131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

CHP'Lİ SINDIR: "TEK ADAM REJİMİ GETİRİLMEK İSTENİYOR"

4 Mart 2017, Cumartesi 06:37

     


CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nda partililer, sivil toplum örgütleri ve muhtar ile bir araya geldi. Sındır, yapılması planlanan anayasa değişikliğinin içeriği hakkında bilgilendirdi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili partililer, sivil toplum örgütleri ve muhtar ile sırasıyla toplantı gerçekleştirdi. Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Işık, Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş ve partililerin de katıldığı toplantılarda yapılması planlanan anayasa değişikliğinin içeriği hakkında bilgilendirdi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ KİMLER HAZIRLADI BİLİNMİYOR"

Anayasa Değişikliği teklifinin kimler tarafından hazırlandığının bilinmediğini söyleyen Sındır, "Parti kimliğimden çok yurttaş kimliğimle size hitap ediyorum. Önümüzde 16 nisan'da yapılacak olan bir referandum var. Bir anayasa değişikliği teklifi geldi gündeme. Bu teklif nerede hazırlandı, kim hazırladı kimse bilmiyor. Bilenler varsa da söylemiyor. Hangi hukukçular, toplumun hangi kanaat önderleri nasıl ve nerede hazırladı bilinmiyor. Burhan Kuzu hocaya soruyoruz 'Ben hazırlamadım, bana sordular bende düşüncelerimi paylaştım' diyor. Böyle, kapalı kapılar ardında hazırlanmış bir anayasa değişikliği teklifi var. Biz biliyoruz bunun nerede hazırlandığını, kimin direktifleri ile hazırlandığını ama kimse de bunu üstlenmiyor." dedi.

"YÖNETİM BİÇİMİ OTOKRATİK YÖNETİM ANLAYIŞINA DÖNÜŞÜYOR"

Yapılması düşünülen bu değişikliklerle tek adam rejiminin getirilmek istendiğini vurgulayan CHP Genel Sekreteri Sındır, "Bu değişiklikler aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim biçimini parlamenter demokratik sistemden, milletin egemenliğini temsil eden parlamenter demokrasiden bir tek kişi yönetimine, otokratik bir yönetim anlayışına dönüştürüyor. Demokrasinin ve laiklik ilkesinin ayaklar altına alındığı, demokrasiden ve laiklikten söz edilemeyecek tek adam rejimi getirilmek isteniyor. Düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, liderin tek güç olduğu rejimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilemez. Hepimiz demokrasimiz ve özgürlüklerimiz için daha çok mücadele etmeliyiz. Daha güzel, daha aydınlık, daha çağdaş ve daha özgür bir yaşam için birinci sınıf demokrasiyi mutlaka ülkemizde hayata geçirmeliyiz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler