131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BAŞKANDAN “BORÇLANAMAMA” TEPKİSİ

5 Temmuz 2018, Perşembe 06:41

     


Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı gergin geçti. Belediye Başkanı Serkan Acar, 50 milyon TL borçlanma talebi meclis üyeleri tarafından reddedilince sinirlenip toplantıyı terk etti. Acar, toplantıyı terk ederken borçlanma talebini reddeden Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerine de ağır ithamlarda bulundu.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Toplantıda, ilçede yapımı planlanan üniversite, toplu konut alanları ve sanayi yatırımlarının önünü açabilmek adına, alt ve üst yapı işleri ile sosyal donatı alanlarının ivedilikle tamamlanması için 50 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususu görüşüldü.

ÜNİVERSİTE İÇİN YER TAHSİSİ KONUSU KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün talebine istinaden; üniversitenin ilgili fakültelerinin eğitim-öğretim ve bölgedeki sanayi tesislerinde staj uygulama çalışmaları ile sanayi çevreleriyle birlikte yürütülecek ARGE çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla Belediye mülkiyetindeki bir yerin tahsis edilmesi, aynı yerde ihtiyaçların karşılanması amacıyla Biyolojik Arıtma Tesisi faaliyetlerinin yapılacağı bir yerin de tahsis edilmesi hususu oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

50 MİLYON TL BORÇLANMA TALEBİNE MUHALEFETTEN RET

Sakin başlayan toplantı, belediye başkanlığının 50 Milyon TL borçlanma talebinin görüşülmeye başlanması ile gerildi. İlçede yapımı planlanan üniversite, toplu konut alanları ve sanayi yatırımlarının önünü açabilmek adına, alt ve üst yapı işleri ile sosyal donatı alanlarının ivedilikle tamamlanmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, bu amaçla tüm bu yatırımları gerçekleştirebilmek için 50 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi talebine AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi.

ACAR, AĞIR İTHAMLARDA BULUNUP SALONU TERK ETTİ

Borçlanma talebinin oyçokluğu ile reddedilmesine sinirlenen Belediye Başkanı Serkan Acar, oturduğu yerden kalkarak meclis üyelerini sitemde bulundu. Ret kararına sert tepki gösteren Acar, “Siz Aliağa’ya hizmet gelsin istemiyorsunuz. Sizin derdiniz bu koltuk. Yazıklar olsun” diyerek oturumu yönetmesi için Meclis Başkan Vekili Zülküf Koçoğlu’nu davet etti. Sinirlerine hakim olamayan Acar, Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerine ağır ithamlarda bulunarak salonu terk etti. Başkan Acar ile birlikte MHP’li meclis üyeleri ve Bağımsız Meclis Üyesi Murat Yaman da salonu terk etti.

TOPLANTI ZÜLKÜF KOÇOĞLU BAŞKANLIĞINDA TAMAMLANDI

Toplantının geriye kalan bölümü Zülküf Koçoğlu başkanlığında, Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Yenişakran Mahallesi’nde İçkili Yer Bölgesi olarak belirlenen yerlerin oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu, Esnaf Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporları oyçokluğu ile reddedildi. Helvacı Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna ilişkin vatandaşlardan gelen itirazlar komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

“YATIRIMLARIN NEREYE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL”

Gergin geçen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Aliağa Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Kazım Ulaş ve CHP Grup Başkanı Erol Güngör duruma tepki gösterdi. CHP Grup Başkanı Erol Güngör, “Başkan, Ege Üniversitesi’ne bağlı fakülteler geleceği için alt ve üst yapı işleri ile sosyal donatı alanlarının yapımında kullanmak üzere 50 Milyon TL borçlanma istiyor. Bu yatırımların nereye yapılacağı belli değil. Ortada net bir şey yok. Biz Aliağa’ya bu bölümlerin gelmesine karşı değiliz. Ama siz henüz net olmayan bir şey için, yer tahsisi bile yapılmamışken 50 milyon TL borçlanma yetkisi istiyorsunuz. Bizim buna onay vermemiz doğru olmaz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler