131019098
16 Nisan 2024, Salı

ÖZCAN DURMAZ “PARTİ İÇİ DEMOKRASİMİZ TÜM PARTİLERE ÖRNEK OLMALI”

6 Şubat 2018, Salı 06:32

     


Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kurultayı’nı geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa seçildiği kurultaya Aliağa İlçe Örgütü’nden katılım sağlandı.

3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen CHP 36. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla güven tazeledi. ‘Adalet ve Cesaret’ sloganıyla düzenlenen 36. Olağan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan Muharrem İnce 447 oy alırken, güven tazeleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu teşekkür konuşmasında “Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Türkiye en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye'nin bekasından söz ediyorlar. 15 yılda Türkiye'yi beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi? İktidarın bunun hesabını vermesi gerekiyor. Huzurun garantisini ve teminatını veriyorum sizlere…” dedi.

İkinci gün PM ve YDK seçimleri yapıldı

İki gün süren kurultayda ilk gün genel başkanlık seçimi yapılırken ikinci gün parti meclisi seçimleriyle devam etti. Kurultayda çarşaf liste yöntemiyle 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi seçimleri için 52 kişilik anahtar liste verdi, ancak 9 kişi bu listeyi delerek PM üyesi seçildi. İki gün olarak planlanan kurultay, Parti Meclisi'nin belirlendiği 3. günün sabahında sonuçlandı. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı.

488 kişinin aday olduğu PM üyeliğine, Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve İlhan Cihaner ile toplamda 52 kişi seçildi.

108 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen 15 kişinin ismi ise şu şekilde: Tuba Torun, Erdoğan Kılıç, Uğur Bayraktutan, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya, Öncü Özbay, Selahattin Emre, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Emrah Arslan, Cem Artantaş, Turan Aydoğan, Süleyman Bülbül ve Banu Gençkan.

Aliağa’dan yoğun katılım

Kurultayı izlemek ve delege olarak oy kullanmak üzere 2 Şubat akşamı Aliağa’dan yola çıkan 100 kadar CHP’li ilk gün sabah saatlerinde Ankara’ya ulaştı. İki seçimde de oy kullanan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Aliağa Ekspres’e yaptığı değerlendirmesinde “Partimizin 36. Olağan Kurultayı Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılarla büyük bir kalabalık ve coşkuyla gerçekleşti. Türkiye’deki siyasi partiler arasında kendi içinde demokrasiyi çalıştıran tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu bu kurultayda bir kez daha görüldü. Kurultay konuşmalarında delegelerimiz ve partililerimiz Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloya ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Gerek genel başkanlık gerekse parti meclisi seçimlerinde yarışın olduğu bir kurultay oldu. İki kişinin yarıştığı genel başkanlık seçimini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu tekrar kazandı. Partinin kendi içerisindeki demokrasinin tüm ülkedeki siyasilere örnek olmasını diliyorum. Parti delegelerin yaptığı seçimlerin sonuçlarının başta partililerimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler