131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP’Lİ SERTEL: ‘2019’DA BU İKTİDAR GİDECEK’

3 Kasım 2017, Cuma 06:21

     


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığını ve Tüpraş İzmir Rafinerisi’ndeki patlamada yaşamını yitiren işçilerin ailelerini ziyaret etti. Sertel, parti ziyaretinde yaptığı konuşmada, “2019 yılında, bu iktidar ülkenin başından çekip gidecek. Bundan adımız, soyadımız kadar eminiz.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, geçtiğimiz haftalarda Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde yaşamını yitiren işçilerin ailelerini ziyaret etmek için Aliağa’ya geldi. Sertel, öncesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partinin toplantı salonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sertel’in öncesinde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Tüpraş’ta 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamaya değinerek, Türkiye’nin iş kazalarında ve iş cinayetlerinde vahim bir durumda olduğunu vurguladı.

‘TEK ADAM YÖNETTİĞİNDE SIKINTI KALMAYACAK DİYORLARDI’

CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın ardından partililere hitaben bir konuşma yapan Milletvekili Atila Sertel, Tüpraş’ta yaşanan iş kazasına değinerek, “Türkiye’de iş cinayetleri çok oluyor. Dünya’da bu konuda ikinci sırada, Avrupa’da birinci sıradayız. Tek adam yönettiğinde Türkiye’de artık sorun, sıkıntı kalmayacak diyorlardı. Hızlı karar alınacak, diyorlardı. Bunun tam aksini yaşadığımızı ve Türkiye’nin demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden ne kadar uzaklaştıysa başına o kadar felaketler geldiğini görüyoruz. Hakkari’de 8 canımız şehit oldu. ‘Evet’ de terör bitsin diyenler bunu açıklamak zorundadırlar. Türkiye’nin teröre bulaşmasını sağlayan bu iktidardır. Türkiye’yi ekonomik anlamda da çöküşe sürükleyen bu iktidardır.” dedi.

‘BU İKTİDARIN ARTIK KALACAK GÜCÜ, TAKATİ YOK’

Mevcut iktidarın 2019 yılında ülke yönetiminden gideceğini vurgulayan ve partililerden bunu etraflarındaki insanlara duyurmasını isteyen Sertel, “Biz 2019 yılında, bu iktidarın, ülkenin başından çekip gideceğini görüyoruz. Bundan adımız, soyadımız kadar eminiz. Siz de adınız kadar emin olun. Buna inanmanızı istiyorum. Bunu, halkımızın arasında konuşurken hangi siyasi partiye oy verdiğini bilmediğimiz insanlara da söylemenizi rica ediyorum. Bunu herkese söyleyin. Bu iktidarın artık kalacak gücü, takati yok. Tek dayandıkları nokta korku. Korku imparatorluğunu büyütüp, korkuyla insanları sindirip ayakta kalmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘RÜYASINDA GÖREMEYECEĞİ BAŞKANLIĞI BİZİM PARÇALANMAMIZ YÜZÜNDEN ALDI’

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP olarak Aliağa Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmelerine de değinen Atila Sertel, “Buradaki hangi arkadaşımıza sorsam yüzde yüz Aliağa’daki seçimi kazanacağımızı söyler. Çünkü veriler, göstergeler, Aliağa’da yaşananlar, belediye başkanının beceriksizliği, arazileri satışları, arazileri başkalarına peşkeş çekmeye çalışmaları, bütün bunlar gösteriyor ki rüyasında göremeyeceği belediye başkanlığını bizim parçalanmamız yüzünden aldı. 2019 yılında yapılacak yerel seçimde CHP yine yerelde iktidara gelecektir. Bundan eminiz. İkinci kesin olan şey CHP’yi genel iktidarda görmemizdir.” dedi.

‘ASLA ÖN SEÇİMSİZ BİR HADİSENİN İÇİNDE OLMAM’

Sertel, partideki adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bazıları diyor ki bu örgütten bir şey olmaz. Tüm atamaları genel başkan, genel merkez yapsın. İnsan onurunu kıran en büyük hadise budur. Bunu istemiyoruz. Siz kendiniz seçin. 2014’te bizim parçalanmamıza sebep olan o sistemin getirdiği melaneti hep birlikte yaşadık. Kendi kendimize bölündük, rüyasında belediye başkanlığını göremeyecek adam geldi belediye başkanı seçildi. Solun en kuvvetli olduğu Aliağa’da biz seçim verdik. Buna meydan vermememiz lazım. Aliağa’da belediye başkan adayını, belediye meclis üyesi adaylarını belirleyecek olan Aliağa İlçe Örgütüdür. Ben milletvekilliğim süresi içerisinde parti içinde hak, hukuk ve adaletin oturmasını daha çok istiyorum. Mademki biz ayaklarımız patlayıncaya kadar adalet için yürüdük, kendi partimizin içindeki adaleti de istemek zorundayız. Ben bunları söylüyorum diye, ‘Atila Sertel sen yanlış konuşuyorsun, seni de yok ederiz diyorlarsa’ yok edebilirler. Ben bir kere yaparım bu işi ama şerefimle, namusumla yaparım. Bana böyle bir şeyle gelirlerse, ‘Bu sistemde ben aday olmam’ derim. Daha önceleri de ‘Ön seçim olursa ben milletvekili adayı olmak istiyorum’ diyen birisi olarak, asla ön seçimsiz bir hadisenin içinde olmam, olanlara da ‘Yolun açık olsun’ derim.” diye konuştu.

‘EKMEK, SU BİTİNCE GİTTİ’

Sertel, isim vermeden, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın partiden istifa edip İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer almasını da yorumladı. Sertel, “Bana bazı arkadaşlarımız ‘Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsun’ diye sordular. Ben onu değerlendirmiyorum dedim. Onu, oraya aday olarak yazanlar değerlendirecek. Biz ön seçime girdik, Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere. Bu çok önemliydi. Ama getirdiler, 5. Sıraya ünlü Türk büyüğünü koydular. Ne oldu? 3 dönem atandı, ondan sonra ekmek bitince, su bitince ‘Ben gidiyorum’ dedi gitti. Böyle bir şey olamaz. Arkasında 100 bin oy var. Benim ağrıma giden o. Öyle çekip gidemez, gitmemeli. Örgütün seçtiği, örgüte karşı kendini bağımlı hisseder. Ona göre çalışır. Ama genel merkeze ve genel başkana bağlı olan milletvekili sadece genel başkanın talimatlarıyla hareket eder. Aradaki fark bu.” dedi.

İŞÇİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Atila Sertel, parti ziyaretinin ardından beraberindeki partililerle Tüpraş İzmir Rafinerisi’ndeki patlamada yaşamını yitiren işçilerden 26 yaşındaki Mehmet Karademir’in Yenişakran Mahallesi’ndeki ailesi ile 44 yaşındaki Mehmet Dere’nin Yeni Mahalle’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler