131019098
16 Nisan 2024, Salı

ALİAĞA ADALET İÇİN YÜRÜDÜ

5 Temmuz 2017, Çarşamba 06:39

     


Aliağa Emekli Sen ve CHP İlçe Teşkilatı, önceki gece kaldırdıkları araçlarla dün sabah CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

Sabaha karşı 5,45 civarında Kocaeli Yahya Kaptan Mahallesi, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nun önündeki kamp yerine ulaşan kafile, yaklaşık 20 bin kişi ile birlikte 20. gün parkurunu tamamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah erken saatlerde İzmit Bağçeşme mahallesi’nde bulunan Şehitlik Mezarlığı’nı ziyaret ederek dua okuyup şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra trafik kazasında hayatını kaybeden İzmit belediye Başkanı Leyla Atakan’ın mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, tekrar kamp alanına dönerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından harekete geçen kafile yağmura rağmen yürüyüşe devam etti. 8 kilometrelik ilk etabın ardından Seka Bilim Merkezi’nde verilen molada izlenimlerini Aliağa Ekspres muhabirine aktaran CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “En az 20 bin kişilik bir katılım var. Bu da 7-8 kilometre uzunluğunda bir kortej demektir. Müthiş coşkulu bir katılım var. Sevindirici olan şu ki, insanlar hem evlerinden bayraklar sallayıp eşlik ediyorlar, hem yoldan geçenler destek veriyor. Şu ana kadar çok nadir bir iki karşıt görüş ifade eden sloganlarla karşılaştık. Onun dışında halkın büyük çoğunluğu yürüyüşü destekler nitelikteydi. Çok ciddi bir yağmur yağıyor ve yağmura rağmen hiç kimse kenara çekilmedi, yoluna devam etti. Bir çok insanın yağmurluğu vardı ama yağmurluğu olmadan, sadece bir tişörtle, hatta çıplak ayakla yürüyüşe devam eden insanlar gördüm. Bu coşku ve azim gerçekten çok sevindiriciydi” şeklinde konuştu.

Mola yerinde katılımcılara çay ve su ikramı yapılırken, Mudanya Belediye Bandosu da çeşitli marşlar ve oyun havaları çalarak yürüyüşe katılanları eğlendirdi. Yaklaşık bir saat süren molanın ardından kafile tekrar yola koyulurken, CHP Genel başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun annesinin öldüğü haberinin gelmesi kafileyle birlikte yürüyen Erdoğdu ve kortejdekileri üzüntüye boğarken, Erdoğdu annesinin cenazesine katılmak için Adalet Yürüyüşü’nden ayrıldı.

13 kilometre ile tamamlanan ikinci etap sonunda Derince’de mola verildi. Zaman zaman Rabia işareti ve Erdoğan posterleriyle yürüyüşü protesto eden gruplara rastlanılan son etapta yürüyüşçüler protestolara sadece alkışlarla ve ‘hak, Hukuk, Adalet’ sloganıyla karşılık verdiler. Parkurun son etabında, yeni evlenecek olan CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı ve müstakbel eşi de gelinlik ve damatlıkla kılıçdaroğlu’nun yanında yürüyüşe katıldı. Tütünçiftlik adı verilen mevkide son bulan yürüyüşün ardından, burada Yalova Belediye Başkanı tarafından kıyılan nikahta, Kılıçdaroğlu da şahitlik yaptı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler