131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

8 Temmuz 2017, Cumartesi 06:37

     


Ak Parti’nin kongre takvimi 4 Temmuz itibariyle başladı. 19 Ağustos-12 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri, 2018 yılı şubat ayının sonuna kadar da il kongreleri tamamlanmış olacak. Aliağa İlçe Kongresi ise Eylül veya Ekim ayında yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen İl Başkanları Toplantısında, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda belirlenen AK Parti'nin bu yılki belde, il ve ilçe kongre takvimi ele alındı. Bu kapsamda kongre takvimi 4 Temmuz Salı günü belde kongreleriyle başladı. İlçe kongreleri 19 Ağustos - 12 Kasım tarihleri arasında, il kongreleri de 2018 yılı Şubat ayının sonuna kadar tamamlanacak.

ALİAĞA İLÇE KONGRESİ EYLÜL VEYA EKİM AYINDA

Kongre süreci hakkında bilgi aldığımız Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa’nın kongre tarihinin İl Başkanlığı’nda yapılan toplantının ardından belirleneceğini söyledi. Akbulut, “Partimizin kongre süreci başladı. 3 Temmuz itibariyle yasal süreci başlattık. Aliağa’da da kararı aldık. Listeleri askıya çıkardık. Delege sayıları belli oldu. Temmuz’un 19 ile 23’ü arasında delege seçimlerini yapacağız. Listelerin kesinleşmesinin ardından Ağustos’un 20’sinde ilçe kongreleri başlayacak. Kasım ayının 12’sine kadar ilçe kongreleri bitirilecek. Aliağa İlçe Kongresinin hangi tarihte yapılacağını İl Başkanlığımız ile istişare edeceğiz. Takvimi İl Başkanlığı ile İlçe Başkanlıkları belirleyecek. Sanırım Aliağa İlçe Kongresi Eylül veya Ekim ayı içerisinde bir tarihte yapılacak.” dedi.

AKBULUT, “BAŞKANLIĞA TALİP DEĞİLİM”

İlçe Başkanlığına aday olacak isimlerin henüz netleşmediğini ancak partiden birkaç ismin aday olacağı yönünde duyumlar aldığını belirten Akbulut, “Adaylık için birkaç arkadaşımızın ismini duyuyorum. Adaylar ne kadar çok olursa bu bizim açımızdan daha iyi olur diye düşünüyorum.” dedi. Akbulut, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise, “İki dönemdir Ak Parti İlçe Başkanıyım. İki kongrede de ben aday olmadım. Böyle bir şeyi talep etmedim. Öyle uygun görüldü, biz de tamam dedik. Ben her zamanki gibi bu kongrede de ilçe başkanlığına talip değilim.” şeklinde cevap verdi.

‘BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLECEK BİR İLÇE BAŞKANI SEÇİLMELİ’

Bu kongre sürecinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Ak Parti İlçe Başkanı Akbulut, “Kongre sürecinin ardından önümüzde yerel seçimler var. MKYK’da alınan karar gereği ilçe başkanı seçilen kişi belediye başkanlığına da aday olabilecek. Dolayısıyla kongrede, belediye başkan adayıyla birlikte çalışabilecek veya başkan adayı olabilecek bir ilçe başkanının seçilmesi çok daha mantıklı olacaktır. Bu anlamda bir yapılaşmanın olması lazım.” dedi. Yönetim kurulu üye sayısında da bazı değişikliklerin olduğunu belirten Akbulut,” İlçe yönetim kurulu üye sayılarında değişiklik yapıldı. Türkiye’de nüfusu 50 bin ile 100 bin arasında olan ilçelerde yönetim kurulu üye sayısı 25’ten 20’ye, ilçe başkan yardımcısı sayısı da 14’ten 10’a düştü.” dedi.

‘BÖLGEMİZDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARABİLMEYİ ARZULUYORUZ’

Yerel seçimlerin ardından da genel seçim sürecinin başlayacağını hatırlatan Yaşar Akbulut, “Genel seçimler de bizim için çok önemli. Ben bölgemiz açısından da genel seçimleri çok önemsiyorum. Öncelikle yerel seçimleri yapacağız, arkasından da genel seçimler için ilçemizden, seçilebilir bir sırada milletvekili adayı çıkarabilmeyi arzuluyoruz. Bunun için önümüzdeki ilçe kongresi oldukça önemli. Kongrede iyi bir yönetim çıkarılması lazım.” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN KONGRE TAKVİMİ

* 4 Temmuz 2017 kongre sürecinin başlaması

* 19 Temmuz 2017 delege seçimlerini başlatılması

* 23 Temmuz 2017 delege seçimlerinin son bulması

* 19 Ağustos 2017 ilçe kongrelerinin başlaması

* 12 Kasım 2017 ilçe kongrelerinin tamamlanması

* 18 Kasım 2017 il kongrelerinin başlaması

* 25 Şubat 2018 il kongrelerinin tamamlanması

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler