131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AYDIN ŞENGÜL: “ADAYLAR 15 ARALIK’TA BELLİ OLACAK”

3 Aralık 2018, Pazartesi 06:41

     


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ilçe belediye başkan adaylarının 15 Aralık gibi belli olacağını, 30 ilçe adayının mutabakat ile belirleneceğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile birlikte seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Zeybekci'nin, seçim bölgesi İzmir'de yapacağı çalışmalar öncesi, kendisine İzmir ile ilgili kapsamlı bir brifing vereceklerini ifade eden Şengül, "İzmir ile ilgili bilgilendirmeler, brifingler hazırladık. İzmir'in ne tür sorunları var, çözüm önerileri neler? TBMM Başkanımız Binali Yıldırım ile başlattığımız ve hükümet olarak bizim yürüttüğümüz projeler var. Bu konuda bilgilendirmeler yapacağız." dedi.

“15 Şubat'a kadar düşük yoğunluklu bir kampanya yürüteceğiz”

İzmir’de AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının 15 Aralık gibi belli olacağını, sonrasında da meclis üyelerini belirleyeceklerini kaydeden Aydın Şengül, Nihat Zeybekci ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine gideceklerini, 15 Şubat'a kadar düşük yoğunluklu bir seçim kampanyası yürüteceklerini söyledi.

“İlçe adaylarımız mutabakat ile belirlenecek”

AK Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini de anlatan Aydın Şengül, “30 ilçe adayımız mutabakat ile belirlenecek. İl başkanlığı, ilçe başkanları, mahalle yönetimlerine kadar tüm teşkilat üyelerinin görüşleri alınıyor. Genel merkez ve milletvekilleri de dahil olmak üzere her alanda görüş alıyoruz. 'Bu bana yakındı, bu şunun adamı' yok. Birikimine bakıyoruz. Nasıl katkı koyar, kamuoyunda karşılığı ne, birikimi ne, nasıl algılanabilir, belediyeyi yönetebilir mi? Vasıflarına ve birikimlerine bakıyoruz. Geçmişte bir sıkıntısı, defosu var mı? Bunlara bakıyoruz. Bunların hepsi masaya geliyor. Bazı ilçelerde tek aday, bazılarında 3- 4 kişi ön planda. Onları tek tek tartışıyoruz, konuşuyoruz, kendi aramızda mutabakata varıyoruz. Çoğunluk birine karar verdiğinde, belirliyoruz.” dedi.

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler