131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MHP’Lİ TANRIKULU: “DERDİMİZ BAŞKANLIK SİSTEMİ DEĞİL”

6 Nisan 2017, Perşembe 06:58

     


Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Aliağa’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP’nin derdinin başkanlık sistemine geçiş olmadığını, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukuki yönden belirlenmesi olduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalara destek olmak üzere MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Aliağa’ya geldi. Programı çerçevesinde ilk önce parti ilçe binasında İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve partililerin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştiren Ahmet Kenan Tanrıkulu, gündemdeki konular ve Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra Sahil FM ve Aktif Radyo’da canlı yayına katılan Tanrıkulu, MHP Aliağa İlçe Teşkilatı ile birlikte Kamyoncular Kooperatifi, Kırıkkale 71 Derneği ve Aliağa Amatör Balıkçılar Derneği’ne ziyaretler gerçekleştirdi.

“TERÖR EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ”

Açıklamalarında 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Aliağa’ya geldiklerini İfade eden Tanrıkulu, “Hepinizin bildiği üzere 18 Aralık 2016’da İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarının Bakırçay ayağını Aliağa’mızda coşkulu bir şekilde gerçekleştirmiştik. Aradan 3,5 ay geçse de ülkemizde halen terör en önemli gündem maddesi olarak yerini korumaktadır. Dün Şırnak’ta hain bir saldırı sonucu 3 kahraman yiğidimiz şehit olmuş, 5 Mehmetçiğimiz yaralanmıştır. Akşam saatlerinde ise Bingöl’de 1 korucumuz şehit olurken, 1 askerimiz ve 3 korucumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizim için şehitlik mertebesine eren yiğitlerimiz, yaralanan gazilerimiz, vatanımız ve milletimiz adına canlarını siper eden gerçek kahramanlardır.” dedi.

“RUSYA VE ABD TERÖRE DESTEK VERİYOR”

Terörün hedefinin güçsüz, birbirine düşmüş ve giderek parçalanan bir Türkiye olduğunu vurgulayan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Ama öyle yağma yok. Yüce milletimizin bağrından 48 yıl önce bir burç gibi doğan Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece bu amaç asla hasıl olmayacaktır. PYD ve YPG’nin sınırlarımızın dibinde hunhar şekilde pusuya yatması dünyanın gözü önünde cereyan ederken, Rusya ve ABD bunlara destek vermektedir. PKK, FETÖ ve DHKP-C, Avrupa ve ABD’de baş tacı edilmekte ve koruma altına alınmaktadır. Ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa, sözde demokrasi ve özgürlük garantörlerinin güvencesindedir.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR ALİAĞALILARA YAMAYI LAYIK GÖRDÜ”

MHP’nin ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim’ anlayışının her alanda devam ettiğini söyleyen Tanrıkulu, “Aliağa Belediyemizin hizmet aşkı 3 yıl gibi kısa bir sürede net olarak görülmektedir. Avcı Ramadan, Sanat Sokağı, Ağapark, İzmir Caddesi, Küçük Sanayi Sitesi ve daha birçok projeyi Aliağalıların hizmetine sunmuştur. Şimdi İlçe Gençlik Merkezi’ne hız verilirken, ilçede bulunan kent mobilyalarının yenilenmesi ve altyapısı biten yolların asfaltlanması sürmektedir. Aliağa Belediyesi kısıtlı imkanlarıyla bunları yaparken, ilçemizden çok yüksek miktarlarda gelir elde eden Büyükşehir Belediyesi ise bu gelirin karşılığını vermemektedir. Aliağa’nın yollarını yenilemesi gerekirken yamayı Aliağalılara layık görmektedir.” ifadelerini kullandı.

“DERDİMİZ BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ DEĞİL”

Tanrıkulu, MHP olarak 15 Temmuz sonrasındaki süreci ülkenin bekasına yönelik büyük tehdit olarak yorumladıklarını ve sorumluluk aldıklarını belirtti. Tanrıkulu, “Bizim için parti olarak FETÖ darbe teşebbüsü milattır. Tavrımız, tarzımız, siyasetimizin üslup ve mesajları bu ihanetin öncesi ve sonrasıyla elbette aynı olması beklenmemelidir. Çünkü 15 Temmuz’da görülmüştür ki, vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesi olmuş ve işgalin eşiğinden dönülmüştür. Ülke yönetimindeki fiili durumun yasal hale gelmesi, devletin süratle anayasal yörüngeye çekilmesi, devlet-millet uyumunun temin ve tahkim edilmesini bu yüzden destekledik ve bunun sonucunda süreç başladı. MHP’nin derdi başkanlık sistemine geçiş değil, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukuki yönden belirlenmesi ve bu sınırlarda hareket edilmesidir. Hukukun üstünlüğü hayata geçirilmediği takdirde, demokrasinin dikta rejimlerine, otokrasilere dönüşeceği muhakkaktır. Bu yüzden partimize muhalefet edenlerin gerçek niyeti ortaya tam bu zamanda çıkmakta, hukuksuzluğun sürmesini istemeleri kendi yaklaşımlarını gözler önüne sermektedir.” dedi.

“KORKU SALAN İDDİALAR YERİNE GERÇEKLERİ ANLATACAĞIZ”

Bu ağır ve büyük tabloyu çıkar gözetmeden ‘evet’ diyerek gösterebilmenin bu kesime verilecek en anlamlı cevap olacağını vurgulayan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Bu kapsamda değerli il ve ilçe başkanımız ve yöneticilerimizle Aliağalılara, referandum konusundaki hassasiyetlerimizi, düşüncelerimizi, neden ‘evet’ tercihinde bulunulması gerektiğini anlatacağız. Sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileriyle bir araya gelerek, anayasa değişikliği konusunda çarpıtılmış, uydurulmuş, korku salan iddiaların aksine, yalın ve içinde sadece gerçeklerin yer aldığı düzenlemeleri anlatacağız. Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz var derken, Türkiye’nin şu kritik sürecinde, kısır ve klasikleşmiş muhalefet çekişmeleri yerine, gelin ülke bekası adına bütünleşelim diyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler