131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“TÜRKİYE BİR SİYASİ İKBAL HESABINA ALET EDİLİYOR”

7 Eylül 2015, Pazartesi 11:42

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 7 Haziran’dan sonra terör ve güvenlik sorununun ciddi anlamda katlanarak arttığını belirterek, Türkiye’nin bu iç karışıklıkta bir siyasi ikbal hesabına alet edildiğini söyledi.

1 Kasım’da yeniden gerçekleştirilecek olan Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yapacakları seçim çalışmaları ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partilerindeki adaylık süreci hakkında da bilgiler verdi. CHP Genel Merkezin adaylık başvurularını almaya devem ettiğini ifade eden Durmaz; “Bu başvurular bu hafta başına kadar devam edecek. Genel Merkezimiz başvurular çerçevesinde yeni bir değerlendirme yapacak. Şu anda milletvekili olanlar veya ön seçimde daha önce sıralamaya girmiş, aday olmuş olanlardan kararını değiştirmiş olanlar olabilir. Bu anlamda daha önce ön seçimde sıralamaya girmiş olupta başvurmayacağını söyleyen bir takım aday arkadaşlarımız oldu. Başvurular alınacak ve kimlerin aday gösterileceği Genel Merkez tarafından belirlenecek. Erken seçim takvimi çok dar olduğu için, tüzüğümüzde olmasına rağmen ön seçim yapılmadan adaylar belirlenecek” diye konuştu.

“SEÇİM ÇALIŞMALARI BAYRAMDAN SONRA BAŞLAYACAK”

Seçim çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasında başlayacaklarını dile getiren Özcan Durmaz; “Özellikle sokağa dönük çalışmalar bayramdan sonra başlayacak. Bu haftadan itibaren biz parti içindeki çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışacak yapıları kuracağız. Organizasyonumuzu yapacağız. Planlamamızı yapacağız. Seçim yeni bittiği için hafızamız çok taze. Ne yapacağımızı biliyoruz. Geçen seçimde hangi çalışmaların daha başarılı olduğunu, hangilerinden daha iyi sonuçlar aldığımızı da iyi biliyoruz. Bu taze tecrübeyi çalışan ekiplerimizle beraber yeniden hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bayram sonrasında sahaya çıkacağız ve yaklaşık olarak 5 haftalık bir sağlıklı çalışma yapacağız” dedi.

“SİYASİ İSTİKRARSIZLIK EKONOMİK SORUNLARI KATLADI”

Bir önceki seçim sürecinde bölge halkının sorunlarını çok iyi tespit ettiklerini söyleyen Durmaz, toplumun en önemli sorunlarının başında ekonomik sorunların geldiğini vurguladı. Toplumun bir numaralı gündeminin işsizlik olduğunu kaydeden Durmaz, “Gençlerimiz iş bulamıyorlar, geleceğe umutla bakamıyorlar. Buna bağlı olarak geçim sıkıntısı çok önemli bir sorun. Özellikle emeklilerimizin, asgari ücretle çalışanlarımızın yeterli bir gelire sahip olmaması önemli bir sorun. Bunun yanında güvenlik, eğitimle ilgili konular, dış politika Türkiye gündemindeki her konu geçtiğimiz seçim sürecinde konuşuluyordu. Ama birinci sorun hiç kuşku yok ki işsizlik ve ekonomik sorunlar. Bunlar 7 Haziran’a gittiğimiz süreçte bizim gözlemlediğimiz konulardı. 7 Haziran sonrasına baktığımızda ekonomik sorunlar çok daha büyümüş vaziyette. Siyasi istikrarsızlık, belirsizlik, özellikle Cumhurbaşkanının ve AK Parti’nin koalisyonun kurulmasının önünde duran tutumu çok daha bu belirsizlikleri derinleştirdi. Bu da ekonomik sorunları katladı. Döviz fırladı, enflasyon arttı. Yeni yatırımların yapılmasının önü kapandı. Yurt dışından gelen sermayede bir tehdit oluştu. Dolayısıyla sahaya çıktığımızda tüm bunların yoğun olarak konuşulacağını düşünüyorum” dedi.

“TERÖR KONUSUNDA DÜĞMEYE KİMİN BASTIĞINI MERAK EDİYORUM”

Durmaz, 7 Haziran’dan sonra terör ve güvenlik sorununun da ciddi anlamda katlanarak önümüze geldiğini ifade etti. Durmaz; “Bu çok önemli bir sorun. Çok üzülerek söylüyoruz ki Türkiye her gün gençlerini, canlarını teröre kurban veriyor. Muazzam bir belirsizlik ve muazzam bir kaygı var. Düne kadar ortalıkta olmayan terörün 7 Haziran’dan sonra hortlamış olmasını anlamak mümkün değil. Ben daha önce yaptığım bir açıklamada da paylaşmıştım. Düğmeye kimin bastığını ve nasıl bir siyasi hesaba bu sürecin alet edildiğini çok merak ediyorum. Bu son derece tehlikeli bir şeydir. ‘Bize tek başımıza iktidar vermezseniz başınıza gelecek budur’ deniyor gibi gözüküyor. Bir gizli elin düğmeye bastığından hiç kuşku yok. Birileri bir yerlerde uyuyanları hortlattı diye düşünüyorum. Bu son derece tehlikeli bir süreç. Güvenlikten daha önemli bir sorun yok” dedi. Özcan Durmaz, Türkiye’nin bu seçimlerde iç güvenlik konusunu çok konuşuyor olacağının altını çizdi.

“DOĞUDA VE GÜNEYDOĞUDA SANDIK KURULABİLECEĞİNDEN ENDİŞELİYİZ”

İç güvenlik meselesinin Türkiye’nin özellikle Suriye’ye karşı, Irak’a karşı, Ortadoğu’da izlediği politikalardan bağımsız olmadığını vurgulayan Durmaz, “ Oralarda semirtilen dinci terör, oralarda ortaya çıkarılın iç kargaşa Türkiye’ye bu tür terörist hareketler olarak geriye dönüyor. Aynı zamanda Türkiye’de bu iç karışıklıkta bir siyasi ikbal hesabına alet ediliyor diye düşünüyorum. Bir başka sorun da buna bağlı olarak Doğuda ve Güneydoğuda sandık kurulabileceğinden endişeliyiz. Ciddi bir güvenlik sorunu var. Umarım bu seçimler Doğuda ve Güneydoğuda güvenlikli bir şekilde yapılabilir. Sandık güvenliği sağlanabilir ve halkın iradesi sandığa yansır” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ ÇAĞRISI YAPMAYIN DİYENLER SAVAŞTAN ÇIKAR SAĞLAYANLARDIR”

Terör olayları sonrası birçok ilde düzenlenen Barış Yürüyüşlerinin bazı kesimler tarafından farklı yorumlanmasına ve eleştirilmesine de anlam veremediğini söyleyen Durmaz; “Bu yapılanlar ve söylenenler çok ayıp. Barış istemek ne zaman suç olmuş. İnsanlar savaşmayın, barışın diyorlar. Savaşmayın, barışın diyenlerin PKK’nın taraftarı olduğunu söylemek ne kadar abuk bir şey. Kabul edilebilir bir şey değil. Bu durum savaştan kimin rant sağladığını, savaşın kimin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğini de açık bir şekilde göstermektedir. Bunu söyleyenler, ‘Bu tür şeyleri yapmayın, barış çağrısı yapmayın, barış yürüyüşü yapmayın, toplumda barış duyarlılığını yükseltmeyin’ diyenler kimlerse savaştan çıkar sağlayanlar da onlardır” dedi.

“İLÇE KADIN KOLLARI YÖNETİMİ İSTİFALAR NEDENİYLE DÜŞTÜ”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Özdemir Genç’in İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından görevden alınarak yerine Seçil Adalet Durukan Işık’ın atanması konusuna da açıklık getiren CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz; “8 asil yönetim kurulu üyesinden 6’sı istifa etmiştir. Bizim tüzüğümüz açıktır. Yönetim kurulu üyelerinin yarısından bir fazlasının aynı gün istifa etmesi durumunda yönetim düşer. 8 kişiden 6’sı istifa ettiğinde güçlü bir istifa söz konusu. Dolayısıyla bu yönetim bizim tüzüğümüze göre düşmüş oluyor. Düştükten sonra ne yapacak İl Kadın Kolları. Seçim sürecinde yeni bir kadın kolları seçimi yapamayacağına göre, zaman ve takvim buna uygun olmadığına göre atama yapacak. Ben İl Kadın Kolları’nı kutluyorum. Son derece demokratik bir tavır göstermiş. İstifa edenlerin içinden çalışmak isteyen arkadaşları yeniden yönetime yazmış. İstifa edenler ‘Biz bu kadın kolları ilçe başkanıyla çalışmak istemiyoruz’ diye istifa etmişler. Gerekçeleri bu. Çünkü ‘Uyumlu bir çalışma yok, sorunlar var’ demişler. Bunu istifa edenler biliyor. Sonrasında Kadın Kolları İl Başkanıyla konuşuyorlar. Kadın Kolları İl Başkanımız da diyor ki, ‘Kimler çalışmak ister.’ İstifa eden 6 kişiden 3’ü diyor ki biz çalışmak istemeyiz. Diğer üçü de biz çalışmak isteriz diyor. Çalışmak isteyin üç kişiyi kenara koyuyorlar eksik olanları tamamlıyorlar, sayı tamamlanıyor. İstişare ediliyor. Bize de soruluyor. Bakıyoruz isimlere bildiğimiz, tanıdığımız insanlar, çalışır bunlar diyoruz ve ataması yapılıyor” dedi.

“İÇ TARTIŞMALARLA KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Sürecin bu tür istifaların sonucunda her zaman yapılan bir iş olduğunu vurgulayan Durmaz, bunun üzerinden bir tartışma çıkarmanın anlamsız olduğunu ifade etti. Bunun dışında yapılan her türlü yorumun zorlama yorum olduğunu söyleyen Durmaz, “Başka yapılan her türlü yorum, şahsi, kişisel, herkesin kendi bulunduğu yere göre yaptığı yorumdur. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Bizim bugün iç tartışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Bizim işimiz ülkenin başında büyük bir felaket olarak duran AK Parti’den kurtulmaktır. Çünkü şu andaki iktidarı bile geçici, gasp edilmiş bir iktidardır. 7 Haziran’dan sonra 2 ay bu memleketi yönettiler. Haklı bir iktidar değildi. 2 ay bu ülkenin başında durdular ve en ağır, en sıkıntılı tablolarda karar verdiler. MYK’da en ağır kararları verdiler. Neredeyse ülkeyi savaşa sokacaklardı. En güçlü atamaları yaptılar. Geçici bir hükümetin, daha doğrusu hükümet olma özelliğini yitirmiş olanların böyle bir şey yapmaya hakkı mı var. Böyle bir tablo varken, ülkenin içinde bulunduğu dış politika sorunları, ekonomik sorunlar, terör sorunu, işsizlik sorunu varken ve birinci gündemimizin ülkeyi aydınlığa kavuşturacak CHP iktidarını kurmak olacağı bir günde böyle tartışmaları yapmanın bir anlamı yok. Bunlar kimseye bir getiri sağlamaz. Kadın Kollarında yaşanan olay tamamen partinin tüzüğüne göre yapılmış bir iştir. İlçe Yönetiminin de hiçbir dahli yoktur. Buna ilçe yönetiminin dahli varmış gibi göstermek ayıptır, doğru değildir. Bu parti hepimizin. Bu partinin İlçe Başkanı Genel Başkanı temsil etmektedir. Bugün burayı yıpratarak parti içi yarışlara ilişkin bir hesap peşinde olanlar doğru yapmıyorlar. Burayı yıpratırsanız kendi partinizi yıpratırsınız, kendi genel başkanınızı yıpratırsınız” diye konuştu.  (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler