131019098
23 Nisan 2024, Salı

AYDIN ŞENGÜL: “İZMİR’E 70 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK”

6 Kasım 2018, Salı 06:58

     


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hükümetin İzmir için yaptığı yatırımların Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirtti. Şengül yaptığı açıklamada, İzmir için yapılan yatırımın yaklaşık 70 milyar TL olduğunu belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül hükümetin bugüne kadar İzmir'e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaptığını belirtti. Kısa süre içinde tamamlanacak projelerle İzmir'in büyük ivme kazanacağını belirten Şengül, ayrıca birçok yatırımın engellediğini vurguladı. İl Başkanı Aydın Şengül, CHP'lilerin, hükümetin İzmir'e gerekli desteği vermediği yönünde iddialarına, yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

“CHP'lilerin sorun çözme gibi bir amacı yok”

AK Parti'nin bugüne birçok projeyi gerçekleştirdiğini, hükümetin bugüne kadar İzmir'e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaptığını belirterek sözlerine devam eden Şengül, "Seçim yaklaşınca CHP'liler de ortaya çıkıp, 'Merkezi hükümet İzmir'e yatırım yapmıyor' demeye başladı. Acaba İzmir'in acil ihtiyacı olan hangi projeyi sundunuz da biz engelledik? Hükümet olarak İzmir için hazırladığımız projelere bugüne kadar ne katkı verdiniz? Yıllık 4-5 milyar TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda kentteki hangi sorunu çözdü? Tarihi Havagazı Fabrikası'nı yenilemekle mi övünüyorsunuz? İzmir'in altyapı, ulaşım gibi temel sorunları giderek büyüyor. CHP'lilerin sorun çözme gibi bir amacı yok. Laf ve polemik üretip, icraattan uzak duruyorlar. Konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar. Ancak her şeye rağmen biz, İzmir için durmadan yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“İzmir'in yılları çalınıyor”

Hükümet olarak hazırlanan birçok projenin de engellendiği iddiasında bulunan Aydın Şengül, "İzmir'e kazandırılmak istenen yat limanları, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan projeler, stat projesi engeller nedeniyle hep gecikti. Engellemenin en son ve büyük örneği ise, Körfez Geçişi Projesi'dir. İzmir için hayati ve mutlaka hayata geçmesi gereken bir proje. Ama engellemeden, itirazdan dolayı yol alınamıyor. İzmir'in yılları çalınıyor. Bunu engelleyenlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Yanlış bilgileri ortaya atarak yapılmasını istemeyenler, CHP'li belediyelerde görev yapıyor. Şimdi CHP bize hangi samimiyetten bahsediyor" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler