131019098
28 Mart 2024, Perşembe

YÜCEL KARAŞAN İYİ PARTİ İLE YENİDEN SİYASETTE

6 Ocak 2018, Cumartesi 06:38

     


Meral Akşener tarafından kurulan İyi Parti’nin ilçe kurucu başkanlığı görevine getirilen Yücel Karaşan “İyi Parti siyasete getirilen yeni bir soluktur.” dedi

1959 Aliağa doğumlu üç çocuk sahibi Yücel Karaşan, geçmiş senelerde DYP’de görev aldığını ve ara verdiği siyasetin ardından ülkenin geleceğinden endişe duyduğu için artık İyi Parti’de görev alacağını açıkladı. Karaşan, “Daha önce DYP’de ilçe başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı sürecim oldu. İyi Parti’nin kurulmasının ardından il başkanıyla olan ilişkilerim ve Aliağa’daki arkadaşlarla yaptığımız istişareler neticesinde Aliağa İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. Bana bu görev Aliağa’da ilçe yapılanmasını oluşturmam için verildi ve ben bundan sonra İyi Parti saflarında yer alarak siyasi hayatıma devam edeceğim” dedi.

Önümüzdeki günlerde ilçe yönetiminin oluşturulacağını söyleyen Karaşan, “Bizim partimiz merkez parti. Bu bizim herkese ihtiyacımız olduğu anlamına gelir. Aliağa’da İyi Parti kadrolarında yer almak isteyen, bu göreve talip olacak arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Onların arasından bir yönetim kurulu oluşturacağız. Toplantılar düzenleyeceğiz, ilçe binamız hazır, tadilatları yapılıyor. Biz de mümkün olduğu kadar kısa sürede yönetim kurulumuzda yer almak isteyen arkadaşların arasından bir seçim yapacağız.” şeklinde konuştu.

‘Milli ve manevi değerler birbirinden ayrılmamalı!’

İyi Parti’de görev alma nedenini açıklayan Karaşan, “10 yılı aşkın süredir aktif siyasetten geri duruyordum. Bunun temel nedeni mevcut siyasi partilerin belli değerlerin arkasına sığınarak siyaset yapıyor olmalarıydı. İyi Parti’nin tüzüğü ve yöneticilerine baktığımda ise ülkemizin ihtiyacı olan dinamiği ve soluğu taşıdığını görüyorum. Mevcut siyasi partilerden kimi manevi değerler üzerinden siyaset yaparken, kimiyse milli değerlerin arkasına sığınıyor. Bizim görüşümüz ise milli ve manevi değerlerin birbirinden ayrılmaması gerekiyor. Bizler hem Türk vatandaşıyız aynı zamanda da müslümanız. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrışmasına izin vermeyeceğiz. İyi Parti bana göre ülkede bu ayrışmanın önüne geçecek yeni bir soluktur.” dedi.

Yavuz Adar’da İyi Parti’de yer alıyor

Yücel Karaşan ile İyi Parti’de çalışma yürüteceğini açıklayan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Yavuz Adar ise, “İyi Parti’de ülkemizde yaratılan kutuplaşmayı ortadan kaldırmaya yönelik, Türk siyasetine bir sinerji katacağına düşünerek yer almaya karar verdik. Yücel başkan da geçmişten gelen tecrübesini, İyi Parti’nin ortaya koyduğu anlayışlarla birleştirerek ülkemizde ve Aliağa’da önemli adımlar atmaya vesile olacaktır. Ülkemizde yaratılan korku ikliminden çıkmaya ve merkezde herkesi kucaklayan bir parti olması hasebiyle İyi Parti bünyesinde yer almaya hazırız.” açıklamalarında bulundu. (EREN SARAN)







 
Son Eklenen Haberler