131019098
28 Mart 2024, Perşembe

CHP’Lİ GENÇLER 2019’A HAZIRLANIYOR

5 Ocak 2018, Cuma 06:21

     


CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Ozan Uyan ilerleyen süreçte hayata geçirecekleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Uyan’ın “Önemli etkinliklerimiz kaybedilmiş ilçelerde olacak. İlk etkinliğimiz Aliağa’da yapacağız” sözlerini ve gelecek dönem çalışmalarını Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın ile görüştük.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları genel kurulunu tamamladı. Başkanlığa seçilen Ozan Uyan Egede Sonsöz Gazetesi’ne verdiği röportajında gençlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Gençlik Kolları’nda üç yılı aşkın süre görev yaptıktan sonra İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Uyan, çalışmalara kaybedilmiş 8 ilçeden başlayacaklarını ve ilk etkinliklerini de Aliağa’da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Uyan, “Şeffaflık, çalışma ve üretkenlik üzerinden sistemimi öreceğiz. Bölge modeli örgütlenmesine geçmeyi düşünüyoruz. Ya örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığı oluyor ya da birinci bölge örgütler, ikinci bölge örgütler diye başkan yardımcılığı oluyor. Biz bölge sorumluluğu şeklinde yapmayı düşünüyoruz. Menderes, Bakırçay, Yarımada, ve metropolü ikiye ayıracağız. Birinci bölge metropol, ikinci bölge metropol yapacağız. Böylece ilçe başkanlarında oluşan sorunlara daha rahat ve detaya inme şeklinde ilerleyeceğiz. İlçelerdeki sorunlarla il yönetim kurulu üyeleri ve oraların sorumluları daha rahat istişare edecek. Bu da kolaylık getirecek” dedi.

2019 seçimlerine yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Ozan Uyan, “Artık seçime yönelik çalışmanın vakti. Kaç almış, kaç almamış… Kaybedilmiş bir Aliağa ve Kınık ilçeleri var. Bunlara nasıl bir gençlik örgütlenmesi girmeli. 18-30 yaş arasında nasıl bir siyaset ön görülüyor. Bunları konuşmak lazım… Alanda bir gençlik olacağız. Önemli etkinliklerimiz kaybedilmiş ilçelerde olacak. Bizim hedefimiz 8 ilçedir. Kayıp ilçeler bizim için çok önemli. İl artık ilçeleri daha da özgürleştirecek.” açıklamalarında bulundu.

İlk etkinlik Aliağa’da

İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın açıklamalarında yer alan “İlk etkinliğimizi Aliağa’da yapacağız.” sözlerini yeni seçilen Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın ile görüştük. Aydın, yeni seçilen il başkanı ile henüz bir toplantı yapmadıklarını ancak bu plandan haberdar olduklarını, en kısa sürede gerçekleştirecekleri toplantılar ile Aliağa’ya ilişkin etkinlik takvimini belirleyeceklerini aktardı.

Kayhan Aydın, “Cumhuriyet Partisi Gençlik Kolları, salon siyasetine karşı olan bir gençlik oluşumu… Biz bunu kendimize şiar edindik. Salon siyaseti değil alan siyaseti yapmak istiyoruz. Şu anki gençlik yapılanmasında Ozan Başkan’ın da isteği bu, özellikle gündemdeki olaylarla ilgili ani refleks gösteren ve çalışmalar üretebilen bir gençlik yapılanmamızın olması hedefimize koyacağız. Geçmiş dönemlerde kaybedilen ilçelerin yalnız kaldığına dair eleştirilerimiz olmuştu. Yeni başkanımız ve yönetimimiz ile birlikte bu sorunları azaltmak amacındayız. Bir gençlik yapılanmamız var ama gerekli özveriyi gösterecek arkadaşlarımızın sayısı az. Çünkü CHP’de bir genç olarak mücadele etmek oldukça zor… Gençler OHAL döneminde fişlenmekten korkuyorlar. Özellikle bu korkuları yıkmak için alanlarda mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.

‘Gençlerin en önemli problemi İşsizlik’

2019’a kadar gençlik yapılanmasını hem Aliağa’da hem İzmir’de geliştirmek istediklerini belirten Aydın, “Aliağa’da CHP’nin üniversiteli gençliği yok. İlk amacımız burada bir çalışma yürütmek. Artık aynı yüzlerle siyaset yapmak istemiyoruz. Yeni gençleri partiye katmak için çalışacağız. Şu anki yönetimimizde de iki yeni yüz ile birlikte çalışıyoruz. Bu sayının artmasını istiyoruz. Üstelik planlarımızı sadece yerel seçimlere yönelik değil, ülkemizde gençlerin yaşadıkları tüm sıkıntılar için yapıyoruz. Örneğin Türkiye’de gençlerin en önemli problemi işsizlik… Gençler birikimli oldukları ve eğitim aldıkları alanlarda iş bulmakta zorlanıyorlar. Aliağa özelinde sanayi bölgesi olduğumuz için iş bulma problemi olmadığını düşünüyoruz ancak burası içinde durum çok farklı değil. Çalıştığımız yerlerin şartları kötü oluyor. Ne maddi açıdan ne de çalışma koşulları açısından biz gençlerin geleceğe yatırım yapabileceği iş olanakları yok. Bu problemi aşmak için de İl Başkanımız ile çeşitli planlar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP içerisinde gençlerin belli kademelere gelmesinin önünün açılması gerektiğine vurgu yapan Kayhan Aydın, gençliğin içerisinden çıkan birinin ilçe başkanı, il başkanı olması durumunda gençlik çalışmasını daha iyi kavrayacağını söyledi. Aydın, Aliağa gençlik kollarında görev yapan Ozan Varol’un İl Gençlik Yönetimi’ne girmesini örnek göstererek “CHP artık gençlik kadrolarını yetiştiren ve ileriye taşıyan, parti politikalarını uygularken gençlik örgütünden beslenen bir parti olmalıdır.” dedi.

Aliağa’daki yaşayan gençlerin sanat faaliyetlerinden de mahrum kaldığını hatırlatan Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın, “Mevcut Belediye’nin sanat ve kültür faaliyetlerine bakışı ortada. Kültür ve sanat festivallerinin yapılması, Aliağa’nın bir sinemasının olması adına da hedefimiz 2019 seçimleri… Bu seçimlerde Aliağa’yı kazandığımızda gençlerin sosyal aktivitelerini yapabilecekleri alanlar yaratacağız.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler