131019098
29 Mart 2024, Cuma

AKBULUT, “PARTİDEKİ FETÖ’CÜLER TEMİZLENECEK”

6 Ağustos 2016, Cumartesi 06:18

     


AK Parti, teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarının ayıklanması çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin genelge yayımladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara gönderilen genelgeyle teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarını ayıklama çalışmalarının "ivedilikle ve özenle" yürütülmesi istendi. AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, "İlçe teşkilatımızda ve üyelerimiz arasında FETÖ mensubu olduğu belirlenen kişiler hakkında derhal gereği yapılacaktır" dedi.

"ÜYE BAZINDA İNCELEMELER SÜRÜYOR"

Teşkilatların ve belediyelerin FETÖ mensuplarının ayıklama çalışmaları yapması yönündeki genelge doğrultusunda incelemelerini titizlikle yürüttüklerini ifade eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, "Teşkilat içindeki, yönetimlerde, meclis üyelerinde bu tip insanların acil bildirilmesiyle ilgili bir genelge yayınlandı. Biz zaten 17-25 Aralık sonrasında yönetimi alırken en başından çok dikkat ettik. Dolayısıyla Aliağa teşkilatımızdan böyle bir şeyin çıkması ihtimali şu an gözükmüyor. İncelemelerimizi üye bazında da sürdüreceğiz. Aliağa'da 9 bin 700 üyemiz bulunuyor. O anlamda üyelerin tümüne hakim olmak da zor. O yüzden inceleme çalışmalarımız tüm titizliğiyle devam edecek. Bundan 5 ay önce tüm üyelerde bir güncelleme yaptık. Belirlenen üyelerimiz de oldu, onlar da ayıklanacak ama bu sayı çok fazla değil. Yönetim kademelerinde bu tip izlere rastlanmadı. Bizim sorumlu olduğumuz yer teşkilatımızdır. İlçe Başkanlığı tarafından bu tür durumlarda yapılması gereken neyse derhal yapılacaktır" şeklinde konuştu.

NÖBETLER İL MERKEZİNDE DEVAM EDECEK

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası teşkilattaki incelemelerin detaylı olarak sürdürüldüğünü kaydeden Akbulut, Aliağa'da demokrasi nöbetlerine de İzmir merkezli olarak devam edeceklerini belirtti. Akbulut, "Cumhurbaşkanımızın da talimatı doğrultusunda İzmir Konak Meydanı'nda olacağız. Yaklaşık 20 gündür Aliağa'da toplandık. Her akşam insanlarımız Demokrasi Meydanı'nda nöbet tuttular. Aliağa halkımızla beraber Pazar günü İzmir Konak Meydanı'nda olacağız. Tüm ilçeler orada demokrasi nöbetlerimizi taçlandıracağız. Bu tehlike tamamen ortaya kalkıncaya kadar, her an toplanacakmışız gibi tetikte olacağız. Bu yöndeki çalışmalarımızı da yaptık, en ufak bir işaretle yeniden meydanlarda olacağız" diye konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler