131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “İZMİR'İ TEK PARTİ ZİHNİYETİNİN VESAYETİNDEN KURTARACAĞIZ”

7 Ocak 2019, Pazartesi 06:47

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti İzmir Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programında konuştu. Aliağa’da Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin Adayı Serkan Acar’ın destekleneceğini açıkladı.

AK Parti'nin İzmir İlçe Belediye Başkan adayları, Cumartesi günü Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıklandı. Adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Aday Tanıtım Toplantısı’na AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve ilçe teşkilatı da tam kadro katıldı. Programda kürsüye ilk çıkan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, "İnşallah 31 Mart'ta bizler hep birlikte bir gurur günü yaşayacağız." dedi. Zeybekci, “Allah’ın izniyle İzmirimiz bu yarışta hak ettiği yere ulaşacaktır. 31 Mart İzmir için tarihi bir gün olacaktır. 31 Mart akşamına kadar İzmir’de gönülleri fethedeceğiz. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Gönül kırmayacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz.” dedi.

Binalı Yıldırım, “İzmir, hizmetlerin en güzeline layık”

Nihat Zeybekci'den sonra kürsüye gelen AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "5 bin yıllık tarihiyle İzmir, hizmetlerin en güzeline layıktır" ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım, “İzmir’de ekilen tohumlar meyveye dönecek ve 1 Nisan’da İzmir’de AK Parti hizmet belediyeciliği ile buluşacak diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilecek adaylarımızın her biri seçimleri kazanacak çok değerli arkadaşlarımız. Aday arkadaşlarımızın tamamı sahada yapacakları başarılı çalışmalarla İzmirli hemşerilerimizin hem gözüne hem de gönlüne gireceklerdir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 2021'de tamamlanacak”

Zeybekci ve Yıldırım’ın ardından sahneye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, adayları açıklamadan önce yaptığı konuşmada, “İhracatta 168,1 milyar dolarlarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. Hedefimiz 170'i yakalamaktı ama kıl payı geride kaldık. Kur, faiz, enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırıya rağmen, 2018'in ilk üççeyreğinde yüzde 4,5 büyüdük." şeklinde konuştu. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 2019'da biteceğini belirten Erdoğan, "Kim yapıyor? AK Parti. Maliyeti 2 milyar lira olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun yapımı devam ediyor, inşallah 2021'de onu da tamamlıyoruz. Bir de siz yapın be. Yapamazlar, bu irade, bu dirayet bunlarda yok." dedi.

“CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz”

2019 yılı Ocak ayı içinde ödenecek tarımsal desteklemelerin müjdesini İzmir'den veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fark ödemesi buğday, mısır, çeltikte 550 milyon lira, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon lira, yem bitkileri desteği 269 milyon lira, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon lira, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin lira, diğer destekler 167 milyon lira, toplam 2 milyar 35 milyon lira. AK Parti olarak güzel İzmir'i tek parti zihniyetinin vesayetinden kurtararak yeniden ülkemizin ve dünyanın sembol şehirlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. CHP'li vatandaşlarıma sesleniyorum, gelin İzmir'i yeniden demokrasinin ve özgür düşüncenin merkezi haline hep birlikte getirelim. İnanıyorum ki siz de bu CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz. Yatıyorlar kalkıyorlar, yaşam tarzı. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kimseye bugüne kadar bundan dolayı musallat olmadık. Ama siz, CHP zihniyeti olarak musallat oldunuz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adayları tek tek sahneye davet ederek birlikte fotoğraf çektiren Erdoğan, "Görev dağılımını Salı günü yapacağız ve arkadaşlarımız Türkiye'ye dağılacak. Hafta sonuna kadar aday tanıtımlarımızı tamamlamış olacağız." dedi.

AK Parti’nin İzmir adayları

AK Parti, İzmir'in ilçelerinden Balçova'da Evrim Özen, Bayındır'da Uğur Demirezen, Bayraklı'da Ali Aslan, Bergama'da Hakan Koştu, Beydağ'da Ogün Asil Aydoğdu'yu belediye başkanlığına aday gösterdi. Bornova'da Reşat Gençtürk, Buca'da Mustafa Aslan, Çiğli'de Okan Korkmaz, Gaziemir'de Nazmi Yılmaz, Güzelbahçe'de Burcu Dereci'yi belediye başkanlığına aday gösterildi. Karabağlar'da Bilal Doğan, Karaburun'da Ferhan Eroğlu, Karşıyaka'da Ayda Maç, Kemalpaşa'da Arif Uğurlu, Kınık'ta Sadık Doğruer'i belediye başkanlığına aday gösterildi. Kiraz'da Saliha Özçınar, Konak'ta Melek Eroğlu, Menderes'te Bülent Soylu, Menemen'de Durmaz Bayraktar, Ödemiş'te Münir Bezmez'i belediye başkanlığına aday gösterildi. Seferihisar'da Hamit Nişancı, Selçuk'ta Osman Başterzi, Tire'de Selman İçelli, Torbalı'da Adnan Yaşar Görmez, Urla'da Adıgüzel Demirel'i belediye başkan adayı gösterildi.

Aliağa’da MHP adayına destek

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında da MHP adaylarından Aliağa'da Serkan Acar, Çeşme'de Sema Aydın, Dikili'de Buğra Akın, Foça'da Serdar Mersin, Narlıdere'de Süleyman Kocabıyık'ı destekleyecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler