacaktık”

Konuşmasına, seçim sürecinde yoğun çaba göstererek çalışmalara katılan partililere teşekkür ederek başlayan Hamza Dağ, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yeniden seçilmesinin ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha anlıyoruz. Eğer Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilememiş olsaydı, bugün 8 Temmuz’un stresini sadece biz değil, coğrafyamızda yaşayan, dünyanın her yerinde yaşayan mazlum ve mağdur milletler hisseder noktada olacaktı. Aynı zamanda ülkemiz bu arada yaşanabilecek olan stresi fazlasıyla yaşamayla karşı karşıya olacaktı. Eğer 24 Haziran’da bu bitmemiş olsaydı 25 Haziran sabahında daha rahat bir ülkeye değil, stresli bir ülkeye uyanır noktada olacaktık.” dedi.

“Eski sistem olsaydı, şu anda güvenoyunu konuşuyor olacaktık”

Bu günkü meclis tablosunun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hissettirdiğini söyleyen Dağ, “Mecliste 301 milletvekili alamamış olsaydık, eski sistem olsaydı, şu anda güvenoyu konusunu konuşuyor olacaktık. Arada 5 milletvekili var, 5 milletvekili alınamadığı için eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değil de parlamenter sistem olsaydı, acaba koalisyon kurulacak mı? Kurulamayacak mı? Kurulursa kiminle kurulacak, kurulduğu zaman kaç tane bakanlık verilecek? O koalisyonun ömrü ne kadar olacak? Bunları tartışıyor olacaktık. Ama bu gün bunları tartışmıyoruz.” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu, kendi çelişkisini ortaya koydu”

Hamza Dağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, bu ülkeye yaptıkları hizmetlerin en önemlilerinden bir tanesi olduğunun da altını çizdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden hemen sonra yapmış olduğu konuşmalarla kendi çelişkisini ortaya koyduğunu ifade eden Dağ, “16 Nisan öncesi veya sonrasında tabirleri neydi, ‘tek adam’ diyorlardı. ‘diktatör’ diyorlardı. Bugün, artık gücü kalmamış bur cumhurbaşkanı olduğunu söylüyorlar. Hatta ‘topal ördek’ diye bir tabir kullandı. Hani diyordu ‘meclis bypass ediliyor’. Bugün Ak Parti’nin mecliste çoğunluğu yok diye Cumhurbaşkanının yetkisinin az olduğunu iddia ediyorsun. Bu bir çelişki değil mi? Onlar bu çelişkilerini bu güne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da yaşayacaklar. Bizler de bunları bu güne kadar ortaya çıkarttığımız gibi bundan sonra da ortaya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, partililerin arasında bulunan 10 yaşındaki Ayşe Ceylin Üzel, Milletvekili Hamza Dağ’dan bir talepte bulundu. Küçük Ayşe, 24 Haziran’daki seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiirin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesini istedi. Yazdığı şiiri milletvekilleri ve partililere de okuyan Ayşe’ye, Milletvekili Hamza Dağ ve beraberindeki milletvekilleri yakın ilgi gösterdi. Hamza Dağ, Ayşe Ceylin’in yazdığı şiiri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini söyledi. Milletvekili heyeti, toplu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra diğer ilçelerdeki parti teşkilatlarına da teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler