131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP’Lİ 3 İSMİN DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI

4 Mayıs 2016, Çarşamba 06:34

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın 'Milletin Ekibi' projesine destek vereceğini açıklayan 3 CHP üyesi hakkında disiplin süreci başladı.

CHP Aliağa İlçe Yönetimi; CHP Aliağa eski Kadın Kolları Başkanı Nurcan Genç, CHP Aliağa eski Gençlik Kolları Başkanı Cihan Pazarcı ve CHP Aliağa eski İlçe Başkan Yardımcısı Demet Akdoğanoğlu hakkındaki dosyaları il yönetimine gönderdi. 3 partilinin disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyecekleri ile ilgili kararı il yönetimi verecek. İl yönetiminin dosyaları inceledikten sonra disiplin kararına ilişkin görüşünü belirteceğini ifade eden İlçe Başkanı Özcan Durmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Disiplin yönetmeliğimiz çok açık. Başka bir siyasi partiye, oluşuma veya temsilcisi olan bir isme çalışmak ihraç gerektiren suç teşkil eder” dedi.

“YAPTIKLARI İHRAÇ GEREKTİREN SUÇ TEŞKİL EDİYOR”

Başlatılan disiplin sürecinde, Acar'ın projesine destek veren 3 ismin basında ve sosyal medyada yer alan açıklamalarının kanıt olarak dosyaya eklendiğini belirten Durmaz, “Biz kararımız aldık, kanıtları dosyaya koyduk. Söz konusu isimler hakkında durumlarına uyan disiplin yönetmeliğine göre gereğinin yapılması için il yönetimine dosyalarımızı gönderdik. İl yönetimi durumu kendi içinde tartışıp gerekli görürse disiplin kuruluna sevk edecek. İl disiplin kurulu da bizim kanıtlarla beraber verdiğimiz dosyaya bakıp disiplin yönetmeliğimizdeki suçları tarif eden maddelere göre gereken cezayı verecektir” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN PARTİYE ZARAR VERMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Disiplin yönetmeliğine göre, başka bir siyasi partiye ve adayına çalışma, mensubu olunan partiyi zor duruma düşürecek tutum ve davranışlarda bulunmanın ihraç gerektiren suç teşkil ettiğini belirten Durmaz, “Biz disiplini çok önemsiyoruz. Partinin disiplinli bir biçimde tek ses, tek yürek olarak hem yerel hem genel iktidara yürüyüşünün önünde kimse duramaz. Bu anlamda kimsenin partiye zarar vermesine izin vermeyiz. Kişilerin partiye üyelikle ilgili hak ve sorumlulukları bellidir. Bu hakları kullanmaya devam edecek durumdaysanız sorumluluklarını da yerine getirmek zorundasınız” dedi. CHP Aliağa Kadın Kolları eski Başkanı Nurcan Genç, Aliağa Gençlik Kolları eski Başkanı Cihan Pazarcı ve İlçe eski Başkan Yardımcısı Demet Akdoğanoğlu transferlerine tepkisini dile getiren Durmaz, “Partiden ayrılmadık diyorlar. Bunların kıymeti de zaten CHP’li olmalarına rağmen o ekibe destek veriyor olmaları. Desteğini alabilecekleri, herhangi bir parti mensubu olmayan sayısız isim sokakta var. Ama Başkan Acar için önemli olan bu isimlerin CHP eski yöneticileri ve ceplerinde partimizin kimliğini taşıyor olmaları” diye konuştu.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler