131019098
28 Mart 2024, Perşembe

“ROL MODELİMİZ ‘TERZİ FİKRİ’ OLACAK”

7 Aralık 2018, Cuma 06:44

     


CHP’den Menemen Belediye Başkanlığı için aday adaylığını 7 ay önce açıklayan Serdar Aksoy, yerel seçim hedeflerini anlattı.

12 Eylül öncesi Ordu Fatsa’da bağımsız belediye başkanı seçilen Fikri Sönmez’in belediyecilik ve yönetim anlayışını benimsediğini belirten CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Aksoy, Menemen’in dokusuna uyumlu çalışacağını söyledi. Lise dönemlerinden beri sosyal demokrat siyasetin içinde çeşitli görevler üstlenen Serdar Aksoy, “Terzi Fikri Modeli”ni Menemen’de yaşama geçirmek istediğini söyledi.

“Farklı kültürler arasındaki yapay duvarlar ortadan kalkacak”

Bunun için öncelikle AKP ve MHP’nin temsil ettiği bürokratik, halktan kopuk belediyecilik modeline karşı halk meclislerini, sonrasında da mahalle meclislerini devreye sokacağını vurgulayan Aksoy, “Bunları çok kısa bir sürede hayata geçirip yerel demokrasiyi örgütleyeceğiz. Gittiğimiz her yerde bu projemizi anlattık ve özellikle yoksul mahallelerde ve köylerde çok olumlu geri dönüşler aldık. Toplumsal birliği sağlama yönünde atılabilecek en doğru adımın halk meclisleri olduğunu düşünüyoruz” dedi. Aksoy, yerelde sağlanan demokratikleşmenin Menemen’de Kürt ve Roman vatandaşlar arasında gözlemlenen ayrılığa ve gettolaşmaya da son vereceğini belirterek, “Buralarda çok yoğun bir kayıp kuşak topluluğu var. Bu gençlerimizi ön plana çıkarıp, mahalle mahalle ayrılmış olan farklı kültürler arasındaki yapay duvarları ortadan kaldıracağız. Böylece Menemen’in kültürel motifleri bir araya getirerek yeni, demokratik ve barış içinde bir kent inşa edeceğiz. Tüm bunların merkezinde halk meclisleri yer alacak. Biz aslında bambaşka bir dünyanın, başka bir belediyeciliğin mümkün olduğunu ıspatlama derdindeyiz” diye konuştu.

“Tarım ve hayvancılık kooperatifleri kuracağız”

Menemen’in tarımsal altyapısına ilişkin de projeleri olduğunu belirten Aksoy, “Menemen Ovası yok oluyor. Köylüler topraklarını satıp başka yerlere göç ediyor bir süredir. Bu nedenle belediyede tarım ve hayvancılık kooperatifleri kuracağız. Yılın 365 günü açık olacak. Köylü pazarları kurarak tarımsal üretime destek vereceğiz. Bununla birlikte Kadın Dayanışma Evleri’ni hayata geçirerek kadınları üretime yönlendireceğiz. Böylece kadınlar da hem ekonomik bağımsızlıklarını kazanacaklar, hem de bu kurumlarda düzenlenecek olan kültürel faaliyetler aracılığıyla her anlamda özgür bireyler olmaları yönünde yerel yönetimin desteğini hissedecekler” ifadesini kullandı. Aksoy, kuracakları eğitim vakfıyla, dinci derneklere yönelmek zorunda kalan gençleri de kazanacaklarını belirterek, “Kendi vakfımızı kurup laik, çağdaş, Atatürkçü, devrimci gençler yetiştireceğiz. Bunu yaparken de 350 dönümlük araziyi bu vakfa tahsis edeceğiz. Bu arazide kreşten üniversiteye kadar her kademede eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler