131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AYDEMİR’DEN AKBULUT’A: “SEVİYESİZ AÇIKLAMALARINLA SAYGINLIĞINI YİTİRİYORSUN”

6 Ocak 2018, Cumartesi 06:45

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un, önceki gün kendisi hakkında yaptığı sert açıklamaya cevap veren MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Akbulut’un bu seviyesiz ve asılsız açıklamalarıyla kendi saygınlığını yitirdiğini söyledi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa’da yapılması planlanan 700 konutluk TOKİ Projesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir takım temaslarda bulunmuş, Ankara dönüşü ise konutların inşaasına 2018’in Haziran ayında başlanacağını açıklamış, bürokratik engeller ile sürecin biraz uzadığını dile getirmişti. Akbulut’un bu açıklamalarını eleştiren MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa’da hükümetin temsilcisi konumunda olan bir siyasinin iktidarda olmalarına rağmen bürokratik engellerden bahsetmesinin abes olduğunu belirtmiş, “TOKİ ile ilgili bürokratik bir engel varsa gidip birlikte çözelim.” demişti. Aydemir’in bu söylemlerinin ardından bir basın açıklaması yayınlayan Akbulut, sert bir dille Aydemir’e cevap vermişti.

“YAŞAR BEY BİZİ KENDİ PARTİSİYLE KARIŞTIRMASIN”

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, yaptığı ikinci bir açıklama ile Yaşar Akbulut’un iddialarını yanıtladı. Açıklamasında MHP ve AK Parti liderleri arasındaki diyaloğu anlayamadığını, yaptığı açıklamalarla Belediye Başkanı Serkan Acar’ın değirmenine su taşıdığını söyleyen Akbulut’a cevap veren Aydemir, “Muhterem Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamından sonra tavrını ortaya toymuş, devletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için hükümetle olan muhalefetine son vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni korumak, hükümetin terörle olan mücadelesini desteklemek, hükümetin teröre karşı elinin güçlü olması için parti içindeki yıpranmaları da göz önüne alarak elini değil, bedenini taşın altına koymuştur. Ama Yaşar Akbulut bunu yeni fark etmiş olacak ki o günden sonra özellikle Aliağa Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Serkan Acar’ı hedef alarak yapmadığı karalama, atmadığı çamur kalmamıştır. Belediye Başkanımızın değirmenine su taşıyormuşum, hesap soramıyormuşum, neden hesap soramadığımı da o biliyormuş. Birincisi, Belediye Başkanımız Serkan Acar’ı Aliağa halkı seçti. Bu da milli iradedir. 30 Mart 2014 akşamı muhterem genel başkanımızın talimatıyla, il başkanımızın da oluruyla, bizzat ben, Demokrasi Meydanı’nda yakasındaki rozeti alarak artık herkesin belediye başkanı olduğunu, ona göre çalışmasını söylemiştim. Seçilen belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize, benim ve parti teşkilatlarımızın inancı ve güveni tamdır. MHP’de, seçilmiş bir belediye başkanına baskı yapmak, hesap sormak yoktur. Varsa bir şey hesabını halk sorar. Yaşar bey bizi kendi partisiyle karıştırmasın. Ben bu partinin ilçe başkanıyım. Belediye başkanı değilim. Dolayısıyla da belediyenin işleyişine karışmam doğru olmaz.” diye konuştu.

“ACAR’IN AÇIKLAMALARI PARTİMİZİ İLGİLENDİRİR”

Serkan Acar’ın, Meral Akşener’i desteklediği iddialarına açıklık getiren MHP İlçe Başkanı Aydemir, “MHP Kurumsal bir partidir. Hiçbir siyasi partinin iç işleyişine karışmaz. Karışmadığı gibi, kimseyi de kendi iç işlerine karıştırmaz. Parti mensuplarımız görüşlerini herhangi bir baskı altında kalmadan açık yüreklilikle ifade edebilirler. Dolayısıyla Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın bir zamanlar yapmış olduğu bu açıklama bizim partimizi ilgilendirir. Yaşar Akbulut, buradan kendisine bir şey çıkarmaya çalışıyorsa boşuna uğraşmasın. MHP Aliağa’da 40’a bölünse 40’ı da Serkan Acar der. Onun için bu konuda kendisini boşa yormasın. Buradan ona bir şey çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

“MÜJDE VERMEK VE SELFİE ÇEKTİRMEK SENİN OLSUN”

Akbulut’un açıklamasında kendisi için ‘Bugüne kadar Aliağa için hangi projeyi yaptın?’ dediğini hatırlatan Aydemir, “2014 yılında yapılan yerel seçimler için hazırlamış olduğumuz bir kitapçık var. Akbulut dedikodu yapacağına o kitapçığı açıp incelesin. Bu gün peşinde koştuğu yeni hastaneyi, konut projesini, yapılma aşamasına gelmişken iptal ettirdiği alt geçit ve battı çıktı projesini görecektir. Peşinde koştuğu, koltuğunun altına sıkıştırıp Ankara’ya koştuğu projelerin hepsinin Belediye Başkanı Serkan Acar’a ait olduğunu görecektir. Başkanımız bu projelerle ilgili her türlü girişimi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Senin bu yaptığın konuşmalar, müjdeler önemli değil. Önemli olan bu projelerin hayata geçirilmesidir ve tek tek hayata geçiriliyor da. Müjde vermek ve selfie çektirmek senin olsun.” diye konuştu.

“BOŞ KONUŞMAYI KAPASİTE SANIYORSAN O BENDE YOK”

Akbulut’un ifadesiyle gayri resmi danışman olarak lanse ettiği kişinin Aliağa Belediyesi ile hiçbir bağının kalmadığını vurgulayan Abdurrahim Aydemir, “Gayri resmi danışmanı dediği kişinin Aliağa Belediyesi ile hiçbir bağı kalmadığı gibi benimle de zaten hiçbir zaman bağı olmadı. Akbulut, bu şahsın üzerinden bozuk bir üslupla bana sataşıyor. Sokak ağzıyla konuşuyor. Yapmış olduğumuz basın açıklamalarına hoş olmayan bir dille cevap veriyor. Boş konuşup, yalan, dolan ve çamur atmayı kapasite sanıyorsan o bende yok. O kapasite sende fazlasıyla var. Yapmış olduğun basın açıklamalarında kullandığın üslup da bu dediklerimi doğruluyor.” dedi.

“CANLI YAYINA GEL, KAĞITTAN MI, YÜREKTEN Mİ KONUŞUYORUM GÖRÜRSÜN”

Yaptığı açıklamaları eline tutuşturulan kağıttan okuduğu, kendi sözleri olmadığı iddiasına da cevap veren Aydemir, “Akbulut’u daha önce defalarca canlı yayına çağırdım gelmedi. Kaçtı. Gel çıkalım canlı yayında halkın karşısına, bak bakalım, elime tutuşturulan kağıttan mı konuşuyorum, yoksa yürekten mi konuşuyorum. Canlı yayına gel, Aliağa halkı da söylediklerim karşısında senin nasıl koltuğuna gömüldüğüne şahit olsun. Hükümetin Aliağa’daki temsilcisi olmana rağmen, yaptığın açıklamalarda bürokrasiden şikayet ediyorsun. Ben de sana yapılacak hizmetlerle ilgili eğer bir bürokratik engel varsa gidip birlikte çözelim diyorum. Benim bu söylediklerimde çıldıracak, uygunsuz bir üslupla ortalığı ayağa kaldıracak ne var?” ifadelerini kullandı.

“HALKIN ARASINA KARIŞ DA HİZMETLERİ GÖR”

Akbulut’un, Aliağa Belediyesi’nin 131 Milyon TL bütçeyle hangi hizmeti yaptığı yönündeki söylemlerine de açıklık getiren Aydemir, “Belediyenin 131 milyon TL bütçesi olduğunu söylüyor. Aliağa Belediyesi’nin bütçesi 131 Milyon TL değil, gerçekleşen bütçe miktarı yaklaşık 96 Milyon TL’dir. Hem mecliste muhalefet konumundasınız, hem bütçenin ne kadar olduğundan haberiniz yok. 12 tane meclis üyenle bu bütçeyi denetleyen sensin, ama doğru olan rakamları bilmiyorsun. Bana bazı şeyleri rakamlarla anlatacağına, çay-şeker hesabı yapacağına, arada bir meydana çıkıp halkın arasına karış. Etrafı gez. 30 yıldan bu yana hizmet götürülmeyen yerlere hizmet götürüldü. Bunları gör. Örneğin en son ne zaman Helvacı’ya gittin. Git de yapılan hizmetlere bir bak. Aliağa Belediyesi’nin asfaltladığı yolların hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken yollar. Büyükşehir Belediyesi asfaltlaması gerekirken Aliağa Belediyesi asfaltladı. Bana rakamlarla ilgili konuşacağına varsa bildiğin bir usulsüzlük, cumhuriyet savcılığına gider dava açar, sonucuna da katlanırsın. Laf kalabalığı yapmana hiç gerek yok. Sevgili Akbulut, yaptığın bu seviyesiz açıklamalara kendi saygınlığını yitiriyorsun haberin yok. Ben, daha önceki açıklamalarımda da bunu dile getirdim. Aliağa’da son 35 yıldır nelerin yapılıp, nelerin yapılmadığını, hangi dönemde ne kadar hizmetin gerçekleştiğini çok iyi biliyorum. Enerjini, mesaini böyle boş tartışmalara harcama.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler