131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“İZBAN SORUNUNU 'BİZ ÇÖZDÜK' DİYECEKLER”

5 Ocak 2019, Cumartesi 06:32

     


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İZBAN’da devam eden grev ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu işi siyaseten kullanmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Bayır, kaos yaratıp bu sorunu, ‘Erdoğan ya da Zeybekçi halletti’ diyerek kahraman olacaklarını sandıklarını ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İZBAN’daki Toplu İş Sözleşmesi sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, olayın taraflarını doğru belirlemek gerektiğini belirterek, “İşin bir tarafında, emeğinin hakkını almak isteyen işçi kardeşlerimiz var. Kesinlikle mağduriyetlerinin giderilmesi lazım. Buna itirazımız yok. Aziz Bey, yüzde 25 zam oranı önermiş. İZBAN çalışanları, İstanbul’dakiler kadar ücret alsa, bu orana ses çıkarmazdı. Greve gidilmezdi. Aziz Bey bu parayı cebinden vermiyor. Bizim vergilerimizle, halkın parasından veriyor. Aziz Bey, ‘Yerime gelecek belediye başkanı düşünsün’ diyebilirdi. Ama bunu yapmadı. Bu zam oranı; iş dünyasını, Aziz Bey’e düşman eder. Bu zammı duyan özel sektör ve kamu çalışanları da doğal olarak, aynı oran üzerinden, işverene zam isteğinde bulunacak. Sanayici, işveren bunu verebilecek durumda değil, bu zammı veremez. Bunu kaldıracak bir ortam yok.” dedi.

“İzmirli bu oyunun farkında”

Burada mağdur olanın halk olduğunu vurgulayan Tacettin Bayır, “Bu işi siyaseten kullanmak isteyenler var. Kaos yaratıp, bu sorunu, ‘Erdoğan ya da Zeybekçi halletti’ diyerek, kahraman olacaklarını sanıyorlar. İzmirli, en başından beri, bu oyunun farkında. Biz; bu işi, yine kendi aramızda çözeceğiz. Yeter ki; iyi niyetli olunsun. Ben il başkanıyken de aynı durum vardı. Oturduk, konuştuk ve çözdük. Amacımız sorunu çözmek. Emekçi kardeşlerime sesleniyorum ve ortak formül sunuyorum. ‘Bunu seçim dönemine denk getirmeyelim. Yüzde 25’i kabul edin. Aradaki farkı, yeni belediye başkanı ile 1 Nisan’da, hep birlikte oturup, konuşalım. İzmirliyi, mağdur etmeyelim. Ayrıca, bu konuda haklı oldukları halde, haksız durumuna düşecekler. ‘Neden sadece İzmir’de oluyor bu grev?’ diye vatandaşımız sorgulayacaktır’’ dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler