131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

LAİKLİK ZİNCİRİ ALİAĞA’DA DA KURULACAK

5 Mayıs 2016, Perşembe 06:30

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Laikliğin Anayasa’dan çıkarılması yönündeki söylemlerini protesto etmek amacıyla bugün Aliağa sahilinde ‘Laiklik İçin İnsan Zinciri’ oluşturacak.

CHP İzmir İl Başkanlığının TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, laikliğin Anayasa’dan çıkarılması ve dindar bir Anayasa yapılması söyleminin ardından başlattığı ‘Laikliğe Sahip Çık’ eylemleri, bugün saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’ e kadar uzanacak “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eylemi ile sona erecek. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da bugün aynı saatlerde Aliağa Sahili’nde bulunan Sahil Kafe önünden başlatılacak olan insan zinciri ile laiklik karşıtı söylemleri protesto edecek.

“ÖZELLİKLE KADINLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Saat 21.00 da yapılacak olan etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Özgürlüğümüzün, demokrasinin, cumhuriyet değerlerinin, cumhuriyet devrimlerinin teminatıdır laiklik. Laiklik bizim için ekmek kadar, su kadar, önemli ve değerlidir. Laiklik yoksa, özgürlük yoktur, demokrasi yoktur, hak yoktur, hukuk yoktur, çağdaşlık yoktur, insanlık yoktur. Atatürk’ün dediği gibi laiklik adam olmaktır, insan olmaktır. O nedenle, cumhuriyete, çağdaşlığa, özgürlüğe, demokrasiye sahip çıkmak için tüm Aliağalıları bu eylemimize bekliyoruz. Kadınlarımız ve gençlerimiz için laiklik çok daha önemlidir. Özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi bu eylemimize destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler