131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SİYASİLER ‘SOYKIRIM’ KARARINA TEPKİLİ

4 Haziran 2016, Cumartesi 07:01

     


Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onaylamasının ardından Aliağa’da iktidar ve ana muhalefet partisinin ilçe başkanları duruma tepki gösterdi.

Aliağa’da siyasi partilerin ilçe başkanları, Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onaylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, alınan kararın son derece yanlış olduğunu ifade ettiler.

AKBULUT, “BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Almanya’nın bu tip konularda kirli bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Her zamanki Avrupa yaklaşımı. Yine Türk düşmanlığını yaptılar. Maalesef ki tarihleri çok kirli. Ama her zaman bizim üzerimizden, Türkiye korkusundan bu tip işlere giriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti geçmişten gelen, Osmanlı’dan gelen gücünü yine gösterecektir. Ülke olarak bu tip baskılara hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım” diye konuştu.

DURMAZ, “ TARİHİ GERÇEKLERİ ÇARPITMAK KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ”

Alınan kararın son derece yanlış olduğunu belirterek tarihi gerçeklerin ortada olduğunu vurgulayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise yaptığı değerlendirmede, “Tarihi gerçekleri çarpıtarak bunları siyaset malzemesi haline getirmek kimseye bir yarar sağlamaz. Türkiye ve Almanya tarihten gelen güçlü bir dostluğa sahiptir. Güçlü bir kültürel ve ticari bir bağa sahiptir. Bu tür tutumlar sadece onlara zarar verir. Günlük siyasi çıkarlara tarihi meselelerin alet edilmesi son derece yanlıştır. Tarihimizde yaşananlar son derece açıktır. Tarihimizde Türkiye’nin utanacağı hiçbir şey yoktur. Kesinlikle bir soykırımdan bahsedilemez. O dönemde yaşanan sadece bir tehcirdir. Türkiye içinde bulunduğu şartlar gereği de bu tehciri yapmak zorunda kalmıştır. Tarihi gerçekler ayan beyan ortadadır. Kimse tarihi gerçekleri çarpıtarak sonuç elde etmeye çalışmasın” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler