131019098
23 Nisan 2024, Salı

MENEMEN'DE KURA ÇEKİMİ ERTELENDİ

5 Ocak 2021, Salı 06:39

     


Menemen’de, belediye başkan vekilliği için tekrarlanacak olan kura çekimi, CHP'li ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Perşembe gününe ertelendi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nde gerçekleşen başkanvekili seçiminde CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan yarışmış ve seçimde eşitlik yaşanması sonrasında kura çekilmişti. Cam kavanoz içinde yapılan kura çekimi sonucunda Deniz Karakurt başkanvekili seçilmişti.

Seçim sonrası AK Parti’nin itirazları sonucu Bölge İdare Mahkemesi kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı almış, kuranın yeniden çekilmesini kararlaştırmıştı. CHP’de mahkemenin bu kararına itiraz etmişti. CHP’nin itirazı reddedilmiş, İzmir Valiliği, Menemen’deki başkanvekilliği seçiminde kura çekiminin yeniden yapılmasını istemişti.

Dün, Menemen Belediye başkanvekilliği için yeniden yapılacak olan kura çekimi, CHP’li ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kura çekimi Perşembe günü saat 17.00’a ertelendi. AK Parti Grubu, CHP’li ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin toplantıya katılmamasına tepki gösterdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler