131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AKPINAR: “GELECEĞİMİZE YAPILAN EN BÜYÜK İHANETİN İÇİNDE OLMAYALIM”

5 Nisan 2017, Çarşamba 07:01

     


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili çalışmalara destek vermek üzere CHP İlçe Teşkilatı’nın davetlisi olarak Aliağa’ya geldi. Akpınar, ilk olarak Radyo Sahil’de haber müdürü Ediz Öztürk’ün sunduğu Kahve Molası programına katılarak süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

“ŞİKAYETLENMEYİN, HESAP SORUN”

Belediyelerin vatandaşın vergileriyle hizmet ettiğini, bu nedenle parayı har vurup harman savuramayacağını söyleyen Hüseyin Mutlu Akpınar, vatandaşın ihtiyacı olan hizmeti üretmenin ve hesap verebilen bir belediye başkanı olmanın önemine değindi. Vadandaşların hesap sormak yerine şikayetlenmeyi tercih ettiğini belirten Akpınar “Ben 30 mart 2014 te ‘şikayetlenmeyin; varsa bir bildiğiniz, hesap sorun’ dedim. Bugüne kadar Türkiye’deki en büyük sıkıntı, kendini tek adam görmektir. Bu, kente aidiyet duygusunu ortadan kaldırır. Bugün de ülkeye aidiyet duygusu ortadan kaldırılıyor.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEDE TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞANIYOR”

Ülkede gençliğin gelecekten umudunu kestiğini ve herkesin yurt dışına gitmek için fırsat aradığını ifade eden Akpınar “Bugün tüm gençler yurtdışına gitmek, orada eğitim görmek istiyor. Bizim gençlik dönemlerimize dönelim. Hangimizin hayalinde yurtdışına gitmek vardı? 86 yılında babam beni İngiltere’ye, ardından Kıbrıs’a göndermek istedi, ben gitmedim. Ama şimdi öyle değil. Bu, vatanseverlikten ziyade gelecek kaygısından kaynaklanıyor. Ülkede % 87 tükenmişlik sendromu yaşıyor ve o ailelerin çocukları da yurtdışına kaçmak istiyor.” dedi.

“BU BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL”

16 Nisan’daki halkoylamasının önemine de değinen Hüseyin Mutlu Akpınar “Hangi siyasi partiden olursanız olun, bu bir siyasi parti seçimi değil. Bu hepimizi ilgilendirecek anayasa değişikliği. Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyorsanız, saygı duyarım, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verebilirsiniz. Ancak bugün ülke geleceğini ilgilendiren bir seçim yapılıyor. Anayasa maddelerini iyi inceleyin, ona göre oy verin.” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI OLDUĞUMUZU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

Bazen insanlarda iktidar körlüğü, güç zehirlenmesi de olabileceğini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yapılan yanlışların geri dönüşünün olmadığını belirterek, son zamanlarda artan şehit haberlerine ve Suriye’de yaşananlara vurgu yaparak “Kim verecek bu şehitlerin hesabını? Biz niye yaptık bunları? Terör olayları bitmişti. Çözüm süreci, çadır mahkemeler vs. hepsi toparlanma sürecine döndü ve ne yazık ki bunun sonunda Güneydoğu’da verdiğimiz şehitlerin haddi hesabı yok. Artık şehire indi terör olayları. Bunların nereden beslendikleri de önemli. Tek adama bırakırsanız her şeyi, sibop ayarı olmazsa, Türkiye daha tehlikeli bir sürece girebilir. Terör kent merkezine inmişse, kent içindeki yurttaşlar arasında barışı da kaybederiz. Herkes kendi kimliğine ve karşısındakinin kimliğine saygı gösterirdi eskiden. Bu ayrışma emperyal güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyunun başarıya ulaşmasıdır. Biz, Atatürk’ün çocukları olduğumuzu hiç unutmayacağız. Çanakkale’de hala Diyarbakırlı, Mardinli, Konyalı, Ağrılı şehitlerimiz varsa, demek ki bu coğrafyada bu toprakların kurtulması için kimse alt kimliğine bakmadan mücadele etmiş.” dedi.

“NEYİ ALKIŞLADIĞIMIZI BİLELİM”

Referandum sürecinde liderlerin anayasa maddelerini anlatmak yerine birbirlerine laf söylemesini de eleştiren Akpınar “Liderleri dinliyorum. Anayasa maddeleriyle ilgili kimse çıkıp da ‘şu doğrudur, şu yanlıştır’ demiyor. Herkes birbirine laf söylüyor. Eyy Cehape, vs. Anayasanın değişmesi gerekiyor, evet. Ama bunu toplumun mutabakatıyla olması gerek. % 51’le geçsin olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki ‘gelin ortak yayında anayasa maddelerini vatandaş huzurunda konuşalım. Meydanlarda birbirimize laf söylemektense, doğruları ortaya koyalım, vatandaş ikna olsun’ dedi. Ama 1950’li yıllardaki siyasi atmosfer yaşanıyor bugün. 1950 yılındaki ikinci genel seçimimizde Demokrat Parti ve CHP seçim çalışmalarına hazırlanıyor. DP mitinginde konuşmacılar sırasını bekliyor. Muhittin Paşa konuşma sırası gelmeden yanındaki partiliye ‘bak neler söyleyeceğim, yer yerinden oynayacak’ diyor. Yapma etme dinlemiyor, konuşmanın bir yerinde coşup “Ey ahali, bu İsmet Paşa var ya, asker kaçağı’ diyor. Ahali elleri patlayana kadar paşayı alkışlıyor ve İsmet Paşa’yı yuhalıyor. İşte bugünkü durumun da çok farklı bir yanı yok. Ben toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Neyi alkışladığımızı bilelim. Çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan en büyük ihanetin içinde olmayalım.” dedi.

AKPINAR’DAN KADIN KOLLARINA JEST

Programda Karşıyaka Belediyesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla yaptığı yüzme havuzuyla ilgili bilgileri de aktaran Hüseyin Mutlu Akpınar, daha sonra CHP Aliağa İlçe binasına geçti. Akpınar’a CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen Balcı’nın da eşlik ettiği ziyarette, CHP Aliağa Kadın kolları Başkanı Seçil Adalet Durukan Işık’a Akpınar tarafından Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi üyesi kadınların yaptığı el işlerinden hediye edildi. Akpınar, daha sonra CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partililerle birlikte İzmir Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler