131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DURMAZ, “ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

5 Eylül 2017, Salı 06:45

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen "Adalet Kurultayı" ile ilgili Aliağa Ekspres’e değerlendirmelerde bulundu. Durmaz, adaletin Türkiye’de yeniden yerleşmesine ilişkin olumlu bir gelişme yaşanıncaya ve bu başarılıncaya kadar CHP’nin mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa İlçe Örgütü olarak da katıldıkları, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde gerçekleştirilen "Adalet Kurultayı" ile ilgili izlenimlerini aktardı. Eceabat’ta partilerinin moderatörlüğünde düzenlenmiş olan Adalet Kurultayı’na Aliağa İlçe Örgütü olarak, Aliağa’dan adalete gönül vermiş partili olmayan yurttaşlarla birlikte katıldıklarını vurgulayan Durmaz, “Kurultayın açılış günü olan 26 Ağustos’ta Aliağa olarak oradaydık. Ben, örgütümüz Eceabat’tan ayrıldıktan sonra 3 gün daha orada kaldım. Hem açılış günündeki etkinliklere hem de daha sonrasındaki etkinliklere katıldım.” dedi.

“AMACINA UYGUN VE İHTİYACI KARŞILAR NİTELİKTEYDİ”

Organizasyonun toplumun her kesiminden çok yüksek bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden Durmaz, “İlk gün 45 bin kişilik bir katılım olduğunu söylediler ki gerçekten vardır. Çok büyük bir alanda ve neredeyse iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalıkla açılışı yaptık. İkinci günde en az bahsi geçen kalabalığın üçte ikisi mevcuttu. Alanın düzenlenmesi ve organizasyon amacına çok uygun ve ihtiyacı karşılar nitelikteydi. Özellikle hemen alanın girişinde bir hafıza sokağı vardı ki 40 yıllık bir yakın siyasi tarihimizin adalete ihtiyaç duyulan olaylarını yansıtıyordu. Çeşitli aydınlatılamamış toplumsal olayların orada yansıtıldığı bir hafıza sokağıydı gerçekten. Hafıza Sokağı’nda dolaşıp hem acılarımızı yeniden hatırladık hem hafızamızı tazeledik. Türkiye’de adaletsizliğin nasıl bir tabloyu ortaya koyduğunu bir kez daha orada gözlerimizle gördük.” diye konuştu.

“HAYATIN ÇEŞİTLİ ALANLARINDAKİ ADALETSİZLİK GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

Durmaz, gerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması, gerek peşinden ana salonda yapılan ana konulardaki değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda, gerekse yine çalıştay şeklinde aynı anda paralel şekilde süren diğer toplantı noktalarında Türkiye’de hayatın çeşitli alanları ile ilgili adaletsizlik tablosunun gözler önüne serildiğini belirtti. Bitkisel üretimde adalet, hayvansal üretimde adalet, kadın yaşamında adalet, siyasette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet gibi birçok hayatın bütün alanını kucaklayan konular üzerinde çalıştaylar yapıldığını ifade eden Durmaz, “Gerek konuların etraflıca ele alınması, gerekse bu konularda değerlendirme yapan Türkiye’de gerçekten söz söyleme kabiliyetine sahip insanların, katılımcıların katılımıyla gerçekleştirilen bu toplantılarda konu enine boyuna irdelendi, ortaya konuldu. Ben bu yönüyle adalet başlığı altında Türkiye’nin kendisine bakması, kendisini değerlendirmesi anlamında bu toplantıyı çok değerli buluyorum.” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ SİYASETİN KILAVUZU OLACAK”

Türkiye’nin son yıllarda, özellikle son 15 yıldır artan bir hamaset siyasetiyle, sorunlarına odaklanmadan, problemleri, ihtiyacı doğru tespit etmeden ve bunlara uygun bir vizyon ortaya koymadan yol yürümeye çalıştığını vurgulayan Durmaz, “Bütün bunların sonunda da tek kişinin aklına kaldık. Oysa toplum hayatı çok büyük, Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye’nin sorunları çok çeşitli, ayrıntılı ve devasa. Bütün bunlar için baktığınızda hepsinin temelinde de adalet var. Bütün bunlar için ortaya bir vizyon konulması, bu günün dünyasına yakışır, çağdaş değerlere, çağdaş dünyaya yakışır bir vizyon ortaya konulması gerekiyor. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ben bu anlamda yapılan toplantıların, bu toplantılarda ortaya konulan değerlendirmelerin Türkiye’deki siyasetin önümüzdeki döneme ilişkin kılavuzu olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY KİTAPLAŞTIRILACAK”

CHP’nin kendi siyasi iktidarında, ya da kendi siyasi vizyonunu ortaya koyarken de kurultaydaki bu sonuçlardan fazlasıyla yararlanacağını kaydeden Özcan Durmaz, “Zira genel başkanın açılış konuşması, yapılan tüm ana söyleşiler ve diğer yan çalıştaylar, gençlik kolları çalıştayları ve yine en sonunda genel başkanın sonuç bildirgesinde ortaya koyduğu genel değerlendirme ile birlikte hepsi bir kitap olarak, belki de birkaç kitap olarak basılacak. Ben Türkiye’de bu gün adalet meselesini soran, sorgulayan, bu konu ile ilgili olarak hem derli toplu fotoğrafı görmek hem de geleceğe ilişkin ‘Nasıl bir vizyona ihtiyacımız var’ , ‘Nasıl bir çözüm vizyonu olmalı’ meselesine kafa yoran herkesin bunu okuması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“ADALET MÜCADELESİNİ SÜRDÜRME İRADESİ NET ŞEKİLDE ORTAYA KONDU”

Adalet Kurultayı’nda sadece problemin ortaya konduğunu ve her konu, her temel problemle ilgili, hayatın hangi alanında adalet ihtiyacını konuşuyorsak bununla ilgili vizyon ortaya konulduğunu sözlerine ekleyen Durmaz, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Genel başkanımız sonuç bildirgesinde tüm bunları dertli toplu ortaya koydu. Genel başkanımızın hem açılış hem kapanış konuşmasında dile getirdiği gibi Türkiye’de temel sorunun adalet sorunu olduğunu düşünüyoruz. Hayatın içine adaleti koyarsanız hayat kendi akışı içinde zaten akacak ve yatağını bulacak. Eğitimde adaleti koyarsanız daha güzel bir yeni nesil yetiştireceksiniz, seçimde adaleti koyarsanız ortaya millet iradesinin doğru tecelli ettiği bir tabloyu koyacaksınız, devlette adaleti ortaya koyarsanız liyakat sistemi ile devletin daha iyi yönetildiği bir tabloyu ortaya koyacaksınız, Adliyede adaleti ortaya koyarsanız insanların hakkına hukukuna sahip çıkıldığı ve adil bir şekilde hakkının hukukunun dağıtıldığını gördüğü bir Türkiye’yi ortaya koyacaksınız. Kurultayda, adaletin toplum için, insanlar için en önemli şey olduğunu, ekmek ve su kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyduk. Bu nedenle adalete ilişkin, adaletin Türkiye’de yeniden yerleşmesine ilişkin olumlu bir gelişme yaşanıncaya ve bu başarılıncaya kadar CHP mücadelesini sürdürecektir. Kurultayda bundan sonra yapılacak olan mücadelenin şekline ilişkin somut bir öneri oluşmadı ama bu konudaki irade, hak hukuk ve adalet mücadelesini sürdürme iradesi net bir şekilde ortaya kondu.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler