131019098
28 Mart 2024, Perşembe

HAYAL HAN: “KURTULUŞ CHP'DEDİR”

4 Mart 2015, Çarşamba 11:44

     


Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hayal Han, 7 Haziran Genel Seçimleri için İzmir 2. Bölge aday adaylığını açıkladı. Daha önce adaylığını açıklayıp geri çeken Han, partinin ön seçim kararı alması ile fikrini değiştirerek CHP'de Aliağa'dan, Nesrin Beykoz'un ardından aday adaylığını açıklayan 2. isim oldu.

CHP Aliağa İlçe binasında yapılan basın açıklamasında toplantı salonunu dolduran partililerin yanı sıra, 2014 yerel seçimlerinde CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu da Han'a destek için hazır bulundu.

EROĞLU, "DERS ÇIKARMALIYIZ''

Toplantıda konuşan Eroğlu, Partililer olarak, 2014 yerel seçim dönemindeki başarısızlığın bedelini maddi manevi herkesin ödediğini söyleyerek, geçmişten ders çıkarmak gerektiğini ve yerel seçimlerde yapılan yanlışların ileriki süreçte yapılmaması gerektiğini vurguladı. Sözlerine Hayal Hanı' ı desteklediğini söyleyerek devam eden Eroğlu, Hayal Han'ın seçilmesi için her alanda gece gündüz çalışacağını ifade etti.

HAN, ''ÖNSEÇİM KARARI ALINMASAYDI ADAY OLMAYACAKTIM''

Barış Eroğlu'nun sözlerinin ardından duygulanan Hayal Han gözyaşlarına engel olamadı. Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde vefat eden Yaşar Kemal'i anarak başlayan Han, "Partimiz uzun bir aradan sonra, 2015 genel seçimlerinde ön seçimle aday belirleme kararı aldı. Bu yöntemi en başından beri savunan biri olarak, parti içi demokrasi adına son derece mutlu oldum. Zira halkın onayını almayan bir aday belirleme yöntemi uygulansaydı, kesinlikle milletvekili aday adayı olmayacaktım" dedi.

Hayal Han, temel hakları kısıtlayan, laik ve demokratik cumhuriyet değerlerini hiçe sayan ve hukuk yerine gücün üstünlüğünü savunan AK Parti iktidarını, dönemin Hitler Almanyasına benzetti. Yine AK Parti iktidarı döneminde kadına şiddetin arttığını ifade eden Han, ''Kadınları eve kapatan mantık sebebi ile kadın cinayetlerinde de yüzde bin dörtyüz artış olmuştur'' diye konuştu.

Her geçen gün vatandaşların özgürlüğünü kaybettiğinin altını çizen Han, kurtuluşun halkın iktidarını kuracak olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde olduğunu kaydederek halkın iktidarında halkın vekili olmak amacıyla aday adayı olduğunu belirtti.

ÖN SEÇİMDE OY SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Hayal Han'ın açıklamasının ardından, ön seçimde nasıl oy kullanılacağı ile ilgili CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Namık Kaçar partilileri bilgilendirdi. Kaçar, listelerde en fazla on, en az beş adayın işaretlenebileceğini aksi halde oyların geçersiz sayılacağını söyledi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler